Kysymys:
Kysymys outoista lämmitetyn sängyn lämpötilan vaihteluista
Tom van der Zanden
2016-01-14 12:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on outo ongelma lämmitetyssä sängyssäni. Se on toiminut hyvin pitkään, mutta viime aikoina se on kehittänyt ongelman, jossa termistorin ilmoittama lämpötila nousee ajoittain noin 10 astetta.

enter image description here

enter image description here

Asennukseni on 600 W: n, 240 V: n silikonilämmitin, integroidulla 100 k: n termistorilla, joka kytketään puolijohdereleellä. Matto on kiinnitetty 4 mm paksuun alumiinilevyyn. Näyttää siltä epätodennäköiseltä, että nämä vaihtelut johtuisivat huonosta PID-virityksestä, koska ilmoitettu lämpötila muuttuu paljon nopeammin kuin on fyysisesti mahdollista.

Olen tarkistanut johdot, kokeillut toista termistoriporttia ja varmistanut, että liitin oli kytketty kunnolla, mutta turhaan. Vaihtelut ovat riittävän lyhyitä, jotta ne eivät aiheuta ongelmia tulostettaessa, mutta olen huolissani ongelman pahenemisesta.

Minulla on RAMBo-kortti 1.1b ja olen yrittänyt käyttää molempia integroitu 5 V: n SMPS-syöttö ja ulkoinen USB-liitäntä.

Ongelma ei rajoitu tulostamisen alkuun, ilmoitettu lämpötila voi olla vakaa pitkään ennen kuin ongelma ponnahtaa esiin. Ongelma esiintyy myös jäähdytyksen aikana (vahvistaen edelleen, että PID: llä ei ole mitään tekemistä sen kanssa):

enter image description here

Itse asiassa ongelma näyttää hieman yleisempi kuumenemisen ja jäähtymisen aikana, mutta ei rajoitu näihin aikoihin.

Haluaisin tietää, mikä saattaa aiheuttaa tämän ongelman, ja jos on tapa ratkaista se korvaamatta termistoria (joka olisi tuskaa, koska se on integroitu lämmitinmattoon).

Onko sinulla asennettuna jäähdytystuuletin, joka voi muuttaa nopeutta tulostuksen puolivälissä ja jäähdyttää sänkyä prosessin aikana?
En, ja näyttää epätodennäköiseltä, että tuuletin voisi saada lämpötilan nousemaan 10 astetta muutamassa sekunnissa.
Olet todennäköisesti oikeassa siinä, Tom. Voisiko olla, että sängylle kiinnitetty todellinen lämpötila-anturi altistuu jäähdytykselle? Ja BTW, mikä on aikaskaala lähettämiesi kaavioiden x-akselilla?
Olisin huolissani johtojen reitityksestä lämmitystyynyn sisällä ja ulkopuolella. Ehkä termistorijohdon ja sängyn 240 V: n jännitteen välillä on induktiivinen tai muu kytkentä?
@hexafraction Kyllä, olen huolissani häiriöistä, termistorikaapeli kulkee aivan virtajohtojen vieressä ja myös askelmoottorijohtimien vieressä. Ongelma ilmenee kuitenkin myös silloin, kun sänky jäähtyy tulostuksen jälkeen, kun näitä kaapeleita ei käytetä.
Anteeksi, jos tämä on naiivi kysymys, mutta: En usko, että tulostimesi on piirissä, jossa on paljon muita voimakkaita laitteita? Olen nähnyt outoja piikkejä ja pudotuksia sängyssäni ja / tai suulakepuristimen lämpötiloissa, kun joku sanotaan esimerkiksi silitystä yhden tulostukseni aikana samalla piirillä kuin kirjoitin. Todennäköisesti näet vaihteluita sekä ekstruuderin että sängyn lämpötilassa ...
Neljä vastused:
#1
+4
Adam Davis
2016-01-14 21:28:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää todella olevan joko huono termistori tai huonot sähköliitokset. Ovatko termistorin liitännät puristetut vai juotetut? Onko termistorin lähellä liittimiä, jotka voivat lämmetä sängyn kautta?

