Kysymys:
Turvallisuusohjeet asetonia käytettäessä
Eric Johnson
2016-01-13 03:50:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asetonia voidaan käyttää tasoittamaan ABS-tulosteita. Mitä varotoimenpiteitä tulisi noudattaa käytön aikana?

Aiheeseen liittyvä kysymys: [Onko olemassa menetelmiä muovien lämmittämisen aiheuttamien vaarallisten höyryjen ja hajujen altistumisen rajoittamiseksi?] (Https://3dprinting.stackexchange.com/questions/49/are-there-any-methods-of-limiting- altistuminen vaarallisille höyryille ja hajuille)
selvennyskysymys: puhummeko kemiallisesti puhdasta asetonia, asetonia kotivarastosta vai kynsilakanpoistajaa asetonilla? Turvallisuus on aina keskittymiskysymys.
Kuusi vastused:
#1
+11
HDE 226868
2016-01-13 04:00:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomioi muutama tärkein varotoimenpide.

 • Varmista, että alue on hyvin ilmastoitu. Asetoni on syttyvää. . Asetonikaasun kertyminen voi nopeasti keskittyä, mikä tarkoittaa, että yksi kipinä voi johtaa katastrofiin. Tuulettimen käyttö on hyvä; kulma sitä avointa ikkunaa kohti. Tämä estää myös altistumisen asetonille sen myrkyllisyyden takia.
 • Ole valmis sammuttamaan tulta. Jos höyry syttyy, saatat joutua taistelemaan. tuli. Jos se on tarpeeksi suuri, sinun on evakuoitava alue selvästi. Jos se näyttää olevan pieni, sammuta tulipalo kuivalla kemiallisella jauheella. Alkoholivaahtoa, vesisuihkua ja / tai sumua voidaan käyttää hieman suuremmissa tulipaloissa. Asetoni ei todennäköisesti aiheuta suuren vihollisen hajoamista rakennuksen läpi. Mutta on aina mahdollisuus pieneen tulipaloon. Ole varovainen.
 • Luo höyrykammio. Tämä on toinen tapa estää potentiaalisen tulen leviäminen. Se voi myös vähentää kontaminaatiota.
 • Käytä käsineitä. Tämä voi minimoida mahdolliset siirtotoksiset vaikutukset. Ihon altistuminen ei kuitenkaan todennäköisesti aiheuta suuria ongelmia.

Asetoni on myrkyllistä, kuten aiemmin mainitsin, mutta se ei ole kovin myrkyllistä. Altistuminen silmien ja nenän / suun kautta on suurin riski. Ihovaikutuksia voi esiintyä (esim. Lievä ärsytys), mutta ne ovat vähäisiä ja yleensä ilmenevät vain pitkäaikaisen altistuksen jälkeen (tästä syystä suositellaan käsineitä joissakin tapauksissa).

Asetonialtistus on vakava ongelma vain, jos henkilö altistuu toistuvasti tasoille yli 1000 ppm (vakavia vaikutuksia esiintyy vain paljon korkeammilla tasoilla). Näyttää siltä, ​​että asianmukainen ilmanvaihtojärjestelmä huomioon ottaen on epätodennäköistä, että tästä tulee kysymys.

Kaiken tämän lisäksi on ehdottomasti noudatettava perusturvaohjeita, kuten hengityssuojaimen ja suojalasien käyttöä. Kun työskentelet sellaisten kemikaalien kanssa, joista voi aiheutua ruumiillista vahinkoa, niitä tulisi ehdottomasti käyttää.

