Kysymys:
Mitä tarkkuutta tarvitaan Legon kanssa yhteensopiville tiileille?
S.L. Barth - Reinstate Monica
2016-01-21 00:40:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin tarinan joku 3D-tulostuslaitteista Lego-pienoishahmolleen käyttäen Ultimakeria. (Artikkeli on hollanninkielinen, mutta siihen on liitetty valokuvia).

Huomasin, että heidän tekemänsä tuotteet eivät olleet varsinaisia ​​yhdistystiilejä, vaan minifigin käyttämät työkalut. Ja silti, joillakin viilauksilla ja dremelillä tarvittiin jälkikäteen, jotta ne sopivat kunnolla.

Minulle sanotaan, että jotta jokin voisi liittyä oikein aitoon Legoon, kone on viritettävä erittäin tarkasti.

Mitä tarkkuutta tarvitaan normaalien Lego-tiilien kanssa yhdistävien tiilien tulostamiseen?

Kaksi vastused:
#1
+18
Ryan Carlyle
2016-01-21 01:51:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyse on oikeastaan ​​enemmän kalibroinnista kuin resoluutiosta - huonosti kalibroidussa tulostimessa on mittavirheitä, jotka estävät parittelun aitojen LEGO-tiilien tai muiden painettujen tiilien kanssa.

"Tarkkuus" on myös uskomattoman ladattu termi 3D-tulostimille, koska se voi tarkoittaa paljon erilaisia ​​asioita. Mutta meidän ei tarvitse mennä siihen juuri nyt. Huolestuttavia asioita on todella kaksi: kerroksen korkeus ja suulakepuristusleveys.

Kerroksen korkeuden 0,1 mm tai 0,2 mm pitäisi olla hieno. Karkeammat kerrokset voivat törmätä pintakäsittelyyn, mikä vaikeuttaa tiilien kokoonpanoa tai purkamista. Tälle sovellukselle ei todennäköisesti ole paljon syytä mennä hienommaksi kuin 0,1 mm. Lähes kaikki FFF-tulostimet pystyvät tekemään 0,1 mm: n kerroksen korkeuden, kunhan se on kohtuullisen viritetty.

Mikä tahansa tyypillinen kotitalouksien FFF-tulostin, jolla on "normaali" suuttimen koko, voi tulostaa tarpeeksi hieno tiilien työ. Se on vain viritettävä hyvin. Pienin "must have" -ominaisuus tavallisessa legotiilessä on 1,6 mm paksu seinä sivujen ympärillä. Tyypillinen FFF-tulostimen tulostettavien ominaisuuksien vähimmäiskoko on 2x suulakepuristusleveys, koska viipale sijoittaa polun muodon sisäreunaan ja muodon ulkoreunaan. (Jotkut viipaleet sallivat yhden suulakepuristuksen, mutta tätä ei yleensä suositella, koska se tuottaa heikkoja osia.)

Kuinka leveä suulakepuristuksen leveys on? Se on säädettävissä, ja eri viipaleet suosittelevat automaattisesti eri arvoja, mutta turvallisena nyrkkisääntönä sen on oltava 1 - 2x suuttimen koosta. Eri viipaleissa on joitain tilavuuslaskentahäiriöitä, jotka saattavat rohkaista suurempia tai pienempiä kokoja, joten joskus ihmiset suosittelevat [suulakepuristusleveys = suuttimen koko + kerroksen korkeus] erityisesti Slic3r: n kanssa. Tämä on hyvin järjestelmäkohtaista.

Olettaen, että sinulla on yleisin varastosuutin, jonka aukko on 0,4 mm, ja asetat myös suulakepuristusleveyden 0,4 mm: iin, leikkurin tulisi laittaa neljä säiettä LEGO-tiilen seiniin. Se on hyvä.

Mistä on hankalaa, jos sinulla on suulakepuristusleveys, joka ei jakaudu tasaisesti 1,6 mm: iin. Oletetaan, että tulostat puristimen leveydellä 0,6 mm. Kappaleen seinässä on tarpeeksi tilaa kahden täyden 0,6 mm: n kehänauhan sijoittamiseksi ... mutta sitten keskelle jää 0,4 mm leveä rako. Et voi laittaa toista 0,6 mm: n säiettä siihen 0,4 mm: n rakoon. Eri viipaleet käsittelevät tätä eri tavoin. Jotkut jättävät tyhjän tilan seinien väliin, ja tulosteen tulos on erittäin heikko. Jotkut sekoittavat liikaa muovia aukkoon aiheuttaen huonoa tulostuslaatua, kun ylimääräinen materiaali kerääntyy yhä enemmän jokaiselle kerrokselle. Jotkut työntävät komentoa pienempää säiettä yrittäen täyttää tilavuuden oikein.

Joten yleinen neuvo pienillä ominaisuuksilla on varmistaa, että suulakepuristuksen leveys menee osan vähimmäispaksuuteen kohtuullisen määrän kertoja.

