Kysymys:
Kuinka tulostimen kiihtyvyysarvo määritetään?
Martin Carney
2016-01-14 02:46:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tulostuspää muuttaa suuntaa, tulostimen on kiihdytettävä ja hidastettava tulostuspäätä. Kun kalibrointi on suoritettu oikein, tulostin pystyy tekemään tämän nopeasti ja aiheuttamatta tulostimen tärisemistä liikaa hidastamatta merkittävästi tulostusprosessia.

Jos asetan sen liian korkealle, tulostin ravisee voimakkaasti, etenkin täytön aikana. Jos asetan sen liian alhaiseksi, tulostusajat kaksinkertaistuvat tai kolminkertaistuvat.

Mitä prosessia voin seurata (tai kuinka voin laskea) nopeimman kiihtyvyysarvon, jota tulostimesi voi käyttää aiheuttamatta ongelmia tulostuksessa?

Haluaisin mieluummin prosessin, jota voin seurata kaavan kanssa, johon voin liittää arvot, varsinkin jos kaava sisältää maagisia numeroita.

[Binaarihaku] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Binary_search_algorithm) eli kokeilemalla arvoja, kunnes löydät toimivan.
Kolme vastused:
#1
+16
TextGeek
2016-01-14 04:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Tom huomautti, binäärihaku on paras tapa. Siinä tapauksessa, että termi ei ole kaikille lukijoille tuttu, tässä on hieman tarkempaa tietoa:

  1. Määritä kiihtyvyysarvo, jonka olet varma liian matalasta (kutsu sitä $ L $ ), ja olet varma, että se on liian korkea ( $ H $ ). Kuulostaa siltä, ​​että tiedät tällaiset arvot jo kokemuksestasi.

  2. Selvitä keskellä oleva nopeus: $ (L + H) / 2 $ . Kutsu tätä $ M $ .

  3. Yritä tulostaa nopeudella $ M $ . Jotain porrastetun kalibrointikuution kaltaista saattaa olla hyvä valinta kohteeksi (runsaasti Thingiversessa).

  4. Jos $ M $ span> on edelleen liian nopea, ota $ M $ uudeksi suurnopeusrajasi (eli palauta $ H $ arvoon $ M $ ) ja toista vaiheesta 2 lähtien.

  5. Jos se on riittävän hidas toimimaan, ota $ M $ uudeksi matalan nopeuden rajoitukseksi ( $ L $ ), ja toista vaiheesta 2 lähtien.

Jokainen toisto leikkaa alueen puoleen. Jatka toistamista, kunnes $ L $ ja $ H $ tulevat niin lähelle kuin haluat; esimerkiksi noin 5%: n etäisyydellä toisistaan.

En vaivaudu yrittämään päästä superläheiseksi, koska käyttökelpoinen arvo vaihtelee jonkin verran ajan myötä (kitka pölystä eri osiin; pieni jännite erot; erilainen hehkulangan massa ja vetojännitys, moottoreiden lämpötila, tulostettavan kohteen monimutkaisuus, käyttämäsi viipalointiohjelman toiminta, nimit sen.

Se näyttää mielenkiintoiselta kalibrointimenetelmältä! Voinko lukea lisää tästä?
Se on hyvin yleinen tapa etsiä tietokoneohjelmista. Etsi "binaarihaku" ja löydät paljon tietoa. En tiedä hyviä viitteitä sen käyttämisestä erityisesti laitteiston optimointiin.
#2
+6
Tormod Haugene
2016-01-14 04:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työkalu, joka saattaa olla hyödyllinen kiihdytyksen kokeilemisessa, on RepRap Centrals Acceleration Calculator (alareunassa).

Asettamalla kiihtyvyys , matkan pituus ja tavoitenopeus , näet:

  1. teoreettinen nopeus, joka voidaan saavuttaa matkan aikana asetetulla kiihtyvyydelläsi (keltainen viiva).
  2. Tavoitenopeuden saavuttamiseen vaadittava matka ja kuinka kauan se pitää nopeutta ennen hidastamista (sininen viiva).

