Kysymys:
Oman filamentin tekeminen
TextGeek
2016-01-25 07:51:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitsen oman hehkulangan valmistamista laitteella, joka on osoitteessa http://www.thingiverse.com/thing:380987. Osittain siksi, että se on toinen rakentaa kone, joka on siistiä, mutta myös säästää rahaa hehkulangalla.

Onko kukaan täällä yrittänyt tehdä itse hehkulangan? Tärkeimmät kysymykseni ovat:

 • Onko laatu verrattavissa tyypillisiä hyllyssä olevia filamentteja? Toisin sanoen, voidaanko kohtuullisella virityksellä tuottaa riittävän hyviä filamentteja ilman suurta turhautumista?

 • Tarvitseeko se paljon huomiota virittämiseen, seurantaan tai muihin yksityiskohtiin (jotka tekevät siitä vähemmän kannattavaa / aikaa vievää)? On myös tervetullut varoittamaan vältettävistä sudenkuopista.

 • Onko olemassa hyödyllisiä asioita Voiko tehdä tällä tavoin, mitä on vaikea saavuttaa hyllyllä olevilla filamenteilla? Esimerkiksi epätavalliset materiaalit; halkaisijan, tiheyden jne. parempi hallinta tai omien värien sekoittaminen?

Kolme vastused:
#1
+8
Leo Ervin
2016-02-03 06:02:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Laatu riippuu kolmesta asiasta:

  1. Pellettien laatu (puhtaus, täyteaineet, väri)

  2. Missä / miten niitä varastoidaan ennen suulakepuristamista ja sen aikana (kosteus, epäpuhtaudet)

  3. Pidä suulakepuristimessa suodatin päästäksesi eroon satunnaisista roskista ja ilmakuplista filamenttisi (250 mikronin metalliverkkosuodatin)

Filamenttituotantoyrityksillä ei ole salaa kaavaa, niillä on vain erittäin tehokas ja erittäin nopea hehkulanganvalmistuskoneet (tietysti myös erittäin kalliita). Mutta kun on kyse vanilja ABS: stä tai PLA: sta, se on melkein sama sisältö.

 1. Henkilökohtainen kokemus: ei. Jos saat samat pelletit, säilytä se samassa paikassa ja aja ekstruuderiasi samassa paikassa, sen pitäisi toimia samalla tavalla.

 2. En usko, että niitä on filamenttisekoitusta, jota et löydä mistään, mutta saatat pystyä tekemään siitä itse halvemman. Esimerkki: sekoitus strontiumaluminaattijauhetta hehkua varten pimeässä filamentissa (saatavana useina väreinä, ei vain vihreänä).

Suosittelisin tätä mallia: http: //www.instructables.com/id/Build-your-own-3d-printing-filament-factory-Filame/ Se tuottaa filamenttia melko nopeasti (yksi täysi 1 kg lusikka 3-4 tunnissa). Varmista vain, että sinulla on tarpeeksi kokemusta sähköiskun välttämiseksi kokoamisen aikana, sillä lämmittimet käyttävät verkkovirtaa.

Luulen henkilökohtaisesti, että kaupalliset "harrastus" ekstruuderit eivät ole rahan arvoisia. Omistan myös Filastruderin, eikä se ole aivan erilainen ja hitaampi kuin yllä, ellei välitä aika vanerikotelo ekstruuderillesi, en näe mitään etua, ja koska se käyttää itse hyllyltä tulevia osia, miksi vaivautua ostamaan tällaista sarjaa kuin hankkia osat itse?

#2
+6
Josip Ivic
2016-02-02 15:48:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit periaatteessa käyttää mitä tahansa konetta, joka jauhaa pelletit pieniksi paloiksi.

Yksi kaveri kolmiulotteisissa keskuksissa selitti sen yksityiskohtaisesti.

Johtopäätökseni on, että voit kierrättää kaiken käyttämällä näitä tietoja, jotka on kerätty tutkimuksesta linkin kautta.

Voit myös käyttää mitä tahansa muovimateriaalia ja jauhaa sen pelleteiksi (jopa pulloista) ja voit yrittää tehdä tämän prosessin. Ainoa merkitys on tuotteen laatu.

Ajattelin vinyylilevyjen pellettejä. Ostin yhden suuren kokoelman ennen vuotta, ja siellä oli noin 500-600 levyä, jotka ovat täysin hyödyttömiä. Joten voit jauhaa ne ja toistaa prosessin, koska vinyylilevyjen valmistusprosessi ja pullojen valmistusprosessi ovat täysin erilaisia ​​ja käyttävät erilaisia ​​muoveja.

Joten johtopäätöksen tekeminen: kaikki riippuu pellettien laadusta.

Ja vastaamaan kolmeen kysymykseesi:

Onko laatu verrattavissa tyypilliset hyllyssä olevat filamentit? Toisin sanoen, voidaanko kohtuullisella virityksellä tuottaa filamentti, joka on tarpeeksi hyvä käytettäväksi ilman suurta turhautumista?

Ei, se ei ole Sinun filamenttisi olisi matalampi laatu, jos et saa hyviä pellettejä.

Edellyttääkö se paljon huomiota viritykseen, seurantaan tai muihin yksityiskohtiin (mikä tekee siitä vähemmän kannattavaa / aikaa vievää)? On myös tervetullut varoittamaan välttämättömistä sudenkuopista.

Kyllä. Tarkista linkki täältä.

Onko tällä tavoin hyödyllisiä asioita, joita on vaikea saavuttaa valmiiden filamenttien avulla? Esimerkiksi epätavalliset materiaalit; halkaisijan, tiheyden jne. parempi hallinta; tai sekoittamalla omia värejäsi?

Jälleen, kaikki riippuu käytettävän hehkulangan tyypistä. Kirjoitin muovilangoista.

Vinyylilevyt saattavat olla hyvä lähde PVC: lle, mutta kysymys kuuluu: onko se hyvä hehkulanka?
#3
+5
amra
2016-02-03 04:54:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oman filamentin tuottaminen on haastava tehtävä. Huomaan tärkein kuoppa hehkulangan tuotannossa, joten sillä on sama laatu kuin kaupassa. Sinun on:

 • tasainen pyöreä muotoinen halkaisija
 • halkaisijan toleranssi ± 0,05 mm
 • vältettävä kuplia ja muita vikoja
 • välttää hehkulangan esineitä (riippuu pellettien laadusta)
 • varastoi pelletit oikein (korkea kosteus on ongelma)

Lisäksi sinun on käsiteltävä kelausta, koska se vaikuttaa myös halkaisija (jos rullat filamenttia liian nopeasti, pienennät sen halkaisijaa).

Tällaisen koneen kehittäminen vie paljon aikaa ja turhautumista. Jos haluat tuottaa oman filamentin, harkitse filamenttikoneen ostamista:

Jos haluat käyttää erilaista materiaalia, ABS / PLA tarkastele sitten Strooderin dokumentaatiota - ne vahvistavat PP, PET, HDPE, HIPS, PE, jopa puufilamentti.

Eikö ole parempi vaihtoehto tulostaa suoraan pelleteistä? Katso Universal Pellet Extruder for RepRap ( malli).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...