Kysymys:
Lämmitetty lasipainopatjani hakkuu ja halkeilee. Kuinka voin estää tämän?
Martin Carney
2016-01-14 03:00:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Termoplastisessa FDM-tulostimessani on lämmitetty sänky ja tulostuspinnana käytetään lasia. Joskus lasi siru tai rikkoutuu kokonaan, kun poistan tulosteen. Tämä tapahtuu useimmiten, kun tulosteen suuri alue on kosketuksessa lasin kanssa.

Mitä voin tehdä, jotta näin ei tapahtuisi?

Minkälaisesta lasista rakennuslevy on valmistettu?
Millä filamenteilla koet tämän eniten? Mikä tulostinmalli? Ja mitä menetelmää käytät, kun yrität poistaa esineitä lasirakenteesta?
@PostEpoch Enimmäkseen PLA ja hieman ABS. Tulostin on Zeni Kinetic Origin, josta et ole vielä kuullut, koska yritys meni konkurssiin. Osien poistamiseksi käytän kaavinta työskentelemään lasin ja tulosteen välillä.
Jälleen lasityypillä on merkitystä. 3 mm borosilikaattilasin pitäisi olla hieno.
Älä käytä metallia lasilla, se hajoaa lopulta. tämä pätee erityisesti kuumeeseen.
Viisi vastused:
#1
+8
tir38
2016-01-16 10:37:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän liimapuikon menetelmää. Haluan ottaa rakennuslevyn ulos ja laittaa sen pakastimeen. Lasin ja muovin erilaiset lämpölaajenemiskertoimet tarkoittavat yleensä, että osa vain ponnahtaa pakastimeen.

#2
+6
Martin Carney
2016-01-14 03:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin kokeilemiani asioita, jotka ovat auttaneet:

Asenna kerros nauhaa. Useimmat ihmiset tekevät tämän sinisen maalarin teipillä. Muovin on tartuttava hienosti tulostuksen aikana, mutta irrotettava kohtuullisen helposti, kun poistat tulosteen lämmitetystä sängystä.

Laske myöhemmin Kapton-teippi. Periaate on sama kuin maalarinauha, mutta Kapton-teipillä on sileä pinta ja se on kestävämpi kuin teipillä. Alapuoli on Kapton-teippi, joka on paljon kalliimpaa, ja sen oikea käyttö on PALJON enemmän työtä, koska sinun on käytettävä vettä ja sinun on pidettävä kuplat pääsemästä sen alle.

Laita joitain ABS-romuja pullon asetonia ja anna asetonin hajottaa ABS, kunnes sinulla on lietettä. Levitä tämä liete mahdollisimman tasaisesti rakennuslevyn yli ja anna asetonin haihtua pois. Tämä jättää levylle ohuen ABS-kalvon ja irtoaa paljon paremmin kuin jos tulostat suoraan rakennuslevylle. Suosittelen käyttämään kirkasta ABS: ää, jos voit, koska osa siitä tarttuu painatukseen ja kirkas on vähiten näkyvissä. Sinun on levitettävä se säännöllisesti uudelleen, koska se irtoaa painatuksestasi siellä, missä se koskettaa rakennuslevyä. VAROITUS : Käytä asianmukaista tuuletusta ja vältä kosketusta asetonin kanssa. Se ei ole sinulle hyvää. Se on myös helposti syttyvä, joten pidä sammutin lähellä.

Pidän parempana ABS / asetoniliettemenetelmästä, mutta se vaatii hyvän ilmanvaihdon ja kätevän sammuttimen. Huomaa myös, että sinun ei tarvitse tulostaa ABS: llä käyttääksesi ABS / asetoniliettettä; Tulostan pääasiassa PLA: lla, ja sillä ei ole väliä eroa.

Olen myös kuullut muiden käyttävän liimapuikkoa tai muita pintakäsittelyjä, jotka mahdollistavat hyvän tarttuvuuden tulostuksen aikana ja mahdollistavat kuitenkin helpon poistamisen.

Mainitset tarvitsevasi vettä Kaptonin levittämiseen ... En tunne tätä. Voitteko osoittaa minulle jonnekin, jossa on lisätietoja? Käytän sitä vain hyvin hitaasti, käyttämällä luottokorttia tasoittamaan ja estämään kuplia.
@DustinWheeler Ensimmäinen [video-opetusohjelma] (https://www.youtube.com/watch?v=BEFFHMJXEFg), kun googlen "[kapton-nauhaa] (https://www.google.com/search?q=applying% 20kapton% 20tape) "käyttää tätä tekniikkaa.
En usko, että tarvitset todella sammutinta asetonille, vaikka sitä suositellaan seuraavaksi 3D-tulostimeksi. Palamistapa ei ole niin vaarallinen, kun otetaan huomioon myös kuinka ohut kerros levität https://www.youtube.com/watch?v=ZJWhfpWlGFg
#3
+1
Eric Johnson
2016-01-14 03:20:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kokeilla lauttaa, jonka pohja ei ole 100% kiinteä. Jotkut viivoista tai risteyksistä vähentävät kosketusaluetta sängyn kanssa, mikä helpottaa irrotusta.

Huomaa: tartunnan pienentäminen sänkyyn tekee tulosteista todennäköisesti epäonnistumisia.

#4
+1
mblaster
2016-03-24 13:43:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Richrapilla oli yksityiskohtainen blogiviesti aiheesta.

TLDR: Lasiset näytönsuojat (ipadeille tai muille tableteille) soveltuvat kaivoihin, jotka suojaavat lasia halkeilulta.

Vaikka linkeistä voi olla hyötyä, on yleensä hyvä käytäntö antaa lyhyt katsaus siihen, mitä linkki selittää [link rot] -tapauksessa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Link_rot). Tällä hetkellä on epäselvää, että linkissä mainitaan lasiset näytönsuojat.
#5
  0
entropicCreator
2019-04-30 02:28:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 2 ehdotusta.

Hanki ensin parempi lasi. korkealaatuisen, vähintään 3 mm paksuisen borosilikaattilevyn, tulisi kutistua tasaisesti myös kaapimalla partakoneella.

Toiseksi, älä kaavi sitä partaveitsellä, laita koko pakastimeen (tai jääkaappiin tai tuulettimen eteen, missä tahansa), borosilikaatin tiedetään olevan erittäin alhainen lämpökerroin, joten muovi kutistuu enemmän kuin lasi ja sen pitäisi pudota heti

Anna sen jäähtyä huoneen lämpötilaan ennen pakastimessa jäähdyttämistä tai räjäytät sängyn sängyn jälkeen lämpöshokissa


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...