Kysymys:
PETG-filamentin edut?
TextGeek
2016-01-21 06:22:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin vain hehkulankoja ja huomasin, että PETG: tä on yhtä helppo työskennellä kuin PLA: ta, mutta yhtä vahva kuin ABS ja vähemmän hauras. Kukaan tietää, onko se todella totta, tai mitkä ovat kompromissit?

Viisi vastused:
#1
+12
Asa D DeBuck
2016-01-21 07:04:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PETG on hieno juttu työskennellä. Se on vahvempi kuin myös ABS. Se tulostaa hitaammin kuin ABS ja PLA. Kaavat vaihtelevat melko vähän toimittajilta. Olen käyttänyt 3 tuotemerkkiä, ja niiden kaikki ominaisuudet vaihtelevat.

Kokemukseni mukaan sinun on oltava varovainen kosteuden suhteen. Voit kertoa, että hehkulangassasi on kosteutta, jos alat kuulla lievää sihisemistä ja kohinaa ja lisääntynyttä määrää rakenteellisia zittejä esineessä. Kosteus lisää myös Markin alla olevassa viestissä lueteltua ongelmaa, joka koskee hehkulangan kertymistä suuttimeen.

Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi kaikista kohdista, @Asa. Ole kuitenkin varovainen, kun annat subjektiivisia suosituksia tuotteista, koska Stack Exchange -yhteisössä tämä yleensä paheksutaan. Tässä tapauksessa voit yrittää kuvata eroa erilaisten PETG: n välillä niiden ominaisuuksien perusteella sen sijaan, että sanoisit yksinkertaisesti "paremman ja halvemman" - jos voit! (Lisäksi lisäämällä viite, joka sanoo, että subjektiiviset mielipiteet puolestasi voivat auttaa väittämään tällaisissa tapauksissa.)
Kiitos kommentista ja aion varmistaa, että annan enemmän perustavaa tietoa. Vastauksissani.
Posti on nyt paljon parempi. Kiitos ajastasi!
#2
+11
Pete
2016-01-26 18:58:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan käyttänyt ABS-laitetta, koska minulla on pieni lapsi kotona eikä ilmanvaihtojärjestelmää (vain turvallisuuden vuoksi). Olen kuitenkin käyttänyt PETG: tä, kristallinkirkasta tuotemerkkiä, joka hinnoitellaan kilpailukykyisesti AMA-ssive-verkkokaupassa. Rakastin sitä ja todennäköisesti ostan sen vain tulevaisuudessa.

Huomattavia etuja:

  • Ei ole mitään hajua, jonka voisin havaita

  • Se on huomattavan kirkas, kuten lasi, jossa on suuri suutin (1.2) ja kerroksen halkaisija .

  • Se taipuu murtumatta. Oletan noin 10-15% enemmän kuin PLA. Toisin sanoen, jos tulostan suuren pyöreän renkaan, voin puristaa renkaan noin 10-15% kauemmaksi ilman, että rengas halkeilee tai katkeaa.
  • Itse materiaali on tiheämpää, identtisesti painetuilla esineillä on enemmän painoa ja ne tuntuvat tukevilta.
  • Sen lasittumislämpötila on korkeampi

Huomatut haitat:

  • Se on hieman kalliimpi, mutta ei kohtuuttomasti (kuten hiilikuitu).

  • Se vaatii korkeampaa tulostuslämpötilaa, joten kuluttaa enemmän virtaa.

  • En ole parantanut takaisinvetoasetuksiani ja olen lue muita, joilla on samanlaisia ​​ongelmia ylimääräisellä merkkijonolla. IOW se tihkuu enemmän kuin PLA.

  • Vaihto tämän ja PLA: n välillä vaatii ylimääräistä huolellisuutta ja aikaa, jotta suuttimen puhtaus voidaan varmistaa. Luulen, että sama on myös minkä tahansa muun vaihtoehtoisen materiaalin kanssa.