  • [Ominaisuuden koko / suulakepuristuksen leveys < 2] on huono
  • [Ominaisuuden koko / suulakepuristuksen leveys = 2] on hyvä
  • [2 < Ominaisuuden koko / suulakepuristuksen leveys < 3] on huono
  • [Ominaisuuden koko / suulakepuristuksen leveys> 3] on HYVÄ

Vaikka nämä vaihtelevat hieman viipaloittain - vanhemmilla viipaleilla, kuten Skeinforge, on yleensä enemmän ongelmia tässä kuin uusilla viipaleilla. Mitä sinun pitäisi tehdä käytännössä, on tarkistaa leikkurin tulostuksen esikatseluohjelma nähdäksesi, jättääkö se aukon säikeiden väliin. Säädä sitten suulakepuristuksen leveys ja kehä / kuoren määrä yrittääksesi saada älykäs ulostulo. Siellä on joitain kokeiluja ja virheitä.

Pienin "mukava saada" -ominaisuus on tiukka istuvuus, joten tiilet napsahtavat yhteen kunnolla, ja IIRC, 0,1 mm, on aivan liian suuri siihen.
Onko 0,1 mm: n toleranssi riittävä, riippuu muovista - nailon, varma, PLA, nopeus. ABS (kuten oikeat lego-tiilet) voi olla ok. Suurin osa 3DP-suuntautuneista tiilirakenteista, joita olen nähnyt, muuttavat joitain suunnittelun yksityiskohtia tekemään niistä sopivampia hieman löyhemmille toleransseille.
Sanottiin, että jos virität nimenomaan yhden tyyppisen asian tulostamiseen uudestaan ​​ja uudestaan, voit lyödä +/- 0,05 mm tai parempi melko johdonmukaisesti. Liikejärjestelmän resoluutio tyypillisessä kotitalous- / harrastelija 3D-tulostimessa on 10 mikronia ja muovinen äänenvoimakkuuden tarkkuus lisää siihen hieman varianssia. Todellisten legotiilien välinen rakoetäisyys on esimerkiksi 0,1 mm, joten 0,05 mm: n tulisi olla riittävä.
Jotkut ympärillä katsomassa sanovat, että Legolla on homeen toleranssi 0,005 mm, mikä ilmeisesti tarkoittaa 0,01 mm valmiissa osissa.
Joo, emme yksinkertaisesti aio lyödä sitä harrastajien FFF-tulostimilla. Luulen, että omia tiiliä valmistavat ihmiset yleensä sietävät hieman vähemmän johdonmukaisuutta "snap-feel" -tekniikassa.
Tulostin muutaman korttelin PLA: ssa 0,4-suuttimella; tulostinta ei ollut viritetty täydellisesti, mutta lohkot sopivat silti tuskin. Joten todella huolellisella virityksellä se voi toimia kunnossa.
#2
+2
Joel Coehoorn
2019-02-22 21:01:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on muistiinpanoja Lego-tiilien tulostamisesta täältä:

https://www.thingiverse.com/thing:3424550

Tuloksena on, että haluat sovittaa tiilimallisi reunojen seinämän paksuuden vastaamaan tulostimesi suuttimen paksuuden tarkkaa moninkertaista arvoa. Tämä on tärkeämpää kuin STL-tiedoston käyttö, joka vastaa täsmälleen todellisia Lego-mittoja, koska viipaleesi ja tulostimesi eivät todennäköisesti pysty vastaamaan näitä mittoja. Ja siksi tarvitset muita säätöjä tiiliin, jotta ne sopivat hyvin yhteen toistensa ja aitojen Legojen kanssa.

Lisäksi on hyvin ymmärrettävää, että Lego-tiilet käyttävät 1,6 mm " Lego-yksikkö "niiden normaalin reunan paksuuden vuoksi on vähemmän ymmärrettävää, miten he käyttävät ylimääräistä .1 mm: n" Play Factoria "auttaakseen tiiliä paremmin yhteen. Testien perusteella tämä toistotekijä poistetaan reunan molemmilta puolilta siten, että tavallisen Lego-reunaseinän tulisi olla 1,4 mm paksu.

Yhdistä tämä kaikki yhteen, ja olen huomannut haluavasi kohdistaa 1,2 mm: n reunoihin, kun käytät 4 mm: n suuttimia, ja 1,5 mm: n reunoihin, kun käytät.

Vaihtoehtoisesti .4 mm: n suuttimella voidaan tehdä todelliset 1,4 mm: n Lego-reunat käyttämällä vain 1 viiva ulkoseiniin ja täyttämällä jäljellä oleva .6 mm: n paksuus. Henkilökohtaisesti en koskaan halua käyttää vain yhtä viivaa seinään, ja 1,5-kertainen suuttimen halkaisija on myös vähimmäismäärä, johon luotan täyttämisessä toimiakseen hyvin, mikä tekee tästä suunnitelmasta myös haastavan .

Asiaankuuluva kappale, johon linkitin, on itse asiassa räätälöitävä tiili generaattori , jonka avulla voit tehdä hienoja säätöjä ja auttaa luomaan tiileitä STL-malleja tulostimesi, viipalettisi ja asetukset ja materiaalisi, jotka tulostuvat hyvin ja sopivat muiden tiilien kanssa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...