Kysymys:
3D-tulostus ulkokäyttöön: minkä tyyppiset hehkulangat ovat säänkestävimmät?
1337joe
2016-01-13 00:59:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin tulostaa linturuokintani muutoksia, jotta voisin korjata viime kesän rakeiden aiheuttamat vahingot ja yrittää estää naapurin oravia. Minulla on FDM-tulostin (ja kokemus nailonista, ABS: stä ja PLA: sta, vaikka älä rajoita vastauksia niihin, jos on jotain muuta parempaa), millainen filamentti kestää parhaiten päivittäistä altistumista auringolle, sateelle, lumelle, jne.?

PLA: n pitäisi toimia: https://web.archive.org/web/20170713072530/http://www.protoparadigm.com:80/news-updates/weathering-of-3d-printed-pla-objects
vilkaise https://www.youtube.com/watch?v=qqNfa_zExRU
Viisi vastused:
#1
+9
Tom van der Zanden
2016-01-13 01:28:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PET (G) on vahva kilpailija. Se on erittäin vahva ja vettä hylkivä, ja sitä käytetään sellaisenaan usein poppullojen valmistukseen. kosketus veden kanssa. PLA hajoaa kuitenkin biologisesti vain hyvin erityisissä olosuhteissa, joihin se ei yleensä altistu, jotta sitä voidaan käyttää (vaikka kovempana ja vähemmän joustavana materiaalina rakeet todennäköisesti vahingoittavat sitä).

ABS ja Nylon ovat myös hyviä valintoja. Pohjimmiltaan kaikki käsillä olevat muovit kestävät vuosia, jopa ulkopuolisessa sovelluksessa.

Oletko tietoinen resursseista, joissa verrataan PLA / PET / ABS-vastustuskykyä UV-säteilylle? Haluaisin tietää, mikä materiaali kestää paremmin suorassa auringossa pitkiä aikoja.
Se puuttuu ilmeisesti vastauksestani, mutta en tiedä tällaisia ​​resursseja.
Jotkut tutkimukset osoittavat, että ABS on erittäin altis UV-vaurioille, ja vaikka PLA on vähemmän, se pehmenee huomattavasti korkeissa lämpötiloissa (ajatellaan mustaa rakennetta autiomaassa kesällä). Joka tilanteessa hyvä maalikerros pidentää todennäköisesti merkittävästi tulosteen käyttöikää.
Nylon on hygroskooppinen, se ei välttämättä toimi hyvin sateessa.
@FarO Voisitteko selittää, miten hygroskooppiset ominaisuudet vaikuttavat sen suorituskykyyn?
@TomvanderZanden-kosteus heikentää mekaanisia ominaisuuksia ja nopeuttaa ikääntymistä. Kosteus vaikuttaa myös painettujen osien kokoon. https://en.wikipedia.org/wiki/Nylon#Bulk_properties https://www.infona.pl/resource/bwmeta1.element.elsevier-91cc2fe7-6c12-3286-a9ab-346b5efb7cbf
#2
+2
Steve-O-Rama
2017-10-18 01:09:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulisin, että ABS on hyvä valinta, jos sovellus ei ole suorassa auringonvalossa. Sprinklerilinjat on valmistettu ABS: stä, ja ne toimivat ilmeisesti hyvin maan alla, vaikka olen nähnyt, että aurinkoon jäänyt ABS muuttuu erittäin hauraaksi ajan myötä ja napsahtaa helposti.

Myös PLA sulaa hitaasti suorassa auringonvalo. Olen nähnyt tämän yhden käden, kun olen jättänyt tulosteen ikkunalaudalle ja katsellut sen hitaasti morfoituvan esineiden painon kanssa sen päällä.

PETG on hyvä tulostamisen helpottamisen kannalta hyvällä lujuudella, mutta En voi sanoa, että se on erityisen hyvä ulkokäyttöön käyttötapauksestasi riippuen. Se voi kuitenkin olla elintarviketurvallinen!

Minusta tuntuu, että Nylon on paras panoksesi, koska tämä on erittäin vahvaa tavaraa ja sitä käytetään varusteina ulkona oleville asioille, kuten veneille ja moottoripyörien osille. jne. Minulla ei ole tarkkaa näyttöä siitä, että tämä on paras, mutta riippuen siitä, mitä yrität saavuttaa, se on todennäköisesti paras valinta.

Voit aina maalata maalilla jonkinlaisen pinnoitteen. tulosteeseen, joka lisää UV-suojaa. Ehkä jotain Krylon Preserve It Aerosol Spray -tyyppistä?

#3
+2
ON5MF Jurgen
2017-10-18 16:40:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on useita PLA: ssa painettuja esineitä, jotka ovat olleet ulkona noin vuoden ajan. Joitakin värimuutoksia lukuun ottamatta en näe rakenteellisia vaurioita (vielä?). Jotkut heistä ovat rakennuksen eteläpuolella, joten ne saavat mahdollisimman paljon auringonvaloa.

Belgian kesiä ei tietenkään voida verrata Arizonan kesiin!

#4
+1
Markus Appel
2017-10-11 14:39:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että ABS olisi paras vaihtoehto. Se ei ole biologisesti hajoava ja helppo tulostaa.

Mutta voit käyttää enemmän tai vähemmän mitä tahansa materiaalia, jos käytät siihen jonkinlaista pinnoitetta. Haluan aina käyttää päällystettyä PLA: ta muiden materiaalien sijaan vain siksi, että PLA on helpoin tulostaa ja se on myrkytöntä.

#5
+1
Gregory Andersen
2019-08-20 04:42:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ABS olisi myrkyllinen , uskon (sisältää mielestäni BPA: ta), joten se ei olisi hyvä valinta. Mielestäni PETG on turvallinen ja UV-säteilyä kestävä, joten se olisi hyvä. En ole varma PLA: sta tai muista materiaaleista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...