Kysymys:
Ihanteellinen painatusvuode: Lasi vai alumiini?
Chase Westlye
2016-02-06 00:24:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lasi on aina vaakasuora, helppo puhdistaa, helppo käsitellä.

Alumiini sallii automaattisen sängyn tasoituksen lisäämisen induktiivisella anturilla ja jakaa lämmön hieman tasaisemmin.

Kumpi on parempi, kun tulostat enimmäkseen ABS: tä ja PLA: ta?

Huomaa vain, että voit saada kalvoteipin automaattisen tasoituksen käyttämiseen lasilla
Mielenkiintoista ... Onko sinulla linkki kätevään tarkkaan kalvotyyppiin, johon viitat?
Kuinka kalvoteippi vaikuttaa tarttuvuuteen?
En voi suositella tarkkaa, mutta kaiken johtavan pitäisi toimia. Sain suosituksen [täältä] (http://m.instructables.com/id/Enable-Auto-Leveling-for-your-3D-Printer-Marlin-Fi/). Jotkut ihmiset vain käyttävät alumiinifoliota. Todennäköisesti se menisi kulmiin tai sängyn alle, joten tarttuvuudella ei pitäisi olla merkitystä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kosketusanturia, kuten BLTouch, joka on materiaalista riippumaton.
Kaverit, jotka tekevät DeltaPrintr-mallin, ovat löytäneet melko siistin ratkaisun automaattiseen kalibrointiin, jossa he asettavat paineanturit sängyn kummallekin jalalle. Vaikka ei ole niin suoraviivaista käyttää "normaalien" tulostimen laiteohjelmistojen kanssa, se tarkoittaa, että et enää tarvitse mitään erityistä mekanismia itse loppuefektorissa. http://deltaprintr.com/shop/3d-printers/deltaprintr-kit/
Automaattisen sängyn raivauksen kallistuksen kompensoinnin määrittäminen induktiivisella anturilla ja alumiinisängyllä: https://youtu.be/EcGFLwj0pnA?t=106
Al on jäähdytyselementeissä yleisesti käytetty materiaali, joten se EI levitä lämpöä tasaisemmin, se jäähtyy nopeasti, kun siirrytään pois lämmönlähteestä. Lasi on erittäin epäröivä lämpömuutosten suhteen, joten vaikka lämpeneminen kestää kauemmin, viilentyminen vie myös kauemmin, mikä tarkoittaa, että raajat ovat lämpötilassa lähempänä lämpölähdettä, kun terminen tasapaino saavutetaan.
Kahdeksan vastused:
#1
+15
Tormod Haugene
2016-02-06 01:21:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon, että suoraan alumiinille tulostaminen on viisasta yksinkertaisesti siksi, että se laajenee kuumennettaessa ja antaa sängylle yleensä koveran tai kuperan muodon. Toisaalta lasi ei (ainakaan merkittävästi).

Kuten alla olevissa kommenteissa todettiin, alumiinin lämpölaajenemista voitaisiin mahdollisesti vähentää myös lisäämällä sängyn paksuutta. lämmittämällä sitä tasaisesti. Lisäksi yleinen ratkaisu on lasilevyn sijoittaminen alumiinisen sängyn päälle hieman pidemmän lämmitysajan kustannuksella.

Kokemukseni mukaan suoraan lämmitetylle lasille tulostaminen voi olla hyvin käytännöllistä. ja anna mukava pintakäsittely joillekin PLA-muunnoksille ja muille sitä tukeville materiaaleille. En tiedä, voiko suoraan alumiinille tulostaminen tuottaa samanlaisia ​​etuja.

Näyttää siltä, ​​että tätä voidaan enimmäkseen lievittää saamalla laadukasta alumiinia, paksuus 3 + mm ja varmistamalla, että koko levy lämpenee tasaisesti. Ajatuksia?
Toisaalta monissa 3D-tulostimissa on alumiinisänky ja sitten lasi alumiinin päällä.
@LeoErvin,Chase. Erittäin hyvät pisteet. Olen päivittänyt vastauksen.
hiuslakka tai abs-liete on tapa edetä paljaalla lasilla ja ABS: llä. Tai PET-nauha tai Kapton-teippi. Kirjeet toimivat myös paljaalla alumiinilla, mutta eivät ole varmoja edellisestä.
Älä unohda lasia ja maalareita PLA: lle.
Jotkut sanovat myös, että lasilla on vähemmän tasainen lämmönjako. En usko, että se on itse ongelma, ja ehkä se liittyy siihen, ettei minulla ole täysikokoista tai tasaista lämmityselementtiä.
Tulostan suoraan lämmitetylle alumiinivuoteelleni, jossa on liimatikku. Se toimii hyvin PLA: lle (ei kokeiltu ABS: llä). Sängyn muoto ei muutu (3 mm paksu, mutta se on pieni halkaisijaltaan Delta). Minulla on hieno pintakäsittely.
Pohjimmiltaan homogeenisen lämpötilan käyttö alumiinikerroksessa on mahdotonta tai mahdollista vain YKSI lämpötilassa: sivut menettävät lämpöä enemmän kuin keskusta, se on väistämätöntä. Sen alla voi olla ei-homogeeninen lämmitys, joka on viritetty lämmittämään enemmän sivuilta, mutta se olisi optimaalinen vain tietylle lämpötilalle, jota varten suunnittelet alla olevan lämmityspolun. Yksi kompromissi olisi lämmittää vain ympärysmitta, ehkä eräänlainen 3 mm leveä rengas, niin että keskusta on aina hieman kylmempi ja sitä vedetään toisistaan ​​/ venytetään sivuilla. Ainakin se ei taivu ylös / alas.
Olen tulostanut vuosia alumiinille yhdelle musteestani, en ole koskaan aiheuttanut ongelmia alumiinin laajentumisessa. Toimii kuin unelma! Alumiinille tulostaminen ei ole kovin erilaista kuin lasi; Käytän 3DLACia liimana, mutta käytän sitä myös lasilla.
#2
+5
FarO
2016-07-21 16:45:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 3 mm paksu ja 110x110 mm iso alumiini, joka taipuu kuumennettaessa. Keskipisteestä tulee väistämättä sivuja korkeampi. Se ei ole ongelma PLA: n ja nailonin kanssa, mutta havaittavissa ABS: n kanssa.