Käytä vain käsineitä ...
@KevinMorse Fair point, siinä tapauksessa, ja luulen, että ne voivat myös suojata palovammoilta. Minulla on tapana inhoaa siihen liittyvää kömpelyyttä, joka tulee joidenkin käsineiden kanssa, mutta useimmilla ei ole tätä ongelmaa. Se on vain minun mieltymykseni, eikä luultavasti paras.
Nämä turvallisuusohjeet ovat puutteellisia. Et maininnut, että ilmanvaihdon tarve on esimerkiksi hengityslaitteen käyttämisen lisäksi. Jätit myös tarpeen käyttää suojavarusteita, kuten suojalaseja. Mielestäni vastauksesi pitäisi yhdistää käyttöturvallisuustiedote haasteena siitä, mitä jätit mainitsematta.
@EmilyM Nämä ovat perusvarotoimia, joiden pitäisi olla ilmeisiä. Kukaan järkevästi ei toimisi tällaisen asetonin kanssa eikä käyttäisi suojalaseja tai hengityssuojainta, aivan kuten et ottaisi kakkua uunista ilman uuninukasta. En pitänyt tarpeellisena sisällyttää niitä. Voin kuitenkin lisätä ne, jos sinusta tuntuu, että ne eivät ole ilmeisiä.
En yrittänyt olla vastakkainasettelua. Mutta turvallisuussuositusten osalta oletukset eivät ole hyvä idea. Ihmiset ovat tyhmä, tietämättömiä, väsyneitä, eivät kiinnitä huomiota jne. Ei voi satuttaa olemaan perusteellinen. Haluan vain ihmisten olevan turvassa, joten vastaan ​​kysymykseen. Mutta koska olet todennäköisesti tässä vaiheessa valittu vastaus, toivoin vakuuttavanne sinun tekevän muokkauksen turvallisuuden vuoksi.
@EmilyM Vain hieman taustaa, koska olen ehkä hypännyt myös kovana: Pian tämän vastauksen lähettämisen jälkeen vastauksestani löydettiin virhe kommenteissa, joten poistin viestin (koska kyseessä on turvallisuuskysymys), muokattu sen jälkeen puhui enemmän julistajan kanssa (joka oli ollut aivan oikea), ennen kuin lopulta jätti sen sellaisenaan. Luulen, että olin täällä liian vastakkainasettelu; Olin viettänyt jonkin aikaa tähän vastaukseen, ja olin turhautunut itsestäni siitä, että jätin jotain pois. Joten pyydän anteeksi, koska hyppäsin sinuun täällä tarpeettomasti.
Ymmärrän. Kiitos lisäysten tekemisestä. Ei huolta vastakkainasettelusta; molemmat meistä ovat todennäköisesti jossakin määrin syyllisiä. Tärkeää on vastausten laatu - meillä molemmilla oli sama tavoite, ja siksi tämä tulos (hyvä vastaus) on se, mitä molemmat halusimme. Hyväksyn anteeksipyyntönne ja laajennan omaa osaltani ongelmasta, jonka myös varmasti hyväksyt. Ei haittaa, ei pahaa!
#2
+6
Tom van der Zanden
2016-01-13 05:33:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toisin kuin muut vastaukset viittaavat, tulipalon vaara ei ole niin suuri. Asetonin "räjähdys" on vieläkin epätodennäköisempi, koska tarvitset siihen asetonihöyryn ja ilman suhteiden välillä 2,5% - 12,8%: liian paljon asetonia (kuten tasoitusastian sisällä olisi) eikä mitään tapahdu, liian vähän ( kuten huonosti ilmastoidun huoneen sisällä) eikä myöskään tapahdu mitään.

Huomaa, että vaikka työskentelisitkin täysin ilmanvaihdossa olevassa, naurettavan pienessä 1m ^ 3 huoneessa, sinun on silti haihduta yli puoli litraa (nestemäistä) asetonia, jotta saavutettaisiin tämä minimipitoisuus 2,5%. Joka tapauksessa, ennen kuin pääset "vaara-alueelle", ilma muuttuu hengittämättömäksi.

Joten mitä sinun tulisi siis olla tietoinen asetonia käytettäessä?

 • Se voi aiheuttaa sinulle päänsärkyä. Vältä höyryjen hengittämistä ja varmista riittävä tuuletus.

 • Voit halutessasi käyttää käsineitä, koska ihokontaktia tulee välttää (asetoni voi ärsyttää ihoa ja mahdollisesti imeytyä ihon läpi). . Rajoitettu ihokosketus ei kuitenkaan ole iso juttu: asetoni on ainesosa joissakin kynsilakanpoistoaineissa.

 • Asetoni on ilmaa raskaampaa, joten jos käytät riittävän korkeaa astiaa vähemmän höyryjä pääsee.

 • Jos jotenkin tulipalo syttyy, se todennäköisesti rajoittuu konttiisi. Kannen ollessa kätevä voit nollata tulen tulen ja sammuttaa sen vaarattomasti.

