Kysymys:
Kuinka valita oikea 3D-tulostimen filamenttityyppi?
Josip Ivic
2016-01-27 20:30:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Markkinoilta löytyy laaja valikoima. Joillakin niistä on samanlaiset ominaisuudet, toiset eroavat toisistaan.

Mitkä ovat halvemman hehkulangan ja kalliiden hehkulangan rekvisiitat ja miinukset?

Kuinka valita, mitä filamenttia käytetään?

Olen muokannut kysymystä.
Muokattu kysymys (joka on hyvin erilainen kysymys) on kopio: http://3dprinting.stackexchange.com/questions/5/how-is-pla-different-from-abs-material?rq=1
üks vastaus:
#1
+10
kaine
2016-01-27 21:08:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Selvitä, mitkä ominaisuudet tarvitset hehkulangalla.

    Hehkulankoja on hyvin monenlaisia, koska niillä kaikilla on jonkin verran erilaiset ominaisuudet. Sinun on määritettävä, mitä ominaisuuksia tarvitset lopulliseen tulosteeseesi. Esimerkiksi ABS voidaan tasoittaa käytetyllä asetonilla ja PLA on biologisesti hajoava. Eksoottisemmat filamentit voivat olla johtavia tai erittäin joustavia. Älä unohda ottaa huomioon muovin turvallisuutta sovelluksessasi. Täydellinen luettelo ominaisuuksista on liian laaja tämän sivuston vastaukselle.

  2. Selvitä, mitä tulostimesi on suunniteltu käsittelemään.

    Useimmat tulostimet pystyvät käsittelemään Joidenkin materiaalien, kuten nailonin ja polykarbonaatin, käyttämiseen tarvitaan PLA: ta ja ABS: tä vain vähän, mutta korkeammissa lämpötiloissa. Selvitä etukäteen, mitä tulostimesi on suunniteltu käsittelemään. Tähän sisältyy sen määrittäminen, onko sinulla ja onko sopiva lämmitetty sänky tai muita lisävarusteita.

  3. Selvitä, mitä sinulla on varaa.

    Tulostaminen ei vaadi vain painokustannuksia. filamenttia viimeisessä painoksessa, mutta kaikki tuottamasi tukirakenteet ja väärinpainatukset. Sinun ei tarvitse vain etsiä halpoja filamentteja, vaan myös riittävän laadukkaita filmejä, et tuhlaa aikaa ja rahaa raaka-aineongelmien torjunnassa.

Kaiken kaikkiaan tämä vaihtelee tapauskohtaisesti. Suosittelen, että aloitat PLA: lla tai ABS: llä, koska ne ovat yleisiä ja suhteellisen helppoja työskennellä, mutta että teet oman tutkimuksen siitä, mitä jokaisella yksittäisellä filamenttityypillä on tarjota.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...