Kysymys:
Miksi CLIP on niin paljon nopeampi kuin SLA?
Mark
2016-01-22 03:25:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stereolitografia tuottaa osia heijastamalla ultraviolettivaloa nestemäisen fotopolymeerisäiliön päälle, mikä saa sen kovettua. CLIP tuottaa osia heijastamalla ultraviolettivaloa nestesäteilypolymeerialtaan pohjaan, mikä saa sen kovettua. Tämä tuntuu pieneltä erolta, mutta CLIP on tiettävästi paljon nopeampi (olen nähnyt jopa 100x lukuja). Miksi tämä on?

Kaksi vastused:
#1
+12
Ryan Carlyle
2016-01-22 04:16:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On tärkeää ymmärtää, mitä verrataan. CLIP on paljon nopeampi kuin alhaalta ylöspäin suuntautuvat tekniikat, jotka edellyttävät kuorintavaihetta jokaisen kerroksen välillä. Esimerkiksi Form1 galvo SLA -tulostin kallistaa hartsiastiaa erottaakseen läpinäkyvän pohjan painosta. Se on ylivoimaisesti hitain osa SLA / DLP-tulostusta moderneilla valonlähteillä. Nopeus on siinä, että ilman kuorintaa jatkuvaa "elokuvaa" voidaan käyttää hartsin parantamiseen pikemminkin kuin sarjan vuorottelevia kuvia ja kuoria.

Ylhäältä alas -tulostimet voivat tulostaa dramaattisesti nopeammin kuin alhaalta ylös ja kuori -tulostimet. CLIP ei välttämättä ole nopeampaa kuin ylhäältä alas. Esimerkiksi ylhäältä alas suuntautuvien Gizmo 3D -linjojen tulostusnopeus on hyvin samanlainen kuin CLIP. ( http://www.gizmo3dprinters.com.au/)

Useimmat "kuluttajien" SLA-tulostimet käyttävät nykyään alhaalta ylös ja kuori -tekniikoita, koska tällä on joitain käytännön etuja ylhäältä alas tulostimiin verrattuna:

  • Tulostimen täyttämiseen tarvitaan paljon vähemmän hartsia, kun osa vedetään ulos rakennettaessa sen sijaan, että se lasketaan säiliöön (yhdessä Z-vaiheen kanssa) kun se rakentaa. Hartsi on kallista. Tämä tarkoittaa myös, että alhaalta ylöspäin tulostimet voivat olla pienempiä ja niissä voi olla vähemmän mekaanisia osia, kuten hartsiin upotettuja tasoituslaitteita.
  • Standardihartsit sisältävät inhibiittorikemikaalin, joka estää polymeroinnin hapen läsnä ollessa, mikä saa ilman (ja matalan tason hajavalon) altistaman pintakerroksen kovettumaan. Joten ylhäältä alas tulostimien on amputtava valoa kovettumattoman kerroksen läpi ennen kuin ne saavuttavat kovettuvan hartsin. Tämä tekee virityksestä arkaluontoisemman ja voi hieman vähentää yksityiskohtia verrattuna alhaalta ylöspäin tulostimeen, joka kovettuu aivan ikkunassa.
  • Valmistajat voivat nähdä alhaalta ylös tulostimien vaihtosäiliöt tai ikkunat voittoa tuottavana kulutustarvikkeet, koska ne on vaihdettava melko usein.
  • Ylhäältä alas tulostimien on huolestuttava jonkin verran enemmän hartsin virtausnopeudesta osan laskiessa. Ilmakuplia voidaan vetää hartsiin tai osan yläpuolella oleva tuore hartsikerros voi vaihdella paksuudeltaan merkittävästi, jos osa upotetaan liian nopeasti hartsin viskositeettiin. (Tosin alhaalta ylöspäin suuntautuvilla tulostimilla on liiallisia imuvoimia ja ne saattavat murtaa tulosteen palaset suurilla kuorintanopeuksilla.)

