Kysymys:
Voinko rakentaa RAMPS 1.4 -pohjaista tulostinta rakennettaessa turvallisesti vain joitain komponentteja toimivuuden testaamiseksi?
leeand00
2016-01-26 11:38:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos minun on testattava joitain RAMPS 1.4 -pohjaisen 3D-tulostimen osia, voinko liittää vain osan niistä korttiin (ei kaikkia) ja testata niitä?

I Haluaisin testata NEMA 17 -moottoreita testaamatta lämmitettyä sänkyä tai ekstruuderia. Onko tämä turvallista ja miksi?

Kolme vastused:
#1
+7
Kevin Morse
2016-01-26 12:29:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos komponentilla tarkoitat moottoreita, puhaltimia tai lämmitettyä sänkyä, niin kyllä. Tätä ehdotetaan jopa RAMPS-wikin lopullisen asennuksen ohjeissa.

Jos luulet virheitä (asetuksessasi), voit asentaa vain yhden stepper-ohjaimen alkutestauksen aikana ja vaarantaa vain yhden stepper-ohjaimen.

On myös tulostimia, jotka käyttävät RAMPS: ää ilman lämmitettyä sänkyä, ja muita koneita, joissa ei ole lainkaan ekstruuderia. Lisäksi elektroniikan näkökulmasta: jos mitään ei ole kytketty päätelaitteen yli, virta ei virtaa eikä siten voida tehdä vaurioita. On selvää, että jos lyhennät käyttämättömät yhteydet, on ongelmia.

Hieno viite! :)
#2
+4
Tormod Haugene
2016-01-26 12:28:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, voit. Jättämällä komponentit irti virtalähteestä, sinulla olisi vain joitain nastoja, jotka eivät ole käytössä. Mutta vaikka kaikki komponentit olisivat kytkettyinä, aluksella olisi silti joitain käyttämättömiä, virtaliittimiä, joten en ajattele sitä liian kovasti. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen asentaa e.i. tuulettimet jäähdyttämään elektroniikkasi käynnissä, mutta muutaman askelmoottorin testaamiseksi olet kunnossa.

Se, miten tarkasti osoitat kutakin yksittäistä moottoria, riippuu kuitenkin asetuksestasi. Paras veto olisi yksinkertaisesti luottaa "oletus" firmwareisi (kuten Marlin) ja suorittaa komentoja testausta varten Pronterface / PrintRun tai vastaavan kautta.

Vaihtoehtoisesti voit ladata oman luonnoksen / laiteohjelmiston Arduinoon ja käsitellä kutakin stepper-ohjainta erikseen. Tämä on kuitenkin jonkin verran edistyneempi vaihtoehto.

#3
+3
TextGeek
2016-01-26 21:09:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muutkin ovat sanoneet, tämä on yleensä hienoa. Tärkeimmät välttämättömät asiat ovat:

  • Älä kytke tai irrota "raskaita" esineitä (lähinnä moottoreita ja lämmittimiä) virran ollessa kytkettynä; sammuta kaikki ensin. Tämä pätee erityisesti moottoreihin, joiden kelat tuottavat voimakkaan takajännitteen irrotettaessa.

  • Ole erityisen varovainen askelmoottorien ohjaimien suhteen. Esimerkiksi jotkut tulostimet käyttävät Z: lle kahta moottoria, joten jos testaat kunkin akselin yhtä kuljettajaa vastaan, nykyinen vaatimus voi olla melko erilainen kullekin akselille.

  • Rajan liittäminen RAMPS: n vaihtaminen taaksepäin todennäköisesti oikosulkaa + 5 V suoraan maahan, jota kannattaa välttää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...