Kysymys:
Kuinka saavuttaa painettujen osien mittatarkkuus
Tormod Haugene
2016-01-18 18:33:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suunnitellessasi osia, jotka sopivat joko ulkoisiin esineisiin tai muihin painettuihin osiin, mihin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä varmistaaksemme, että lopullisen painoksen mitat ovat tarkat ja sopivat toiseen esineeseen?

Tietääkseni , sinulla on ainakin kaksi vaihtoehtoa tulostimen epätarkkuuksien ja kutistumisen huomioon ottamiseksi:

  • Säädä CAD-mallisi liitosten ympärillä olevaa tilaa
  • Säädä viipalointijärjestelmän mittasuhteita

Onko olemassa hyviä työnkulkuja 3D-mallien tarkkaan suunnitteluun ja tulostamiseen ilman kokeiluja ja virheitä?

Viisi vastused:
#1
+12
Ryan Carlyle
2016-01-20 23:12:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitettavasti erilaiset laiteohjelmistot ja erilaiset viipaleet vaativat erilaisia ​​kalibrointitekniikoita! Siellä on paljon ohjelmistokohtaisia ​​neuvoja, kuten yhden seinän kalibrointilaatikon tulostaminen ja seinämän paksuuden mittaaminen. Se on hyvä tekniikka Slic3r: lle, mutta ei Simplify3D: lle. Se voi olla hyvin hämmentävää.

Tässä on yleinen kuvaus siitä, mitä sinun pitäisi tehdä:

  1. Karkea kalibrointitarkistus tulostimen askelille / mm. Onko firmware-asetusten arvoilla merkitystä lineaariliikelaitteistolle? Voit esimerkiksi laskea, mitkä teoreettiset arvot PITÄÄ perustua hihnan nousuun ja hihnapyörän hampaiden määrään. Tulosta jotain kohtuullisen suurta (~ 100-200 mm) ja tarkista onko se +/- 1-2%. Jos se on pois päältä enemmän, askeleesi / mm on todennäköisesti väärä.
  2. Tarkista mekaaninen takaisku käyttämällä tämän tyyppistä välystä tarkistavaa tulosta: http: / /www.thingiverse.com/thing:252490 Kiristä hihnat ja suorita muut tulostinkohtaiset viritykset, jotka ovat tarpeen vastarinnan poistamiseksi. Takaisku heittää pois muut kalibrointivaiheet, joten varmista, ettei siinä ole kaltevuutta!
  3. Noudata leikkurin suositeltuja suulakepuristustilavuuden kalibroinnin vaiheita. Tämä alkaa mittaamalla hehkulangan halkaisija jarrusatuloilla ja lisäämällä se viipaleesi. Ja sitten joko joko "tulosta yksiseinäinen laatikko ja mittaa paksuus" tai "tulosta sarja 100% täytekalibrointilaatikoita ja säädä suulakepuristuskerroin suurimpaan arvoon, joka näyttää hyvä ilman pullistumia. " Mittaamalla hehkulangan halkaisija ja säätämällä sitten suulakepuristimen kalibrointiasetusta leikkurissa, voit mitata tulevia hehkulankoja ja tulosteet tulevat oikein. Viipaleen väärennetyn halkaisijan arvojen antaminen pakottaa sinut kalibroimaan uudelleen aina, kun halkaisija muuttuu. Huomaa, että sinun on tehtävä tämä kalibrointi uudelleen jokaiselle FILAMENT MATERIAALILLE ja EXTRUDER-MALLILLE. Eri materiaali / suulakepuristinpareilla on erilaiset puremissyvyydet ja tehollinen käyttöhalkaisija.
  4. Tarkkuuskalibrointitarkistus tulostamalla erilaisia ​​objektikokoja ja PIIRUSTAMA "haluttu koko" X: ksi ja "todellinen koko" Y: ksi. Etsi sitten lineaarinen sovitusyhtälö, y = mx + b. (Tee tämä erikseen tulostimesi X-, Y- ja Z-akseleille.) Arvo "m" on mittakaavavirheesi. Voit korjata tämän viipalointikohteen skaalauksella. Esimerkiksi ABS vaatii yleensä 100,3-101% skaalauksen kutistumisen huomioon ottamiseksi. Jos sinulla on mittakaavassa virhe kutistuvan materiaalin, kuten PLA: n, kanssa, voit säätää laiteohjelmiston vaiheita / mm-arvon kompensoimiseksi. Arvo "b" on kiinteä leveysvirheesi. Jos oletetaan, että sinulla ei ole vastahyökkäystä, syynä on yleensä pieni määrä sulan muovin pullistumista sivuille tai puristustilavuuden kalibrointivirhe. Voit parantaa tätä säätämällä ekstruusiomäärääsi. Monilla viipaleilla on myös "vaaka / XY-koon kompensointi" -asetukset, joita voit käyttää kutistamaan / laajentamaan osaa b / 2 korjaamaan kiinteän leveyden virheen. Kaikki jäljellä olevat kiinteän leveyden virheet, joita et voi korjata viipalointiasetuksilla, tulisi lisätä toleranssina osamalleihin.

