Kysymys:
Moniväritulostus työpöydän 3D-tulostimella?
kenorb
2016-01-13 00:57:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

My MakerBot -tulostin tukee vain kahta filamenttia samanaikaisesti.

Mitä tekniikoita käytetään tulostamaan objekteja, joissa on enemmän kuin kaksi väriä yhdelle objektille?

Viisi vastused:
#1
+9
Tom van der Zanden
2016-01-13 01:38:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilmeisin ratkaisu on keskeyttää tulostus ja vaihtaa filamentti toiseen väriin.

Toinen vaihtoehto on liittää hehkulangan palat yhteen, vaikka tämä ei salli kovin tarkkaa kun kytkin tapahtuu. On myös laite, joka voi viipaloida filamentin automaattisesti tällä tavalla.

Lopuksi toinen vaihtoehto, joka käyttää hyvin vähän ulkoisia laitteita, on käyttää (pysyviä) merkkejä vaalean filamentin värittämiseen.

Muita vaihtoehtoja ovat päivittäminen tulostimeen, jossa on enemmän hotendeja, tai hotendin asentaminen, jossa on useita filamenttituloja ja yksi lähtö, mutta nämä vaihtoehdot edellyttävät merkittävää muutosta tulostimen asetuksissa.

#2
+7
tbm0115
2016-01-13 04:09:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt, missä tietyt viipaleet ja / tai laiteohjelmistoasennukset antavat sinun asettaa tauot tulostuksen puoliväliin, jotta voit lisätä toisen filamentin ja jatkaa. Tällainen laiteohjelmisto, josta olen tietoinen, on Sailfish. En ole henkilökohtaisesti käyttänyt tätä, mutta olen kuullut monia hienoja asioita ihmisille, jotka nauttivat koneidensa kanssa. Vaihtoehtoisesti suulakepuristimellesi on saatavana 3D-tulostettavat liitteet, joiden avulla voit asettaa merkinnät värittämään filamenttisi (Tom mainitsi ne toisessa vastauksessa).

#3
+5
dlu
2016-01-16 10:56:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen lähestymistapa on Mosaic Manufacturingin paletti - se näyttää yhdeltä ekstruuderin 3D-tulostimelta filamenttikelana, mutta se luo mukautetun hehkulangan lennossa

hakemalla tietoja moniekstruuderista .gcode-tiedostosta pituuden ja järjestyksen määrittämiseksi, jokaisen värisegmentin on oltava.

Laite oli onnistunut Kickstarter-kampanja ja sikäli kuin voin kertoa, että se ei ole vielä lähetys (tammikuusta 2016 lähtien), mutta he ottavat tilauksia ja lupaavat huhtikuun 2016 toimituspäivämäärää.

#4
+4
Tony Hansen
2016-01-17 08:40:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tähän kysymykseen vastaaminen riippuu täysin tulostimen tyypistä. Joillakin tulostimilla on tauko-ominaisuus, kun taas toisilla ei. Joillakin on useita ekstruudereita, kun taas useimmilla ei. Joillakin on putki, joka johtaa suulakepuristimeen, ja toisilla ei. Kysyt erityisesti, kuinka käsitellä useampaa kuin kahta väriä, kun sinulla on kaksoisekstruuderi, mutta kysymys yleistää kuinka saada enemmän värejä kuin sinulla on ekstruudereita.

Merkit tarjoavat todennäköisesti helpoimman ratkaisun. Jokaisen suulakepuristimen syötteissä voi olla erilaiset merkinnät.

Tulostimille, joilla ei ole taukotehoa, sinun on ehkä leikattava yksi filamentti ja syötettävä toinen väri ensimmäisen jälkeen, kunnes se tarttuu siihen. syöttölaitteet.

On olemassa tai voit tehdä lautoja, joiden avulla voit liittää kaksi säiettä yhteen pituussuunnassa. Voit sitten muodostaa yhden palan filamentin, jolla on useita värejä. Siten yksi ekstruuderin pää tuottaa useita värejä.

Muualla mainittu Kickstarter tekee tämän olennaisesti automaattisesti useille säikeille, joiden pituudet lasketaan tarkalleen erityisohjelmilla. Tuloksena on yksi hehkulanka, joka menee johonkin suulakepuristimestasi - toista suulakepuristinta ei käytettäisi tässä ratkaisussa.

Kysymyksessä täsmennetään, että heillä on kaksoisekstruuderin makerbot. Ehkä voisit erikoistua vastauksesi tähän tilanteeseen?
Olen hieman eri mieltä - alkuperäinen kysymys koskee *** enemmän *** kuin niiden kahden tulostimen jo tukemaa väriä. Tämä yleistyy kysymykseksi siitä, kuinka käsitellä halutuimpia värejä kuin mitä tulostin tukee, mihin tahansa määrään ekstruudereita. Muutan vastaustani selkeämmäksi tällä tavalla.
#5
+2
Jexoteric
2016-10-25 05:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vakiovaihtoehto on vaihtaa filamentit tiettyinä aikoina tulostuksen aikana. Ohjelmisto näiden taukojen lisäämiseksi automaattisesti tulostukseen on yhdellä ( ColorPrint). Tämä menetelmä toimii, jos haluat vaihtaa vain tietyllä Z-korkeudella etkä sekoita värejä samoilla tasoilla.

Toinen uudempi kehitys, joka toimii monissa tulostimissa (tämä toimii myös yksisuutintulostimissa) saamme Y-tyyppisiä sovittimia, jotka sallivat useamman kuin yhden filamentin syöttämisen yhteen ekstruuderiin, ja vetävät filamentin nopeasti takaisin vetämällä filamentin takaisin Y-liittimen ohi, jotta seuraava väri voidaan syöttää suuttimeen. Useat yritykset tuovat tällaisia ​​tuotteita markkinoille tällä hetkellä. Esimerkki tästä on tällä sivulla.

Kuten muissa vastauksissa mainittiin, Mosaic Pallette on vaihtoehto ajaa monimutkaisempia monivärisiä tulosteita, mutta se on melko kallis vaihtoehto 999 dollaria.

E3d Kraken voi olla mahdollinen hotend-päivitys Makerbotiksi, vaikkakin se edellyttäisi melko paljon työtä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...