Kysymys:
Voiko 1,75 mm: n filamenttia käyttää tulostimessa, joka ottaa 3 mm: n filamentin?
Eric Johnson
2016-01-15 19:05:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko tämän kysymyksen jatkeena mitään syytä, ettet voisi käyttää 1,75 mm: n filamenttia tulostimessa, joka ottaa 3 mm: n filamenttia? Tiedän, että sinun on vaihdettava hehkulangan kokoa tulosteiden viipaloinnissa, mutta olisiko muita ongelmia?

Voisiko myös 1,75 mm: n hehkulanka käyttää, jos suuttimen halkaisija on suurempi kuin 1,75 mm, mutta vähemmän yli 3 mm?

Ehkä sinun tulisi rajoittaa kysymys tiettyyn tulostimeen, ja 1,75 mm: n suutinta koskevan osan pitäisi todennäköisesti olla kysymys itsessään (vaikka se onkin aivan sen reunalla, jota pidän hyvälaatuisena kysymyksenä, vastaus on vain "ei").
Esitin lähinnä tämän hypoteettisena kysymyksenä, joka perustui mainitsemiini kysymyksiin. Lisäsin 1,75 mm: n suuttimelle kyseisen osan selventämään, mihin oletan vastauksen ensimmäiseen osaan. Oletan, että 1,75 mm voidaan käyttää, mutta vain, jos se on pienempi kuin suutin. jos normaalisti käytit 3 mm 2,5 mm: n suuttimen kanssa, 1,75 ei saisi toimia.
On joitain asetuksia, jotka voivat hyväksyä molemmat vain pienillä kokoonpanomuutoksilla. H-1: n varastokeskus on yksi esimerkki. Sinä liukastut, että liukastut enimmäkseen ylimääräiseen putkeen, ja liu'utat kuuman pään uritetun pultin yläpäähän ja olet hyvä mennä.
Kaksi vastused:
#1
+14
Adam Davis
2016-01-15 23:18:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tyypillisesti suulakepuristin ja kuuma pää on suunniteltu yhtä tai toista varten, eivätkä ne voi tukea toista ilman mekaanisia muutoksia.

Ekstruuderi ei ehkä pysty tarttumaan pienemmän halkaisijan omaavaan filamenttiin riittävän voimalla varmistaakseen. tasainen syöttö ja vetäytyminen.

Kuuma pää on kuitenkin paljon monimutkaisempi. Hehkulanka on työnnettävä voimalla sulamisvyöhykkeelle, mikä tarkoittaa, että hehkulangan on liukastuttava pitkin aluetta kuumassa päässä, jossa hehkulanka on muovinen, mutta silti painettava hehkulangaa sen edessä.

Kun laitat hehkulangan kuumaan päähän, hehkulanka pehmenee ennen sulamisvyöhykettä, mutta koska kuuman pään seinät ovat vain tuskin suurempia kuin hehkulanka, sillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa painamista alla olevaan nestefilamenttiin.

Kapeamman halkaisijan omaavalla hehkulangalla hehkulanka voi kuitenkin lämmetä, pehmentyä, sitten liikkua taaksepäin pitkin kuuman pään sivuja ja jäähtyä paikalleen, juuttamalla kuuman pään tai ainakin estää tasainen jatkuva muovivirta.

Jotkut kuumat päät hyväksyvät pienen teflonputken, joka vie tämän tilan ylöspäin ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä tämä vähemmän ongelmilla, ja jos haluat lyödä, voit kokeilla tätä, mutta ole valmis oppimaan paljon ja epäonnistumaan paljon, kun saat selville hot end -suunnittelun kovat oppitunnit. päivitä koko ekstruuderin ja hot end -asennuksesi haluamaasi kokoon.

#2
+5
tjb1
2016-01-15 20:27:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Se voi toimia lyhyen aikaa, mutta aiot täyttää sulakammion nopeasti ja mahdollisesti ylivuotaa pisteeseen, jossa hehkulanka ei ole rajoitettu aiheuttaen sotkuisen tukoksen. Kaikki sula muovi virtaa todennäköisesti taaksepäin pisteeseen, jossa halkaisija ei ole enää 3 mm (luultavasti käyttölaitteen vieressä), mutta pituudesta riippuen se voi vain virrata ylös, jäähtyä ja tukkia ekstruuderin.

  2. Ei, hehkulanka kulkisi vain lämmittämättä eikä tekisi mitään.

En ymmärrä miksi se valuu yli. OP mainitsi oikein, että asetuksia olisi muutettava; mutta kun se on valmis, eikö ohjelmisto käännä suulakepuristimen moottoria vain 1/3 niin pitkälle, että puristetaan sama hehkulangan määrä?
Useimmissa tapauksissa hehkulangan ympärillä oleva rako olisi suurempi kuin suuttimen reikä. En tiedä matematiikkaa sen selvittämiseksi, mutta oletan, että sulan muovin kuljettaminen taaksepäin suuremman aukon kautta kuin itse suutin vie vähemmän painetta.
Nyt minun täytyy mennä kokeilemaan tätä. Intuitioni eroaa, mutta paras tapa tietää varmasti on, että me kokeilemme sitä ... :)
Tarvitset vain teflonvuoren tämän ongelman estämiseksi (sitä H-1 käytti ongelman ratkaisemiseksi).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...