Kaiken kaikkiaan asetonilla tasoittaminen ei ole kovin vaarallista. Asetonin epäillään olevan karsinogeeninen, vaikka se ei myöskään ole huolimaton. Tulipalon syttymisen riski on pieni. Toisaalta liuottimet, kuten MEK (käytetään PLA: n tasoittamiseen), eivät ole ylivoimaisesti niin mukavia, ja niitä tulisi käsitellä vain hengityssuojaimella.

#3
+5
hroncok
2016-01-13 04:30:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Ei tulta. Asetoni on helposti syttyvää. Vältä avotulta, tupakointia, juottamista jne. Asetonin tai asetonihöyryjen lähellä. Ole valmis sammuttamaan tulta.
 2. Tuuleta. Asetoni on erittäin haihtuvaa, joten höyryt ovat kaikkialla huoneessa. Vaikka niiden hengittämisen ei pitäisi tappaa sinua, se ei todellakaan ole hyvä terveydellesi. Se voi aiheuttaa uneliaisuutta tai huimausta. On myös hyvä sulkea astia / purkki mahdollisimman pian äläkä pidä sitä auki, kun sitä ei tarvita.
 3. Vältä silmäkosketusta. Asetoni aiheuttaa vakavaa silmä-ärsytystä. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhtele varovasti vedellä useita minuutteja. Poista piilolinssit, jos niitä on ja se on helppo tehdä - jatka huuhtelua. Hakeudu tarvittaessa lääkärin hoitoon.

Vältä myös ihokosketusta. toistuva altistuminen voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua, mutta minua ei koskaan tapahdu, jos pesen käteni asetonin käytön jälkeen.

#4
+3
Emily M
2016-01-16 04:21:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asetonin käsittelyä ja käyttöä koskevat turvallisuusohjeet


Muista, että käsittelet asetonia omalla vastuullasi! Käyttämällä tätä neuvoa suostut pitämään minua vaarattomana etkä haastamaan minua näiden ohjeiden / neuvojen käytöstä. Muista, että en ole ammattikemisti tai lakimies (tämä ei ole ammattimaista tai oikeudellista neuvontaa)!


Kehotan sinua tutkimaan turvallisuutta koskevia varotoimia ja riskejä oman rakentaa henkilökohtaisen tietokokonaisuuden. Tehokkain käytettävissä oleva turvaohje on tieto; aivot ovat tärkein turvalaite! Tämä luettelo asetonin käsittelyä koskevista neuvoista on tuotettu asetonin käyttöturvallisuustiedotteen kohokohdista. Luettuasi tämän neuvon sinun tulee lukea asetonin käyttöturvallisuustiedote suoraan. Olisi todella hyvä idea löytää ja lukea kaikkien käyttämiesi kemikaalien käyttöturvallisuustiedote 3D-tulostuksen aikana.

Turvalaitteet

 • Käytä suojavaatetusta! Asetoni edellyttää, että käytät suojakäsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta (hengitysteiden suojaamiseksi). On myös erittäin suositeltavaa käyttää suojaavia (mieluiten myös kemiallisesti kestäviä) vaatteita (kuten hame tai esiliina). Näitä suojavaatteita suositellaan, koska asetoni on myrkyllinen aine, joka voi imeytyä suoraan ihon ja keuhkoseinien läpi. Varmista, että käsineet on valmistettu aineesta, joka estää asetonin imeytymisen. Varmista myös, että hengityssuojaimesi on luokiteltu suojaamaan asetonia vastaan ​​(monet hengityssuojaimet eivät pysty estämään asetonia sen haihtuvuuden vuoksi).

 • Hallitse, valmistaudu ja ymmärrä silmienhuuhteluaseman, sammutuspeitteen, palosammuttimen (luokiteltu kemiallisille tulipaloille), kemiallisten suihku- / annostelulaitteiden ja muiden tavallisten laboratoriovarusteiden käyttöä. On myös suositeltavaa sijoittaa varoitusmerkkejä työalueen sisään- ja uloskäynteihin haihtuvan, syttyvän ja räjähtävän kaasun kanssa työskentelystä.

