Kysymys:
Mistä syystä 3D-tulosteillani on suuri määrä merkkijonoja kerroksen osien välillä?
nanofarad
2016-01-13 02:16:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulostan tulosteen PLA: lla Prusa i3 -tulostimelle ja MK8-ekstruuderille, 210 celsiusastetta, 60 mm / s, viipaloituna slic3r: llä. Tulos koostuu pohjasta, jossa on 4 tornimaisia ​​projektioita, jotka liittyvät sitten lähes pystysuoraan ulkonemaan, joka ei aiheuta ongelmaa tulostimelleni.

Kuitenkin jo ennen ulkoneman alkua, minä Saan suuria määriä merkkijonoja, kun ekstruuderin pää hyppää painossa olevien neljän tornin väliin, mikä johtaa "hämähäkinverkko" -vaikutukseen niiden välillä. Kuinka voin käsitellä näitä merkkijonoja, ja ovatko ne varoitus siitä, että tulostimessani saattaa olla jotain vikaa, tai mahdollisia muita vikoja muissa osissa tulostusta?

Kaksi vastused:
#1
+16
nanofarad
2016-01-13 02:21:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Merkkijono johtuu usein liian korkeasta lämpötilasta tai riittämättömästä takaisinvetämisestä. Kun suuttimen kärjessä on erittäin nestemäistä hehkulangaa, se voi tarttua lopputulokseen samalla kun tippuu suuttimen liikkuessa, mikä johtaa ohueseen hehkulangan muodostumiseen. Kun jokaisessa kerroksessa suoritetaan lisää liikkumisliikkeitä, tämä muuttuu rainaksi.

Korkea lämpötila saa filamentin olemaan hyvin nestemäinen, jolloin se liikkuu helposti alaspäin suutinkammiossa toisin kuin on puristettu voimakkaasti viskositeetin vuoksi. Lämpötilan asetusarvo 210 oli tarpeeksi korkea, jotta tämä tapahtuisi.

Toinen mahdollinen syy, riittämätön vetäytyminen, voidaan myös syyttää asiasta. Sisäänveto on prosessi, jossa suulakepuristin kääntää liikkeensa vetääkseen hehkulangan takaisin ylös lämmitintä estäen sen tippumisen kärjestä ja muodostaen merkkijonon. Useimmat viipaleet sallivat numeerisen arvon määrittämisen millimetreinä hehkulangan sisäänvedettäväksi. Muista, että tulostimet, joissa on Bowden-putket suuttimen / keittotason ja suulakepuristimen moottorin välillä, vaativat suurempaa sisäänvetoa ja pohjustusta (ekstruusio aloitettaessa tulostamista sisäänvedon ja liikkumisen jälkeen). Huomaa, että liian suuri vetäytyminen voi aiheuttaa muita ongelmia, kuten liian vähän muovia kuumakammion kammiossa seuraavan tulostuksen alussa, mikä voi aiheuttaa aukkoja ja muita ongelmia.

#2
+9
walter
2016-01-13 06:19:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on vain muutama asia, jota haluat ehkä tutkia.

  • muovi - jotkut muovityypit ovat tiukempia kuin toiset ja tuotemerkkien ja värien välillä on myös eroja.
  • hehkulangan kosteus - höyryksi muuttuva vesi aiheuttaa suulakepuristimen vuotamisen, kun se ei tulosta, mikä voi aiheuttaa merkkijonoja.
  • lämpötila - liian kuuma tai liian kylmä voi aiheuttaa jäykkyyttä.
  • sisäänvetoetäisyys - liian pieni takaisinveto voi jättää jonkin verran suuttimen painetta, jolloin se vuotaa ajon aikana (en ole varma kuinka paljon takaisinvetonopeudella on merkitystä, mutta epäilen, että sillä voi olla myös merkitystä).
  • kiihtyvyys - jos se on liian hidasta, se vetää todennäköisemmin merkkijonoja.
  • ajonopeus - nopeammat ajonopeudet todennäköisesti estävät jouset tai tekevät niistä ohuempia ja vähemmän ongelmia.
  • z-hop - suulakepuristimen nostaminen matkaliikkeillä tekee merkkijonosta todennäköisempää.
  • pyyhi - pidempi pyyhintäetäisyys voi auttaa vähentämään merkkijonoa, varsinkin joillakin enemmän juovilla gy-filamentit.
  • kampaaminen - avoimien tilojen yli kulkemisen välttäminen voi joissakin tapauksissa vähentää merkkijonoja.
  • osa jäähdytyspuhallinta - jäähdytyksen lisääminen voi auttaa vähentämään jäykkyyttä.

On myös muita asioita, ekstruuderin muotoilulla on suuri ero, kun pidemmät bowdenputket ovat haastavampia virittää. Tasojen tulostusjärjestys voi vaikuttaa myös joissakin erikoistuneissa tapauksissa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...