Kysymys:
Vaurioittavatko puufilamentit tulostimen suuttinta?
Nir
2016-02-01 17:50:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin äskettäin, että hiilikuitu ja hehku pimeässä PLA voi vahingoittaa tulostimen suutinta, nyt epäilen kaikkia "eksoottisia" filamentteja.

Eikö puuhiutaleet vahingoita suutin? (normaalikäytössä tai ainakin se, mitä joku, joka vain käytti aiemmin PLA / ABS: tä, harkitsisi normaalia käyttöä)

Oletetaan normaalilaatuinen messinkisuutin - ei halpoja tavaroita, jotka eivät edes tulleet oikein koko aluksi eikä jokin ensiluokkainen uusittu suutin - ja kohtuullisen laadukas hehkulanka.

Kolme vastused:
#1
+7
tbm0115
2016-02-01 22:16:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et ole käynyt heidän sivustollaan aiemmin, kannattaa tutustua 3DHubs-keskustelupalstoihin. Siellä on paljon ohjeita. Nopea Google-haku antaa tämän linkin samanlaiseen kysymykseen.

Tärkeintä on huomata, että kaikissa suuttimen läpi kulkemissasi materiaaleissa aiheuttaa jonkinlainen suuttimen kuluminen. Kuinka nopeasti riippuu materiaalista tai koostumuksesta.

Edellä linkitettyyn kysymykseen annettu vastaus viittaa siihen hiekkapaperiin. Jos sinulla on hiekkapaperia, joka on valmistettu metallista (ts. Ruostumattomasta teräksestä), se naarmuttaa ihoa melko helposti. Jos sinulla on hiekkapaperia, joka on valmistettu puunkuoresta (ts. Laywood pla), se ei todennäköisesti naarmuta ihoa niin pahana, mutta se silti naarmuttaa. Ja vain kakoille ja naurattaville, sanotaan, että sinulla on hiekkapaperia, joka on valmistettu pla; se vie jonkin aikaa, mutta voit lopulta tehdä ihostasi raakaa, jos hieroisit muovia käsivarttasi vasten tarpeeksi kauan.

On yleensä suositeltavaa käyttää yhtä suutinta kullekin materiaalityypille, jotta vältetään ristikkäiset materiaalien epäpuhtaudet tulostuksessa. Tämän ajatuksen mielessä, jos käytät monen tyyppisiä materiaaleja, voit myös minimoida tukkeutumisesta ja muista "vaurioituneista suutimista" johtuvia epäonnistuneita tulosteita.

#2
+6
TextGeek
2016-02-01 22:19:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole vielä käyttänyt tällaista kuitua (vielä), joten tämä on pikemminkin koulutettu arvaus kuin kokemus. Olettaen, että tarkoitat sellaista, johon on upotettu todellisia pieniä puupaloja, sen ei pitäisi käyttää messinkisuutinta huonosti, koska suutin on huomattavasti kovempi kuin puu. Hehkulangaan upotettu hiilikuitu tai teräs on paljon kovempaa, joten sen odotetaan kuluttavan suuttinta paljon enemmän.

Siitä huolimatta puupohjaiset filamentit kuluttavat edelleen suutinta hitaasti - jopa karkaistusta teräksestä valmistettu poranterä tylsistyy käytön aikana, vaikka leikkaisit vain puuta sen kanssa.

Sitten taas, niin tulee normaali muovi tämän logiikan mukaan.
-1 arvailulle joko henkilökohtaisen kokemuksen tai viittauksen luotettavaan lähteeseen sijasta. Jos löydät vastauksia tukevia viitteitä (muita kuin muiden vastausten tarjoamat), vaihdan sen mielelläni +1: ään.
#3
+6
Alex
2016-02-05 01:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puufilamentilla on sama vaikutus suuttimeen kuin PLA: lla, joten ei, sen ei pitäisi. Se on vain joitain puulastuja, jotka on sekoitettu PLA: han.

Hiilikuitu ja ruostumaton teräs, kuten hankaavat aineet, kuluttavat messinkisuutinta. Haluat siinä tapauksessa karkaistua terässuutinta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...