 • Pidä inertti absorptioväline helposti saatavilla vuotojen puhdistamiseen, jos vahingossa vältät vuotamisen. Pia maa, piidioksidi / hiekka ja aktiivihiili ovat kaikki potentiaalisia absorptioväliaineita. Jos sinulla on suuri vuoto tai jos sinulla ei ole imeytymisväliainetta (mitä ei pitäisi tapahtua - tarkista aina, että turvalaitteet ovat läsnä ja toimivat ennen kemikaalien käsittelyä!), Voit myös laimentaa vuoto vedellä ja moppi laimealla asetoniliuoksella. Riippumatta siitä, mitä menetelmää vuoto puhdistat, muista hävittää saastuneet puhdistusaineet paikallisen alueen vaatimusten / lakien mukaisesti. Älä hävitä asetonia laiskasti viemäriin tekemättä tutkimusta oikeista hävitysmenetelmistä!

Hallitse ympäristöäsi

 • Varmista työtilan oikea tuuletus (hengityssuojaimen lisäksi tarvitaan ilmanvaihtoa räjähdys- / palovaaran vuoksi). Jos asetonin ilmakehän pitoisuus nousee liian korkeaksi, tulipalojen ja räjähdysten riski on nopeasti mahdoton hyväksyä (asetonin kanssa työskennellessä valitettavasti riski ei koskaan ole nolla, mutta sen minimointi on erittäin tärkeää). Ulkona työskentely on täydellinen tapa varmistaa, että ilmanvaihto on riittävä, vaikka se osoittaa sen omat ongelmat ja näkökohdat. Vaihtoehtoihin kuuluu vetokaapin käyttö tai jopa jotain niin yksinkertaista kuin tuuletin, joka puhaltaa ilmaa avoimen ikkunan läpi.

 • Poista kaikki liekki- ja kipinälähteet huomattavalla alueella kaikkien asetonilähteiden ympärillä (vähintään 10-15 metriä). Noudata erityisiä varotoimia estääkseen tietämättömän asetonikontaminaation (joka voi sitten vahingossa kulkeutua työalueelta liekkilähteeseen käyttämällä sinua kantajana). Henkilökohtainen saastuminen voi johtaa loukkaantumiseen, jos yrität tupakoida tauon aikana tai milloin tahansa ennen kuin olet varmistanut, että et ole saastunut. On tärkeää tarjota sytytysvapaa ympäristö, joka ulottuu melko kauas asetonin välittömästä läheisyydestä, koska asetoni voi sytyttää asetonin höyryreitin ja antaa liekin kulkea etäisyyksiä vilkkumalla höyryreitin yli. Fyysinen eristäminen on ihanteellinen ratkaisu tähän vaaralliseen ongelmaan. Politiikka, jossa asetonin työskentelyalueen ovi suljetaan aina, on esimerkki fyysisestä erottelusta, joka toivottavasti estää tämän höyryreitin valumisen.

 • Vältä asetonin vuotamista. Asetoni on erinomainen liuotin, joka voi helposti syödä maalisi seinälläsi tai tuhota pöydän pinnan. Vuodot edellyttävät myös puhdistuksessa ja hävittämisessä noudatettavia erityisiä varotoimia, jotka on jo annettu tässä luettelossa.

Asetonikemia

 • Älä missään olosuhteissa sekoita asetoniasi kemikaalien kanssa ilman laajaa tuotteiden ja reaktioon liittyvien riskien analysointi ja ymmärtäminen. Seuraava luettelo kemikaaleista muodostaa räjähtävän yhdisteen / seoksen reagoidessaan asetonin kanssa, joten älä anna niiden joutua kosketuksiin asetonin kanssa: vetyperoksidi, etikkahappo, typpihappo, typpihappo + rikkihappo, krominen anydridi, kromyylikloridi, nitrosyyli kloridi, heksakloorimelamiini, nitrosyyliperkloraatti, nitryyliperkloraatti, permonorikkihappo, tiodiglykoli + vetyperoksidi, kaliumter-butoksidi, rikkidikloridi, 1-metyyli-1,3-butadieeni, bromiformi, hiili, ilma, kloroform titriatsyyliperkloraatti.

