Kysymys:
Marlin-valikossa liikkuminen on hidasta tulostuksen aikana
Tormod Haugene
2016-01-14 12:54:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun Kossel Mini -tulostimessani (delta) on RAMPS1.4 / Arduino Mega -elektroniikka, joka on määritetty käyttämään tavallista 20x4-LCD-näyttöä Marlinin kanssa tulostuksen aikana.

Valikoissa liikkuminen tulostuksen aikana voi usein olla tuskallisen hidasta, ja satunnaisesti päätän viiveestä johtuen väärät valinnat.

Onko valintanopeutta mahdollista nopeuttaa ilman CPU-resurssien todellista tulostusprosessia?

Millä nopeudella tulostat? Jos ymmärrän oikein, Marlinin keskeytystaajuus askeleille perustuu tulostusnopeuteen (oikeammin tarvittavat vaiheet sekunnissa).
@hexafraction En usko, että keskeytykset ovat ongelma, koska ne ovat erittäin nopeita. Ongelmana on, että suunnittelija on yksinkertaisesti hyvin hidasta, koska delta edellyttää monimutkaista laskutoimitusta.
@TomvanderZanden Ah, en tajunnut, että Kossel on delta. Minun olisi pitänyt googlata ensin.
@hexafraction Lisäsin "delta" kuvaukseen, jotta sinun ei tarvitse Googlella ensi kerralla. :)
@TomvanderZanden, ehdotatko, että polun suunnittelualgoritmi voi joskus vaatia liikaa käsittelyä? Siinä tapauksessa uskon, että valikot olisivat hitaampia monimutkaisille liikkeille, kuten ympyröille tai polynomireiteille. Tutkin sitä tänä iltana, mutta uskon, että saatat olla oikeassa siinä.
@TormodHaugene Ei. Jopa suora viiva on "monimutkainen" deltaan tulostettavaksi, koska suorat viivat eivät vastaa vaunujen lineaarista liikettä.
@TomvanderZanden, olet tietysti oikeassa. Minun mokani. Jos muistan säteittäisen matematiikan oikein, uskon sen olevan pikemminkin päinvastoin ...
üks vastaus:
#1
+5
Adam Davis
2016-01-14 21:17:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Delta-tulostin vaatii jatkuvia monimutkaisia ​​laskelmia suorien viivojen tuottamiseksi tulostuksen aikana. Laiteohjelmisto viettää siis suurimman osan ajastaan ​​vaiheiden ja ajoitusjärjestysten selvittämisessä, ja käyttöliittymälle annetaan vain vähän jäljellä olevaa aikaa keskeytysten ja näiden laskelmien välillä.

Marlin ei dokumentoi mitään kokoonpanoparametreja, jotka parantavat käyttöliittymän reagointikykyä, ja joka tapauksessa tällaisen parannuksen on väistämättä johtava tulostusnopeuden ja / tai tarkkuuden kustannuksista. Suoritinta käytetään maksimikapasiteettiinsa saakka. Ainoa asia, jonka saatat pystyä tekemään, on kaivaa laiteohjelmisto ja yrittää muuttaa se itse, koska tämä ei ole selkeä vaihtoehto Marlinissa.

Jos käyttöliittymän kanssa työskenteleminen tulostuksen aikana on sinulle tärkeää , seuraavan vaiheen pitäisi todennäköisesti olla vaihtaminen nopeammaksi 32-bittiseksi prosessoriksi. ARM: lle ja muille arkkitehtuureille on saatavana muutama laiteohjelmisto, joka voi ratkaista tilanteen.

Kiitos, että käytit aikaa tässä. Minulla on ollut tämä epäily jonkin aikaa, mutta en tiedä mistä aloittaa. En usko, että laiteohjelmiston kanssa törmääminen on oikea tapa edetä, koska se voi olla valtava aikainvestointi! Jossain vaiheessa voisin päivittää elektroniikkaa, mutta toistaiseksi hyväksyn vain, että se on ajoittain jonkin verran hidasta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...