Käytän sen päällä Kaptonia. , ja tulosteet tarttuvat helposti PLA: n kanssa. ABS vaatii hiuslakkaa sen päällä ja nailon vaatii liimapuikon (mutta se epäonnistuu joka tapauksessa, jos kappale on iso).

Jos käytät lasia, jossa on pintakerros kunnolliseen tarttumiseen, sinun pitäisi olla kunnossa. Alla oleva alumiini voi auttaa levittämään lämpöä, mutta ... se taipuu ja työntää lasia, joten lisäät rikkoutumisriskiä: lasi ei taipu paljon, mutta sisäisesti se kestää jo paljon stressiä kuumana, ja alumiini alla oleva voi viedä sen rajaan.

Muokkaa: näyttää kuitenkin siltä, ​​että alumiiniset sängyt ovat yleensä parhaita:

#3
+2
Sergei
2016-05-11 13:07:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alumiini tarttuu vähän. Todennäköisesti siksi, että sen pintojen yläosa antaa lämpötilan nopeasti. Mutta johtavien metallien käyttö on oikea suunta. Siellä on joitain etuja:

  • Sähkömagneettinen induktio antaa mahdollisuuden lämmetä nopeammin ja saavuttaa korkeammat lämpötilat samalla virralla.
  • Läpinäkymättömyys antaa mahdollisuuden käyttää peiliä sängyn alla lämmitysbonuksen saamiseksi.

Mutta :

  • Se laajenee kuumennettaessa.

Yritin titaania. Tässä on prooflink. 0,5 mm: n käyttö antoi hyviä tuloksia tulostettaessa lämpötilassa 120 ° C. Mutta kun minulla oli vähän vino levy, minun piti lopettaa sen käyttö. Sen lämmittäminen 20 astetta enemmän kuin lasi tekee siitä turhaa, ellei käytä mikroaaltouunia. Kokeile borosilikaattilasia.

Tulostan alumiinille ja lasille useille tulostimille, eroa ei ole, molemmat toimivat erittäin hyvin; lasipainettujen osien peilikiilto on kuitenkin hieman kauniimpi.
@0scar,, se voi yleensä olla hyvä PLA: lle, kyllä, mutta saatat kokea ABS: n mutkia, koska se tarvitsee korkeamman lämpötilan. Onko se 3 mm?
Kyllä, se on 3 mm, mutta se toimii myös PETG: n ja korkean lämpötilan ko-polyesterifilamenttien kanssa, ei ongelmaa.
#4
+1
Craig Anderson
2016-08-16 23:00:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän 200 mm x 200 mm alumiinipatjaa alumiinilämmitteisen levyn päällä. Se on kiinnitetty kulmissa olevilla pultteilla. Käytän tasausohjelmaa läheisyysanturin avulla ja tulostan alumiinille. En näe missä sänkyni kumartuu tai aiheuttaa kiinnitysongelmia. Suoritan tasoitusohjelman levyn kanssa lämpötilassa (110 ° C) ja ohjelmisto hoitaa mahdollisen kumartumisen. Se toimii erittäin hyvin ABS: n kanssa. En ole käyttänyt paljon PLA: ta ja kokeilen edelleen.