Esimerkiksi -kiihtyvyys = 3000, pituus = 30 ja nopeus = 150 tarkoittaa, että se kulkee 4 mm ennen kuin saavuttaa halutun nopeuden 150 mm / s, kun taas sama kiihtyvyys voisi teoriassa antaa nopeuden 300 mm / s annetulle etäisyydelle:

enter image description here

Nopeuden, kiihtyvyyden ja nykähdyksen laskeminen:

Monissa tapauksissa tulostimesi enimmäisnopeudessa tai palveluntarjoajan antamissa asetuksissa on joitain rajoituksia, joita voidaan käyttää lähtökohtana. Jos ei, kokeilu ja erehdys ovat suorin tapa tehdä se.

Erotan nopeuden kalibroinnin kolmeen tehtävään:

  1. Etsi ensin tulostimen sietämä suurin nopeus . Yksi tapa tehdä tämä on tulostaa esine, jolla on pitkiä matkoja, ja muuttaa suurinta ajonopeutta.
  2. Lisää yllä olevaa laskinta käyttämällä kiihtyvyys eri matkamatkoille, kunnes saat sopivan sileät kiihtyvyyskäyrät haluamallesi nopeudelle keskipitkällä ja pitkällä matkalla.
  3. Säädä ääliö -asetustasi nopeuttamaan nopeita lyhyitä matkoja. Nykäysnopeus on nopeus, johon tulostin hyppää välittömästi ennen kiihtyvyyden huomioon ottamista. 20 mm / s: n nykimällä tulostin hyppää välittömästi 0: sta 20 mm / s: iin ja kiihtyy sitten haluttuun nopeuteen kiihdytysprofiilia seuraamalla.

Nyrkkisääntönä saattaa olla järkevää asettaa todellinen nopeus, nykiminen ja kiihtyvyys noin 20% pienemmäksi kuin korkein suoja, joka löydettiin tulostettaessa.

Muista myös, että askelmoottoreiden voimakkuus pienenee suuremmilla nopeuksilla, joten suutin ei pidä tieltään kovin hyvin estettynä. Jos tästä tulee ongelma, harkitse nopeuden laskemista.

Erinomainen viimeinen kohta - tulostimellani on iso Y-akseli (1200 mm), joten paljon hitautta. Minun piti ajaa stepperiä hyvin hitaasti, jotta sillä olisi tarpeeksi vääntömomenttia kääntääkseen ruuvia lainkaan. Vaihdoin "5-käynnistys" -ruuviin (joten se pyörii 1/5 nopeammin samalla liikkeellä), eikä enää ongelmia.
@TextGeek Kiitos! Tämä on sellainen asia, jonka selvität kovalla tavalla. Johdanto askelmoottorin lujuuskäyrään oli, että sängyn liian lähelle kohdistamisesta johtuvat hyvin pienet viat työnsivät suutinta pois tieltään suurten nopeuksien matkoilla.
En ymmärrä täysin, miten pääset "hieman alle 5 sekunnin" lukumäärään. Laskimen tulisi näyttää pituus x-akselilla, ja kiihtyvyys voisi teoriassa antaa nopeuden 300 mm / s, 30 mm: n pituudelta, kuten annoit, samalla kun otetaan huomioon, että tulostimen on kiihdytettävä ja hidastettava annetulla 3000: lla mm / s ^ 2. Näkökö tämän oikein? Muuten erinomainen vastaus!
@kamuro, erinomainen kysymys! Lisäsin kuvan, jossa olen korostanut tiedot. Huomaa, missä vihreä viiva leikkaa x-akselin (noin 4 sekunnissa). :-)
Mutta ei voi olla sattumaa, että kuvaajan x-akseli skaalautuu kentän "etäisyys tai akselin pituus" kanssa, eikö niin?
@kamuro, Mielestäni olet täysin oikeassa. X-akselin on oltava kuljettu matka eikä aika. Sitten vihreä viiva tarkoittaisi, että halutun nopeuden saavuttaminen kestää 4 ** mm ** eikä sekunteja. Nyt kun ajattelen sitä, 4 sekuntia on valtavan pitkä aika askelmoottorin nopeutumiselle. :-) Olen päivittänyt kuvan / selityksen.
#3
+1
DevWolf
2017-02-15 04:36:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa tulostimista käyttää välillä 2000–5000 mm / s 2 .... suulakepuristusliikkeet ovat yleensä 2000 (keskimäärin eri tulostimien välillä), matka nähdään yleensä nopeudella 3000–5000, vaikka useimpien alemman päähän tai kaksintaisteluisten suorakäyttöisten suulakepuristimien (raskaat) tulostimet, tämän arvon tulisi olla pienempi (jotkut niinkin alhaiset kuin 500-1000, toiset jopa 2000 matkoille). Raskaammat suulakepuristimet tarvitsevat pienempiä arvoja ja hitaampia nykäysarvoja, jotta moottorit eivät pääse hyppäämään. Ääni-asetukseksi, joka asetetaan pienemmäksi, voi olla hyötyä, koska se tekee sujuvamman puristamisen kulman tai reiän jälkeen (jotkut ihmiset näkevät aaltoiluja näiden alueiden lähellä, kun ne kiihtyvät suuntamuutoksesta - alhaisemmat arvot tekevät näistä väreistä pienempiä, mutta hieman pidennä tulostusaikaa).