 • Jos vahingossa sytytät asetonia, sinun on toteutettava lisätoimenpiteitä evakuoidessasi tai yrittäessäsi sammuttaa tulipalo. Asetoni on hiilivety ja sen palamisreaktio tuottaa tuotteita, jotka sisältävät hiilimonoksidia (CO) ja hiilidioksidia (CO2). Pohjimmiltaan ihmiset eivät kykene havaitsemaan näitä kaasuja aisteillaan (ilmaisimia on olemassa pitoisuuden mittaamiseksi). Nämä hiilimonoksidin ja hiilidioksidin oireet voivat kuitenkin auttaa sinua varoittamaan siitä, että niitä esiintyy: hengenahdistus, mustuus näkösi reunoilla, sekavuus, päänsärky, tajuttomuus, kooma ja lopuksi kuolema. Hiilimonoksidi on paljon vaarallisempi kuin hiilidioksidi, koska usein ensimmäinen oire on tajuttomuus, joka estää sinua evakuoimasta ja johtaa kuolemaan. Kaasun hengittämisen vaarallisuus on riittävän merkittävä, joten heti kun tulipalo muuttuu keskisuureksi, sinun tulisi vakavasti harkita alueen evakuointia sen sijaan, että olisit sammuttanut tulen. On parempi menettää omaisuus tulelle kuin kuolla (jos kuolet, arvaan, että omaisuutesi tuhoutuu joka tapauksessa!).

Riskianalyysi vahva>

 • Asetoni on vahvistettu kehon toksiini naisilla ja epäillään kehon toksiinia myös miehillä. Rintamaidon saastumisen riskiä ei tunneta, mutta epäillään myrkyllistä epäpuhtautta. Mutageenisia ja tetrageenisiä vaikutuksia ei tunneta. Tämän myrkyllisyyden seurauksena raskaana olevat tai imettävät naiset eivät saa käsitellä asetonia tai olla lähellä sitä (höyryjen takia) edes lyhyitä aikoja.

 • Syöpäriski ja asetonin karsinogeenisia ominaisuuksia ei ole määritelty hyvin, jotkut ovat kieltäytyneet luokittelemasta asetonia karsinogeeniksi ja toiset luokittelemalla sen karsinogeeniseksi. Esimerkiksi Kalifornia on vaatinut, että asetonissa on ehdotus 65, joka varoittaa syöpäriskistä.

 • Asetoni on ehdottomasti myrkyllinen aine, mutta se ei ole kovin myrkyllistä, ja vahingossa tapahtuva nieleminen tai imeytyminen ei käytännössä kykene aiheuttamaan vakavia oireita. Pienet asetonialtistukset (kuten 3D-tulostuksen aikana todennäköisesti esiintyvät altistustasot) eivät ole enemmän tai vähemmän haitallisia. Jos kuitenkin saat ongelmallisen altistuksen asetonille, ota yhteyttä myrkytyskeskukseen.

 • LD50 ("tappava annos 50%", annos, jossa puolet koehenkilöistä kuolee) rotat ovat 5800 mg / kg, mikä tekee ennustettavan (ihmiset ovat usein samanlaisia ​​kuin rotat myrkyllisyyden suhteen) LD50 aikuisen ihmisen kohdalla yhtä korkea. Tällaisella suurella tappavalla annoksella asetonin ennustettu myrkyllisyys aiheuttaa todennäköisesti kroonisia subletaalisia vaurioita sen sijaan, että aiheuttaisi akuutin ja tappavan vasteen. Jos oletetaan, että keskimääräisellä aikuisella ihmisellä (62 kg) on ​​rotan LD50-arvo, ihmisen on kulutettava 392 cc asetonia saavuttaakseen LD50. 392 cc on melkein yhtä suuri kuin 4/10 L - mikä tarkoittaa, että sen kanssa työskentelemisen aiheuttama pieni asetonin kulutus voi myrkyttää aikuisen ihmisen (jos oletuksemme ovat oikeita).