Hei, tervetuloa sivustolle! Kysymyksessä kysytään vertailua alumiinin ja lasin välillä. Vastauksesi näyttää keskittyvän vain alumiiniin. Jos sinulla on kokemusta lasin tulostamisesta, saatat sisällyttää sen myös vastaukseesi, sillä nykyisessä tilassa se ei oikeastaan ​​käsittele kysymystä.
#5
+1
Mike Somerville
2016-11-25 01:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tulostanut vain alumiinirakenteiselle levylle, mutta olen samaa mieltä Craig Andersonin kanssa. Käytän Marlin RC6: ta (minun pitäisi todella päivittää RC7: ksi, mutta olen laiska ja RC6 toimii hyvin minulle) ja verkkokerroksen tasoitusjärjestelmää. Hyvin arvoinen aika saada se käyttöön. Käytän sinistä maalariteippiä ja tulostan sekä PLA: lla että ABS: llä, mutta enimmäkseen ABS: llä. Minulla on hyvin vähän ongelmia osien kanssa, jotka eivät tartu rakennuslevyyn, itse asiassa ongelmani on yleensä päinvastainen LOL! Aloin saada hyviä, toistettavia tuloksia, kun vaihdoin verkkokerroksen tasoitukseen, ja sitten hyviä tuloksia, kun muutin ensimmäisen kerrokseni 200%: n virtaukseksi. YMMV, mutta tulostan 110 ° C: n sängyllä ja 235 ° C: n tulostuspäällä, käytän sinisiä maalareita ja verkkotason tasoitusta.

#6
+1
ClarionGrade
2017-01-03 18:30:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on täysikokoinen i3 lasipainopinnalla ja Anet A8 alumiinipinnalla.

Optisen lämpömittarin mukaan lämpötilahäviö on 15-20 ° C sängyn anturi ja lasin pinta 65 ° C: ssa, joka on kuinka kuuma minun on käytettävä i3: tä, jotta tarttuisi PLA: han.

En ole vielä kokeillut ABS: n tulostamista kummallakaan tulostimella, mutta en näe lasin pintalämpötila on riittävän korkea hyvän tarttuvuuden takaamiseksi.

Käytän laimeaa PVA-liimaa kuten molemmilla pinnoilla, mutta se ei tartu hyvin alumiiniin.

Jos lasillasi ei ole mitään, ilmoitettu lämpötilan mittaustapa ei ole tarkka materiaalien emissiivisyyden vuoksi. Periaatteessa anturi lukee lasista heijastuvan lämpötilan eikä lasin todellista lämpötilaa. Sinun täytyy päällystää lasi johonkin heijastamattomaan saadaksesi tarkan lämpötilan tai käyttää jotain, joka koskettaa lasia fyysisesti. Katso lisätietoja täältä - http://www.raytek.com/raytek/en-r0/ireducation/emissivity
Tässä on kuva, joka osoittaa edellä esitetyn - http://blog.brixandersen.dk/wp-content/uploads/IR003969.jpg Jos huomaat aksiaalivastuksen, joka asteikon mukaan on ~ 300C, mutta sen ympärillä oleva lohko näyttää paljon alhaisempi lämpötila, koska se on messinkiä ja heijastava. Huomaat myös, että kärki näyttää ~ 200C, tämä johtuu siitä, että muovia on enemmän kuin todennäköisesti tahriintunut ulkopuolelta.
@tjb1 Lasin emmissiivisyys on paljon suurempi kuin alumiinin tai messingin. Mittauksen tulisi olla melko tarkka. Sillä ei ole mitään tekemistä heijastusten kanssa: kohteen lähettämän infrapunasäteilyn määrä riippuu sen materiaalista ja lämpötilasta. Sileillä, metallipinnoilla on vähäinen emmissiivisyys (ts. Ne eivät aiheuta paljon säteilyä), joten niitä ei lueta tarkasti, toisaalta lasilla on melko korkea emmissiivisyys ja sen pitäisi toimia hyvin.
Oletko yrittänyt sovittaa lämpöpenkkitermistorin ja optisen lämpömittarin välisen lämpötilan? Saattaa olla, että termistori ei tuota samaa lämpötilaa kuin lämpömittari samalle lämpötilalle. Se voi vaikuttaa myös havaittavaan lämpötilaeroihin.
#7
+1
litejk01
2017-06-14 01:54:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt lasia alusta alkaen ja se toimii täydellisesti. (Vanhasta kuvakehyksestä ja vanhasta skannerista)

Olen kokeillut lasia teipillä, lasia hiuslakalla ja minulla on ollut erittäin onnea tulostettaessa Suosittele hiuslakkaa :)

Olen yrittänyt tulostaa lämmitetylle alumiinille, mutta kokenut, että alumiinilevy taipuu taipumaan loimesta lämpötilan muutosten takia.

Kun lasilevy on alumiinin päällä, sinulla on tasainen pinta, joka ei väänny. :)

Joten antaisin lasin koloja!

EDIT: Painettu lasille liimapuikolla. Vau. Tikku todella hyvä.

#8
  0
nulreference
2017-03-22 12:53:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

voit aina sijoittaa reikiä alumiinisängyssäsi, jotta se ei ole nurkassa rajoitettu ja pakotettu kumartumaan keskelle ..

Neuvoni on käyttää sekä hiuslakkaa, että tällä hetkellä testataan pohjan eristeen tehokkuutta. levystä

Voisiko tämän muotoilla uudelleen? Tällä hetkellä se ei vastaa kysymykseen


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...