Luonteeltaan mekaaniset sähköliitännät (kuten puristetut tai liittimen avulla) voivat hajota nopeasti kuumissa tilanteissa, etenkin kuumennettaessa on ajoittainen. Harkitse puristettujen liitosten korvaamista juotetuilla liitoksilla, mikäli mahdollista, ja jos mahdollista, käytä kullattuja liittimiä ja puristimia hapettumisongelmien välttämiseksi. Hapettuminen ja huonot mekaaniset liitännät muuttavat vastusta liikkeen perusteella, mikä antaa anturin lukemille ilmeisen kasvun tai laskun, vaikka anturin ulostulo on muuttumaton.

Mahdollisuudet ovat hyvät siitä, että itse termistori on kunnossa, mutta yhteys lähin termistori, johtojen ja termistorin välissä, on viallinen. Jos se on puristettu, saatat pystyä yksinkertaisesti lisäämään vuon ja juotamaan sen johteiden ja termistorin välisen sidoksen lisäämiseksi ja vähentämään tulevia hapettumisongelmia.

Huomaa, että juottaminen on todella hyödyllistä vain termistorille sängyllä. Pään termistori on puristettava, koska pään lämpötilat voivat ylittää juotteen lämpötilat tavoitelämpötilasta ja juoteseoksesta riippuen.

#2
+3
TextGeek
2016-01-15 23:49:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa siltä, ​​että EM häiritsee minua, vaikka Aadamin huomautukset yhteyksistä ovat myös hyvä veto. Yritän reitittää termistorin johdot kauas muista johtimista. Jos tämä auttaa, jätä heidät uudelleen reititettäviksi tai suojaa heitä. Joka tapauksessa ilmoita meille, mitä löydät.

#3
+3
cmm
2017-08-22 20:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämpötilakaavion hajoamiskäyrästä näyttää siltä, ​​että laiteohjelmisto suodattaa lämpötilasignaalia. Koska se hyppää niin nopeasti, epäilen, että termisteri osoittaa paljon korkeamman kuin 10 asteen lämpötilan muutoksen, mutta suodattamisen jälkeen tulos on kymmenen asteen muutos.

Jos ongelma oli huono yhteys tyypilliselle termistorille lämpötila näyttää olevan paljon matalampi, ei paljon korkeampi.

Piirisi voivat olla erilaiset, mutta ehdotan, että useissa piireissä, joita olen nähnyt 3D-tulostimissa lämpötilan havaitsemiseksi, termistorin toinen puoli on kytketty maahan ja toinen puoli on kytketty molempiin vetovastuksiin Vcc: hen (+5 tai +3,3 elektroniikasta riippuen) ja analogiseen tuloon, joka mittaa (mittaa) jännitteen. Jos virtalähde termistorilinja laukaisee maadoituksen missä tahansa, se näyttää 0 volttia. Jos vetovastus irrotetaan virtalähteestä, se näyttää 0 volttia. Jos jommallakummalla termistorilinjalla on ylimääräinen liitäntäresistanssi tai yhteys on huono, jännite on lähempänä Vcc: tä kuin sen pitäisi olla.

Voit tarkistaa tämän mahdollisuuden liittämällä volttimittarin tai oskilloskoopin maadoittamattomaan termisteriin. ja seuraa sitten jännitettä. Jännitteen tulisi näyttää muuttuvan tasaisesti (sängyn lämpöfysiikan rajoittama. Yritä siirtää sänkyä ja / tai päätä alueen läpi. Yritä napauttaa sänkyä, kaapeleita ja elektroniikkaa etsiessäsi muutosta. Äkilliset muutokset viittaavat yhteysongelma. Ylös nouseva jännite osoittaa termistorin avoimen piirin. Alas menevä jännite oikosulun.

#4
+2
Valmond
2017-11-05 16:19:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten näyttää siltä, ​​että se ei ole PID- tai ulkopuolinen johdotus. Vaikuttaa myös kohtuuttomalta, että nämä lämpötilahypyt heijastavat todellisuutta (liian nopeasti sekä ylös että alas).

Sanot, että sinulla on lämmitinmatto, jossa on:

integroidulla 100 k: n termistorilla

Tämä näyttää olevan asia, jota et ole vielä tarkistanut. Jos se on rikki / johdot vedetty hieman ulos, se voisi selittää nämä lämpötilan hyppyt.

Kokeile toista termistoria, ainakin nähdäksesi, esiintyykö lämpötilan hyppyjä sen kanssa vai ei.

HTHTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...