Jos noudatat näitä vaiheita, tulosteidesi tulee olla tarkkoja +/- 0,1 mm tai paremmin. *

* Deltoja ei sisälly toimitukseen. Se on aivan toinen vahapallo.

Upea viesti! Minulla on todella delta (Kossel Mini), mutta olen varma, että suurin osa ehdotuksistasi voi liittyä jossain määrin. Joko niin, mielestäni tämä vastaus ansaitsee pysyä viitteenä! :)
#2
+10
tjb1
2016-01-18 19:23:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että paras tapa edetä tässä on kalibroida tulostin ja viipalointilaite mahdollisimman hyvin. Yksi lemmikkini kavereistani on, kun ihmiset lataavat STL: itä, jotka on mukautettu tulostimen / materiaalin mukaisiksi. On monia materiaalien toimittajia, joiden laatu vaihtelee, sekä monia materiaaleja ja erilaisia ​​tulostimia, joita toleransseja ei pitäisi sisällyttää osaan, koska loppujen lopuksi se vain vaikeuttaa mallin tulostamista yrittävien muiden kanssa.

Jos et jaa malleja, voin vain sanoa, että sinulla on silti parempi kalibroida tulostimesi ja virittää leikkuri materiaalisi mukaan. Sinulla on enemmän onnea muiden ihmisten mallien kanssa ja sinulla on helpompaa suunnitella oma.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, mallin muokkaaminen on todennäköisesti viimeinen vaihtoehto. En tiedä yhtään CAD-ohjelmaa, joka voisi toimia ongelmissa 3D-tulostimilla, joten kokemus on ainoa apu. Tiedän Inventorissa, että voit kiertää ja paksentaa / tasoittaa mallin yksittäisiä pintoja kompensoimaan tai jos sinulla on prosenttiosuus kutistumisestasi, voit olla luova luonnoksissa olevien kaavojen avulla.

Joten pohjimmiltaan: aseta tulostimen ja hehkulangan asetukset viipalointilaitteeseen, jotta saat mahdollisimman tarkat mitat tulostetusta mallista riippumatta. Jos oletetaan, että tulostin toimii oikein, säädä CAD-marginaaleja, jotta osat sopivat (toivottavasti) mihin tahansa tulostimeen. Kuulostaa kohtuulliselta!
+1 "* toleransseja ei pitäisi rakentaa osaan *"
#3
+7
tbm0115
2016-01-18 21:27:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni on tärkeää muistaa, että 3D-tulostin on sekä R&D-työkalu että osa valmistuslaitteita. Sellaisena meidän tulisi käsitellä sitä ja sen prosessia samalla tavalla kuin muita valmistuslaitteita (esim. Myllyjä, sahoja jne.). Muut (vaikkakin perinteiset) valmistusmenetelmät, kuten mylly, edellyttävät tyypillisesti osien jälkikäsittelyä mahdollisten purseiden poistamiseksi ja osien puhdistamiseksi. Koska myllyn kaltaiset työkalut ovat subtraktiivista tekniikkaa, se pystyy jo pitämään tiukat sijainti- / mittatoleranssit. Koska 3D-tulostus on lisäaineiden valmistusta, on kuitenkin vaikea pitää samat toleranssit suoraan koneesta kuin perinteisillä työkaluilla.

Tästä syystä ehdotan, että suunnitellaan aika perinteisemmälle prosessille. tulosta, jos toleranssit ja liitännät ovat huolenaiheita. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin Dremelin käyttö tai myllyn / sorvin käyttö. Suosittelen, että lisäät kuoren / lattian / katon asetuksia viipalointilaitteessasi vähentävän prosessin huomioon ottamiseksi.