#3
+6
hilo90mhz
2017-05-12 00:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PETG on loistava, mutta ei varmasti yhtä helppo tulostaa kuin PLA. Suuremman iskunkestävyyden, lämpötilan kestävyyden ja pitkäikäisyyden edut tekevät siitä kuitenkin parempia kuin PLA niille osille, jotka vaativat kyseisiä ominaisuuksia. ABS: tä on vielä vaikeampaa painaa kuin PETG: tä ja sillä on huonompi lujuus ja kerroksen tarttuvuus, joten mielestäni ei ole syytä vaivautua siihen.

Tulostan PETG: n 80 ° C: n sängyn lämpötilassa PEI-sängyn materiaalille, 250 ° C: n suuttimen lämpötilalla. Aluksi kokeilin vanhaa BuildTak-sänkymateriaaliani, ja se toimii 40 ° C: ssa, mutta osien pohja vääntyi joitain, se toimi edelleen, mutta ne eivät tulleet tasaisiksi.

Jos nostat BuildTakin lämpötilan 80 ° C: n kerrokseen, PETG sitoutuu pysyvästi BuildTakiin ja repii sen palat irrotettaessa.

PEI 80 ° C: ssa pitää painettujen osien pohjan täysin tasaisena (tiettyyn koon / paksuuden saakka) ja sillä on hyvät tarttuvuus- ja irrotusominaisuudet, eikä sängyllä ole kulumista monien tulosteiden jälkeen.

Jos osat ovat 100% täytettyjä ja yli noin 3/4 "(20 mm) korkeita, sinulla voi silti olla ongelmia sen kanssa, että pohja ei päädy täysin tasaiseksi. Tällaisissa suurissa jäykissä osissa yläosa, joka ei ei pysy kunnolla lämmitettynä sängyn johtumisen kautta, kutistuu ja vetää alaosaa ylöspäin. Pienempi täyttötiheys, kuten 50%, 20% auttaa tässä ongelmassa.

PETG: n kertyminen suuttimeen oli todellinen ongelma minulle, kunnes sain silikonihihaisen hotendin, E3D on ainoa, joka saa heidät tuntemaan juuri nyt, mutta olen varma, että pian on muita. myöhemmin laskeutuu mustiksi hiiltyneiksi läpiksi.

Toinen huomioitava asia on kosteus, vaikka päivä jopa korkeassa kosteudessa PETG imee riittävästi kosteutta hydrolysoitumaan puristamisen jälkeen 250 ° C: ssa ja muuttuu hyvin hauraaksi. Tämän välttämiseksi Käytän tavanomaista ruoan kuivauslaitetta, jonka muovia syötetään sisältä, voit etsiä malleja Thingiversestä .

#4
+5
Mark Walker
2016-01-21 13:05:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen lisäksi, mitä @AsaDeDeBuck sanoi, PETG on myös joustavampi kuin PLA ja vähemmän haiseva kuin ABS. Lisäksi jotkut PETG-variantit haluavat kerääntyä suuttimeen (hiukkasten kertyminen) ja hiiltyä sitten vähän ennen kuin ne sijoitetaan johonkin satunnaisiin kohtiin esineessä.

Olen kokenut tämän materiaalikertymisen suuttimessa myös ensimmäisissä rakennuksissani PETG: llä. Mutta sen jälkeen, kun lämpötila on nostettu 260 asteeseen ja tulostusnopeus 70 mm / s, sitä ei koskaan tapahtunut enää. Tietysti minulla on kokemusta vain yhdestä tietystä PETG-tyypistä (Real-Filament).
#5
+1
Brad
2017-05-13 15:54:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan PETG: tä. Aloittaessani käytin aina ABS: tä, koska ajattelin sen olevan paras eikä nähnyt järkeä käyttää PLA: ta. Muutaman vuoden pelaamisen jälkeen en kuitenkaan enää käytä ABS: tä. Käytän PLA: ta testattaessa ja PETG: tä, kun haluan tulostaa jotain käytettävää, kuten osia tai malleja.

PETG on hieman kalliimpi, mutta sen arvoinen, koska se on vahva ja helppo käyttää. Tulostan yleensä suuttimeen 220 ° C: n lämpötilassa ja sängyn lämpötilassa 80 ° C.

PETG: llä on sitä enemmän taipuisuutta, joten kun tulostat osia, on vähemmän todennäköistä, että se rikkoutuu paineen alla, kuten ABS.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...