Kysymys:
Eivätkö 3d-painetut esineet tyhjössä?
Sparkler
2016-01-13 04:10:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan valmistaa näytepidikkeen ja varjonaamarit käytettäväksi tyhjiökammioissa. Painomateriaalityyppi ei ole minulle tärkeä PLA / ABS / PC-ABS / nailon).

Olen huolissani siitä, että kolmiulotteiset painetut esineet (FDM) degasoituisivat suuressa tyhjiössä. Onko tämä todellinen huolenaihe?

Mitä materiaalia haluat tulostaa?
Sattuisiko vain kokeilla sitä ja nähdä? Se olisi ehdottomasti mielenkiintoinen kokeilu. Jos testaat sitä koskaan, sinun tulisi lähettää joitain tietoja tähän viestiin.
@thethirddimension abs, pla, en välitä.
@tbm0115 En halua vaarantaa sitä, kun mukana on kalliita laitteita.
et välitä onko se jommastakummasta vai etkö välitä ollenkaan?
Voisiko olettaa, että jos painatus kestää yli 2 atm, se selviää tyhjiössä?
@thethirddimension ei välitä lainkaan, kunhan se ei ole esoteerinen
@Sparkler, joka on ymmärrettävää. Harmi, vaikka lol
Millaista tyhjiötä käytät? Minulla on turbopumppuja, jotka voivat päästä 1e-7 torriin, ja paljon pieniä 3D-tulostettuja osia ... Olen aina epäillyt, että kaasujen päästöjä olisi melko kauheita, joten meillä on tapana käyttää 3D-painettuja osia tyhjiökammioiden ulkopuolella .. .
Jotkut niistä ovat myös 3D-tulostettavia https://fi.wikipedia.org/wiki/Materials_for_use_in_vacuum#Plastics
Äänestän tämän kysymyksen sulkemiseksi "epäselväksi, mitä kysyt", koska kirjoittaja kieltäytyy määrittelemästä mitä materiaalia ja painoprosessia käytetään.
@TomvanderZanden "kieltäytyy" ??
Ehkä "kieltäytyminen" ei ollut hyvä sanavalinta, mutta "en välitä" on hieman outoa. Kysymyksessä ei edes määritellä, mitä prosessia (FDM, SLS, ...) käytettäisiin tulosteiden tekemiseen, vaikka prosessi ja materiaali voisivat olla molemmat tärkeitä tekijöitä.
@TomvanderZanden-kysymys päivitetty
Vastuuvapauslauseke: En toimi näiden kavereiden kanssa, katsokaa MadeInSpacen 3D-tulostinta ja materiaaleja ... He viettivät jonkin aikaa saadessaan tulostimen valmiiksi käytettäväksi ISS: ssä ja tiedän, että he viettivät aikaa huolehtimalla ylimääräisistä huolenaiheista. Saatat jopa pystyä ottamaan yhteyttä heihin suoraan kysyäksesi, miten he ratkaisivat ongelman.
Neljä vastused:
#1
+11
TextGeek
2016-01-13 23:19:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin paljon saman kysymyksen osoitteesta Onko PLA outgas?. Siellä vastaus osoitti NASA: n kaasunpoistotietokantaan Outgassing Data for Selection Spacecraft Materials ja sanoo:

ABS (tuntematon toimittaja), MakerGeeks PET ja Makerbot PLA on mitattu ja lueteltu NASA-tietokannassa.

Juliste suositteli PLA: ta pienempään kaasunpoistoon, ja selkeä PLA, koska lisäaineita olisi vähemmän, mikä vaikeuttaa ongelmaa.

0,56% menetetty kokonaismassa ja 0,01% kerätyt haihtuvat kondensoituvat materiaalit. Siisti! Joten käytännön vastaus on, että PLA: ta voidaan käyttää tyhjiössä.
#2
+10
Adam Davis
2016-01-13 20:14:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lähes kaikki FDM-materiaalit poistavat kaasut normaalissa ilmanpaineessa, ja itse asiassa useimmat muoviset kaasut. Lisäksi FDM ja monet muut tulostusprosessit eivät takaa mitään sisäisiä aukkoja - mikä tarkoittaa, että 3D-tulostetun kohteen tyhjiöön saattaminen voi johtaa rikkoutumiseen, halkeiluun ja mahdollisiin räjähdysvaaroihin.

Tästä syystä haluaisin keskittyä vain SLA: lle, koska malli on painettu nestemäisen hartsipoolin sisällä, ja sen sisäisten onteloiden mahdollisuus on vähäisempi.

Hartsin löytäminen kovettumisen jälkeen on kuitenkin alhainen olla vaikeaa.

Jotta tähän vastataan täydellisemmin, sinun on määritettävä siedettävä kaasunopeus ja alipainekammion sisällä käytettävät prosessit. Esimerkiksi vastaus olisi täysin erilainen, jos keskustelet elektronimikroskoopista vs sputterointikammiosta. Aluksi voit harkita yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet tyhjiökäyttöön tarkoitettuihin materiaaleihin. He saattavat pystyä antamaan ohjeita siitä, mitkä heidän materiaaleistaan ​​voisivat olla 3D-tulostettuja ja käyttökelpoisia asennuksessa.

Olen samaa mieltä ja haluan myös tuoda mieleen 3D-suunnittelusi. Jos mallissasi on ilmataskuja ilman räjähdyksiä, saatat luoda keinotekoisen vuoton tyhjiökammiosi. En tiedä, voidaanko ilmataskut (kuinka pieniä ne ovatkaan) kokonaan välttää FDM: ssä yleensä (luulen myös, että Adam sanoo toisessa kappaleessa).
#3
+5
Kyamon
2017-02-02 15:26:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä riippuu luonnollisesti tarvitsemastasi lopullisesta paineesta. Olen tehnyt muutaman testin LEGO-kappaleilla (ABS) tyhjiössä ja saavuttanut 10 -5 mbar ilman ongelmia. En yritä mennä matalammalle.

Katsokaa muuten: 3D-tulostettu säteenjakaja napa-neutraaleille molekyyleille.

A Formlabs-stereolitografia siellä käytettiin konetta, joka tuotti materiaalia, joka on periaatteessa PMMA. 10 -8 mbar -alueen paineet ovat mahdollisia tällöin. Äskettäin Formlabs on esittänyt hartsin, joka tuottaa kuumennettavaa muovia 280 ° C: seen asti ja joka voidaan paistaa päästäksesi 10 -10 mbar -alueelle (testattu täällä).

Puuttuuko linkki? (testattu täällä)
Sinulla on oltava todella mukava alipainepumppu ....
#4
+2
Thej Kiran
2018-03-26 16:58:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työssä laitoin 3d-ABS-osan, joka oli painettu 3D-keskittimien kautta (5 * 20 * 30), kammioon 1 mbar: iin. Ei merkkejä murtumisesta, mikä niin ikinä. Ei merkkejä äkillisistä vuotoista.

Menemällä alle 1 mbar: n, eli 10 ^ -infinity mbar: iin, mielestäni ei teoriassa pitäisi silti aiheuttaa murtumia tai äkillisiä vuotoja, koska odotettu vikamekanismi riippuu paineesta ero; eli [1atm-1mbar] ~ = [1atm-10 ^-ääretön mbar].

Edellä esitetyn perusteella olen tehnyt lisää osia laitettavaksi kammioon 1E-5 mbar.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...