Olen juuri muokannut kaivosta prototyyppikelkan mallilla, jota työskentelen. Se lisätään noin 100 grammaa varastopainoon. Se oli hienosäädetty aikaisemmin, joten tämä ylimääräinen paino asetti sen 20-30%: n tyynyn päälle asetuksessa ja saa X: n ja Y: n hyppäämään, kun se nykii levyn ympäri; varsinkin korkean resoluution malleissa, erityisen korkean resoluution ympyröissä, joiden pystyakselilla on 200 pintaa, koska tulostin yrittää nykiä jokaisen solmun jälkeen - normaalisti se ei ole ongelma, mutta raskaissa malleissa nykäysasetusta on laskettava. Minulla oli ääliöni 20: ssä XY: lle ja nyt nyt 4: ssä, kun olen testannut ja epäonnistunut 8 ja 15 arvot. Kiihtyvyys oli vuonna 2000 sekä suulakepuristuksen että matkan aikana (jotkut firmware eivät salli erillisiä matka- ja puristusliikkeiden arvoja, mutta jos sinun on, on parasta, että matka-arvo on noin kaksinkertainen painatusliikkeisiin - kun matkasi on kaksinkertainen nopeuteen suulakepuristusliikkeet - käytä siis 1-1-kaavaa suhteessa nopeuteen, skaalaa se jokaiselle halutulle nopeudelle, joka on asetettu viipaleessa). Kaivos on testattu vuosina 2000, 1500, 1000 ja 800, epäonnistumalla kaikilla, jerk-asetuksella 5. Nyt testataan 500 kiihtyvyyttä varten ja alkaa olla hieman hämmentynyt siitä, miksi näin tapahtuu.

Minulla on nyt toisenlaisia ​​ajatuksia ... Kun olen mennyt jopa 800: een vuodesta 2000 lähtien ja silti olen ohittanut (näennäisesti huonompi), saanko tämän taaksepäin täällä? Tarvitsenko suurempaa arvoa, jos moottori hyppää nopeilla liikkeillä? Ymmärrän, että alempi on parempi näille ongelmille, mutta ehkä olen hämmentänyt itseäni.

Hei ja tervetuloa SE 3D-tulostukseen. Vaikka vastauksesi on informatiivinen, se näyttää sisältävän kysymyksen. Olisi parempi kysyä oma kysymyksesi (käyttämällä sivun yläosassa olevaa linkkiä), koska tämä on Q & A-sivusto, ei "ketjutettu foorumi". Voit aina linkittää takaisin tähän vastaukseen, jotta kyselysi konteksti säilyy.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...