Kysymys:
Kuinka johdin z-akselimoottorit rinnakkain Prusa i3: lla?
leeand00
2016-01-27 00:20:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

i3: n johdotuskaaviossa on pieni piirilevy, leipälauta tai jotain .

Ja mainitaan, että z-akselimoottorit on asennettava kytketty rinnakkain, mutta sen lisäksi ne eivät anna sinulle paljon yksityiskohtia osista tai kuinka johdot menevät sisään.

Voiko joku antaa minulle lisätietoja tästä?

Kaksi vastused:
#1
+10
TextGeek
2016-01-27 02:36:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaaviossa he osoittavat johdot, jotka yhdistyvät toisiinsa, mikä on oikein. Voit tehdä sen melkein millä tahansa tavalla, kunhan pariliität johdot oikein moottorista toiseen.

Oletan, että molemmat Z-moottorit ovat samantyyppisiä ja niillä on sama värikoodaus johdoilleen. Jos ei, sinun on ensin selvitettävä vastaavuus (voit lähettää toisen kysymyksen, jos tarvitset kättä sen kanssa, koska se on melko spesifinen ja yleensä hyödyllinen).

Monilla ohjaustauluilla on " otsikot "kiinni, 4 paljaalla tapilla kutakin moottoria kohti. Liittimet, jotka liitetään suoraan niihin, ovat helposti saatavilla, kuten osoitteessa https://www.sparkfun.com/products/10364.

Joitakin tapoja voit kytkeä moottorit rinnakkain :

  • Jotkut ohjauskortit, kuten minun RAMPS 1.4, tarjoavat 2 sarjaa otsikkotappeja Z-askelohjainlevyn vieressä. Laita siinä tapauksessa vain liitin kuhunkin moottoriin (jos niitä ei vielä ole) ja kytke ne toistensa viereen.

  • Jos on vain yksi sarja moottoreita ohjaimen nastatapit (tai yksi jonkinlainen Z-moottoripistoke), tee "Y-johto" juottamalla johdot yhdestä liittimestä (joka kytketään ohjaimeen) 2 4-napaiseen liittimet, yksi pariksi jokaisen moottorin kanssa.

  • Tai voit ohittaa 2 ylimääräistä liitintä kokonaan ja juottaa vain moottorin johdot liittimen johtoihin: 2 punaista punaista , 2 mustaa mustaksi tai mitä tahansa.

  • Jos ohjaimessasi on vain tyhjiä reikiä, juota joko otsikkotappeihin ja tee kuten yllä (mieluiten, IMHO), tai johda suoraan reiät, silmukat 2 moottorijohtosarjaa, jos on vain yksi reikäsarja.

Moottori- ja liitinjohdot ovat erittäin epäjohdonmukaisia, joten varmista, että ne on lajiteltu oikein jos he eivät vielä ole. Ensimmäinen asia on tarkistaa jatkuvuus: löytää 2 paria johtoja, jotka ovat kahden erillisen kelan päät. Jos moottorissasi on enemmän kuin 4 johtoa, se on hankalampaa.

RAMPS: n avulla (katso kätevä kaavio RAMPS 1.4 RepRap Arduino Mega Pololu -suoja),

RAMPS 1.4 RepRap Arduino Mega Pololu shield

4 nastaa on yleisesti merkitty (alkaen lähimmästä RAMPS-kortin virtalähteen päästä):

  2B 2A 1A 1B  

Se tarkoittaa kelaa 1 ja kela 2, joiden kummallakin on päät A ja B. Minusta tämä on epäselvää, koska yhtä hyvin se olisi voinut olla kelojen numeroita ja päiden kirjaimia (jos johdotat niin, se ei toimi). Joten varmista, että sinulla on jatkuvuus (ehkä noin 15 ohmia) johtimien välillä, jotka liität 2B: een ja 2A: han, sekä johtimien välillä, jotka liität liitäntöihin 1A ja 1B.

Todella hyvä asia tästä nastajärjestyksestä on, että jos moottori käy taaksepäin, sinun on vain katkaistava virta ja käännettävä sitten pistoke ympäri. Tästä syystä mielestäni on tärkeää pitää liittimet siellä, eikä suoraan juottaa.

#2
+7
Serge Rabyking
2018-09-11 22:57:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jostain tuntemattomasta syystä kaikki sanovat, että Z-askelmoottorit on kytkettävä rinnakkain ... Ja tämä oli aina ainoa ilmeinen tapa, viime aikoihin asti jotkut ihmiset alkoivat liittää näitä moottoreita sarjaan.

Ja aloin henkilökohtaisesti uskoa, että oikea tapa on liittää ne sarjaan.

Kaikki stepstick-ohjaimet ovat jonkinlaisia ​​virranrajoitinlaitteita (voit lukea lisää hakkurimoodista). Kyse on virrasta: sarjaan kytkeminen takaa, että molemmat moottorit saavat saman virran kaikissa tilanteissa. Ja seurauksena voit odottaa samaa käyttäytymistä molemmilta.

Huono asia, kun he ovat rinnakkain, on se, että isomman kuorman moottori saa enemmän virtaa ja seurauksena toinen saada vähemmän virtaa ja voi ohittaa vaiheet. Tietysti ihanteellisessa tilanteessa tämän ei pitäisi koskaan tapahtua, mutta älä unohda Murphyn lakia ("mikä voi mennä pieleen, menee pieleen").

Vielä yksi asia - miksi vaihdoin johdotusta ja kytkin Z-moottorini sarjaan: Jossakin vaiheessa huomasin, että yksi Z-moottori oli irrotettu, mutta toinen toimi, mikä johti tulostimen geometrian rikkoutumiseen. Kun Z-moottorit ovat sarjassa ja jos toinen niistä vikaantuu tai irtoaa, toinen ei myöskään toimi. Saat aina synkronisen toiminnan molemmilta!

Tein tämän Z-jakajan, joka toimii fantastisesti:

Z splitter

Jokaisessa askelmoottorissa on kaksi kelaa, joita ohjaa eri johdinpari. Tämä on todella hyödyllinen tapa yhdistää 2 z-akselimoottoria emolevyyn, jossa on vain 1 z-akselinen liitin.
Tämän jakajaparin johdotukset ovat puna-sinistä ja vihreää-mustaa, joten jakaja asettaa "alemmat" nastat yhteen piiriin ja "ylemmät" toiseen. Tämän seurauksena kummankin piirin vaihekomennot vaikuttavat moottoreihin synkronisesti. Virheiden minimoimiseksi olisi hyvä tehdä molemmat jakajaan kytkeytyvät haarat mahdollisimman tasaisiksi ja mahdollisimman lyhyiksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...