Se on erittäin kohtuullista neuvoa! Yleensä unohdan lisätä tämän ylimääräisen kuoren / lattian / seinän suunnittelussa ja päätän hioa jonkin dremel-työkalun kanssa mallissa, joka ei sovi tehtävään.
Ilo auttaa. Olen usein kiertänyt itseni jälkikäsittelyn aikana, kuten reiän korjaaminen kokoon ja päädyin leikkaamaan liian syvälle osaan ja paljastamaan täytteen. Pienennän tyypillisesti reikämäärääni CAD-mallissani noin 0,010 "ja kasvatan kuoreni noin 5: een tai 6: een varmistaakseni, että pystyn saamaan aukon ilman tätä ongelmaa.
#4
+2
Diesel
2017-04-26 00:50:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutamia ehdotuksia, joita en ole nähnyt nimenomaisesti muissa vastauksissa.

Vie tarkkuus

Kun viet STL-tiedostoja, voit lisätä tarkkuutta. Jos mittatarkkuus on erittäin kriittinen, sinun on vahvistettava, että STL-muunnosprosessi ei ole muuttanut kaarevien pintojen mittoja maksimi toleranssisi ulkopuolella. Eli. avaa STL-tiedostosi CAD-ohjelmassa ja mittaa sitten saadut pinnat uudelleen. Reikien STL-muunnos tekee kokonaisuuksista hieman pienempiä ja kaarevat ulkopinnat hieman suuremmat.

Materiaali turpoaa

Olen huomannut tulostimellani, että osat ovat yleensä hieman suurempia tulostettaessa. Olen onnistunut ottamaan tämän huomioon CAD-mallissani pienentämällä tiettyjä ulottuvuuksia hieman CAD: ssä ennen niiden vientiä. Mitat ovat yleensä poissa noin 0,1-0,2 mm XY: ssä, joten jos teet jotain sopivaa, on syytä säätää tiedostoa ennen tulostamista.

Loimutus

Jos minä Minulla on osa, jonka on oltava täysin tasainen, käytän lautaa, jossa on ylimääräinen (tai kaksi) autokiekkoa ympäröivä osa. Tulostan myös tasaisimmalle puolelle tämän rakennuslevylle. Jos sinulla on kaksi tai enemmän, paras arvostelukyky.

Kulmikkaat tasot

Jos minulla on osa tasaisilla pinnoilla, jotka ovat kulmassa rakennustasoon nähden, hidastan suulakepuristin alaspäin, 10mm / s on minun nopeuteni. Suulakepuristimen pitäminen hitaasti liikkeellä auttaa varmistamaan, että reunat ja seinät ovat suhteellisen sileät ja vähiten vääristyneitä.

Kalibrointi ja asetukset

Kaikki ovat sanoneet sen, minä Sanon sen uudestaan. Tarkista tulostimesi ennen kriittistä tulostusta. Hihnojen mahdollinen roikkuminen aiheuttaa roikkumisen. Tulosta testiosa varmistaaksesi, että lämpötila-asetukset ovat hyvät hehkulangalle ja että uuttomatka minimoi merkkijonot.

Teen muutaman testitulosteen uudella hehkulangalla ja noin puolivälissä rullan läpi varmistaaksesi, että kaikki toimii edelleen kunnolla, ja tarvittaessa säädin asioita tarpeen mukaan.

#5
+2
Dave Corbett
2018-07-31 23:48:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulostan useita tapoja, joissa käytetään 2,5 mm: n "Pogo-nastoja", jotka ovat jousikuormitteisia sähkökontakteja. Olen havainnut, että monet muuttujat vaikuttavat suunnitteluni aukkojen kokoon. Virtaus, lämpötila jopa eri hehkulangan merkkien kohdalla muuttaa lopullista kokoa.

Luon profiilin kullekin osalle ja tietylle hehkulangalle. Näin voin tehdä muutoksia muuttamatta muita osia / projekteja. Tulostan sitten testikappaleen, jossa on joitain 2,5 mm reikiä ja muutama muutama kymmenesosa millimetriä suurempi ja pienempi. Testikappaleeseen teen myös reikiä, jotka ovat pystysuoria ja jotkut vaakasuoria, koska olen huomannut, että suuntaus kerroksiin vaikuttaa.

Sitten sovitan tapit testikappaleeseeni ja huomautan, mikä suunta ja halkaisija sopivat parhaiten.

Sen jälkeen lukitsen kaikki muuttujat, joita vain ajattelen! Lisäsin kuivausainehelmiä hehkulankasäiliöihini ja huomasin, että jopa tämä lisäsi painettujen reikien halkaisijaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...