 • Asetonin hengittämisen, nauttimisen tai ihon imeytymisen mahdolliset vaikutukset: kuiva iho, pahoinvointi, oksentelu, ihoärsytys, silmien ärsytys, polttava tunne, punoitus, repiminen, tulehdus, sarveiskalvovamma, masennus väsymys, jännitys, hämmennys, unettomuus, hypersomnia, ataksia, vapina, huimaus, uneliaisuus, sekavuus, päänsärky, lihasheikkous, motorisen koordinaation menetys, puheen poikkeavuudet, narkoottiset vaikutukset, kooma, munuaisvaurio, maksavaurio, aivovaurio ja kuolema .

Kuvaamasi turvaohjeet ovat täysin tarpeettomia; teet asetonista paljon vaarallisempaa kuin se todellisuudessa on. Asetoni ei aiheuta syöpää. Asetoni ei ole räjähdys- tai palovaara, kun otetaan huomioon hyvin pienet määrät. Neuvoja olla sekoittamatta asetonia näiden tiettyjen kemikaalien kanssa ei todennäköisesti ole hyödyllistä harrastajalle, jolla ei yleensä ole pääsyä kyseisiin kemikaaleihin. Tämä neuvo on liian yleinen ollakseen hyödyllinen harrastajalle, joka haluaa tasoittaa joitain malleja. Vaikka on hyvä olla varovainen, tämä vastaus yliarvioi riskit.
Vaikka asetoni ei ole karsinogeeninen, asetoni voi imeytyä ihon ja keuhkojen läpi ja se on myrkyllistä munuaisille, lisääntymisjärjestelmälle, maksalle ja iholle. Asetoni saattaa kuitenkin aiheuttaa syöpää, mutta yksimielisyyttä ei ole (joten miksi sanoin, että se voi aiheuttaa syöpää) .Luetteloni oli tarkoituksellisesti kattava vakuuttamaan, ettei turvallisuuteen liittyviä neuvoja jäänyt (en halua aiheuttaa kenellekään loukkaantumista). Henkilökohtaisesti olen samaa mieltä siitä, että asetoni ei ole kovin vaarallinen ja että sen turvallinen käyttö ei ole kovin vaikeaa. Lue käyttöturvallisuustiedote, koska olet syyttänyt minua pelottelusta - luetteloni perustuu suoraan näihin tietoihin.
Muutin vastausta laajasti Tomin jättämän kommentin jälkeen, joten älä oleta, että Tomin tuleville vastausten / kommenttien lukijoille Tom on pois aiheesta, koska hänen puhumansa asiat eivät ole enää läsnä siinä muodossa, jota hän kritisoi.
#5
+1
user3418765
2016-01-16 00:28:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toistuva asetonille altistuminen voi johtaa ihon herkistymiseen, mikä tarkoittaa, että tulevaisuudessa se ärsyttää liikaa pienintäkään kosketusta käytettäessä. , se on erinomainen rasvanpoistoaine ja kuivaa ihosi mätää. Ja sitten sormenpäät voivat hajota ja kestää useita päiviä tai viikkoja sulkeutumiseen ja vahingoittaa sillä välin.

#6
  0
amra
2016-01-13 04:30:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit tasoittaa tulosteen asetonilla käyttämällä erilaisia ​​lähestymistapoja, jotka edellyttävät erilaisia ​​varotoimia. Yleensä sinulla on oltava tuuletettu alue ja käytettävä käsineitä (tai pestävä kätesi toimenpiteen jälkeen).

Asetonin levittäminen suoraan

Tulostuksen käyttäminen asetonissa muutaman sekunnin ajan tai voit levittää asetonia harjalla. Tulipalon mahdollisuus on pieni. Katso tämä video, (4) MakerBot Replicator - Model Finishing Tricks - Acetone Wash.

Kylmä asetonihöyry

Tämä prosessi kestää useita tunteja ja antaa sinulle parhaan hallinnan prosessista. Koska ulkoista lämpöä ei käytetä, tulipalon mahdollisuus on pieni. Katso tämä video, Kylmän asetonihöyryn viimeistely 3D-tulostuksessa.

Kuuma asetonihöyry

Tämä lähestymistapa vie minuutit tulostuksen tasoittamiseen ja on suuret mahdollisuudet sytytys. En koskaan käyttäisi sitä rakennuksen sisällä. Katso tämä video, Tee 3D-tulostetuista osista ammattimaisia ​​asetonin ja riisikeittimen avulla! - 2014.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...