CLIP on alhaalta ylöspäin suuntautuva tekniikka, joka ei vaadi kuorintavaihe, koska astia luo ikkunaan happikerroksen, joka estää hartsia kovettumasta suoraan pinnalle ja tarttumasta. Tällä tavoin se toimii epäilemättä enemmän kuin ylhäältä alas tulostin kuin alhaalta ylös tulostin.

Ylhäältä alas tulostimilla, jotka on suunniteltu poistamaan yllä olevat ongelmat ja käyttämään suuritehoisia valonlähteitä, voidaan saavuttaa poikkeuksellisen suuri tulostusnopeus. Tämä sisältää samanlaisia ​​"jatkuvia" rakennustekniikoita, joita käytetään CLIP: ssä.

#2
+2
taskman
2017-01-09 06:57:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luku 100x voi olla totta joissakin tilanteissa. Toivon, että voisin nähdä ne osat, jotka he tulostivat mittaamaan tämän 100x, mutta se on toinen tarina.

Katsomalla heidän videoitaan he voivat siirtää rakennuslevyä enintään 10 mm minuutissa. Näet Eiffel-tornin videon, jossa heidän on vaihdettava vakionopeuteen tasaisille kerroksille. Tämä johtuu siitä, että litteät kerrokset pysäyttävät hartsin virtauksen eikä niitä voida tulostaa jatkuvalla tulostuksella.

Prodways on osoittanut, että he voivat siirtää sitä nopeudella 20 mm minuutissa, mutta taas on asioita, joita ei mainosteta / mainita . Suurempien nopeuksien saavuttamiseksi sinun on tehtävä hartseista reaktiivisempia. Hartsien reaktiivisemmaksi tekeminen tarkoittaa, että hartsit eivät kestä niin kauan altaassa / pullossa. Joten ne vanhenevat aikaisemmin. Se tarkoittaa myös sitä, että ne voisivat kovettua normaaleissa valaistusolosuhteissa, joten se vaikeuttaa työskentelyä. Jos katsot Prodways-videota, näet rakennuslevyllä hartsijätettä. Tämä osoittaa, että projektorin kirkkaus on asetettu liian korkeaksi.

Gizmo voi tulostaa 5-25 kertaa nopeammin kuin johtavat SLA-tulostimet, riippuu myös osien lukumäärästä ja monimutkaisuudesta rakennuslevyllä. Päätettiin mainostaa rakennuslevyn liikkumisnopeutta, esim. 3 mm minuutissa sen sijaan, että monta kertaa nopeammin kuin mikään muu, koska se on arvo, joka ei muutu rakennuslevyllä olevien kohteiden määrän mukaan, mutta se muuttuu projektioalueen koon mukaan.

Kuvittele, että sinulla on vain yksi rivi ylöspäin, kun useimmat SLA-tulostimet pystyvät tekemään sen samalla nopeudella. B9 Creator (alhaalta ylös) -käyttäjät ovat todellakin osoittaneet pystyvänsä jatkuvatulostukseen tulostaessaan todella pieniä, erittäin ohuilla seinillä varustettuja tuotteita, koska heillä ei ole imuongelmia näissä tilanteissa.

Nyt kun lisäät monia pieniä objektit, joilla on pieniä ominaisuuksia rakennuslevyn DLP-tulostimissa, näyttävät koko kerroksen kerralla, jossa laserpohjaisten SLA-koneiden on vedettävä jokainen osa kuin FDM-kone.

Jatkuvalla tulostuksella on rajoituksia. Hartsin täytyy virrata pohjasta, tai saat hartsin nälkää ja aiheuttaa reikiä, joten et ehkä pysty käyttämään sitä kaikkeen. Sinun pitäisi nähdä se toisena työkaluna tulostustyökaluissa eikä olla kaikki ja lopeta kaikki.

Joten kaiken sen jälkeen 100x riippuu niin monesta asiasta, sinun ei pidä jumittua tarkastelemalla sitä muu kuin tietäen, että se on tapa markkinoida tulostimia.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...