Kysymys:
Mikä on paras tapa liittää 3D-tulostetut osat?
ʇolɐǝz ǝɥʇ qoq
2016-01-13 02:24:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan tulostaa eläinsolumallin.

Minulla on tähän mennessä: onnistuin tulostamaan solun eri osat eri väreillä.
Kysymykseni on: mikä on paras tapa liittää muoviset 3D-painetut osat?
Liima? Sulanut muovi? Tarvitsen, että sillä on vahva yhteys eikä se ole kovin näkyvissä, kun sitä käytetään hyvin, ja mieluiten kuivuu nopeasti.

Mitä painotekniikkaa ja materiaalia käytät?
Äänestän tämän kysymyksen sulkemiseksi aiheen ulkopuolisena, koska se ei koske nimenomaan 3D-tulostusta: koska se on tällä hetkellä muotoiltu, kysymys on vain siitä, kuinka (yleensä) kiinnittää esineitä, ja se, että ne ovat 3D-tulostettuja, on toissijaista . Ainakin kysymyksessä tulisi määritellä 3D-tulostusprosessi ja materiaali, jotta vastaukset voivat keskittyä siihen.
@TomvanderZanden Kun tulosteet ovat liian suuria, ne on tulostettava useina kappaleina. Niiden kokoamiseksi ne on kytkettävä. Vaikka tämä yhdistäminen ei johdu koosta, mielestäni se on pätevä kysymys.
Moreso, tämä kysymys koskee ainakin osittain sitä, mikä kiinnittyy hyvin ABS-muoviin, joka on paljon spesifisempi 3D-tulostukselle. Tämä ei ole myös "nopeaa prototyyppien muodostusta".
@EricJohnson Vastustan sitä, että kysymys ei muutu, jos jätät "3D-painettu" -kohdan pois. "Kuinka porata reikä kolmiulotteiseen osaan?" vähennetään arvoon "Kuinka porata reikä?" koska sillä, että se on 3D-tulostettu, ei ole merkitystä. Sama pätee liimaamiseen, tasoittamiseen, maalaamiseen jne ...
Pyydän Pyydän Pyydän! Jos suljet aiheen ulkopuolella, täytä oma syy selittääksesi syyn, * sisällä * sulje syy -ruutu. Tämä auttaa kaikkia.
En ole samaa mieltä tämän aiheen sulkemisesta. Ongelma on hyvin ominaista 3D-tulostukselle johtuen käytetyistä materiaaleista, jotka ovat ominaisia ​​3D-tulostukselle. Mistä löydät esimerkiksi PLA-muoveja, joita käytetään yleisesti muussa kuin 3D-tulostuksessa? Joten mikä on paras tapa liittää PLA 3D -tulostetut osat yhteen? Jos sinulla on yhdistelmä PLA-objekteja ja ABS-objekteja, mitä teet? Nämä eivät ole kysymyksiä, jotka tulevat esiin muussa kuin 3D-tulostusfoorumissa. 3D-tulostusta tekevä henkilö tarvitsee näitä tekniikoita osana työkalupakettiaan - oikean liiman / sementin / epoksin valinta on erittäin tärkeää.
Mielestäni se on aihe, @TonyHansen: n antamista syistä. "Paras" tekee siitä kuitenkin mielipidepohjaisen ja se voi myös olla liian laaja. Ehdotan sen muotoilemista uudelleen ("Kuinka muodostaa vahva / kestävä yhteys") ja määritellä käytetty materiaali.
Mielestäni tämä on aihetta, mutta sellaisenaan se voi olla joko liian laaja tai liian mielipiteeseen perustuva pyytäen * parasta * monille materiaaleille
Hyväksyn tämän kysymyksen, jos se ei kuulu aiheeseen, mutta aiheeseen liittyy hyvin samanlaisia ​​kysymyksiä. Esimerkkejä kappaleiden liimaamisesta koneen rajojen vuoksi olisi aihe. Esimerkki reiän poraamisesta olisi aihe - Olen porannut reikiä 3D-tulostettuihin esineisiin, eikä se ole kuin reikien poraaminen muihin materiaaleihin. Koska läheisesti liittyvät kysymykset olisivat aiheena, onko olemassa keskitietä? Voimmeko vastata 3D-tulostusta koskevilla erityisillä tiedoilla ja ehdottaa, että uusi vastaus voitaisiin löytää paremmin muualla?
Kolme vastused:
#1
+7
hroncok
2016-01-13 02:29:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ABS-tulostuksessa suosittelen asetonia. Se ei ole liima, mutta se liuottaa muovin hieman ja jos levität sitä molempiin liitososiin ja työnnät ne yhteen, ne pysyvät yhteydessä asetonin kuivumisen jälkeen. Se ei kuitenkaan kuivaa kovin nopeasti, ja sinun on oltava varovainen, ettet tuhoa esinettä.

PLA: ssa käytän yleensä tavallista superliimaa ( syanoakrylaatti).

Ja sinulla on aina oltava asianmukainen ilmanvaihto työskenneltäessä asetonin kanssa.
#2
+5
TheNewHobbyist
2016-01-13 08:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ABS: ssä käytän supergeeliä ( Loctite on nykyinen suosikkini), se näyttää sulavan ABS-osat yhteen ja muodostaa erinomaisen sidoksen. Vanhan ABS-romun ja asetonin liete toimii myös hyvin, vaikka huomaan, että se haihtuu, vaikka se jätettäisiin suljettuun lasipurkkiin ajan myötä. Pieni suuttimen applikaattori ja se, että se ei näytä haihtuvan, tekee superliimasta paremman valinnan minulle.

Geeli-superliima toimii "OK": lla PLA: lle, mutta minulla on ollut osia vikaantuneen pienen rummun ottamisen jälkeen. Aloin juuri käyttää tätä akryylisementtiä PLA: lle. Se paranee erittäin nopeasti, mutta näyttää sulavan PLA: ta samalla tavalla kuin ABS-vaihtoehdot.

Sisäsaumoihin haluan laittaa "korkean suorituskyvyn helmen "kuuma liima sauman päällä. Se on vain vähän joustava ja näyttää tekevän hyvää työtä pudotusten ottamisessa.

Lopuksi pidän todella (mutta en ole oppinut) kitkahitsausosista yhdessä Dremelillä. Matt Griffin MAKE-lehdessä kirjoitti hienosti tekniikkaa täällä.

Toisen kitkahitsausehdotuksen. Se luo erittäin vahvoja siteitä. Se vaatii kuitenkin paljon harjoittelua. Tällä hetkellä rajoitan käyttöä hitsauksiin.
#3
+2
Eric Johnson
2016-01-13 03:08:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olet suorittanut hroncokin kuvaamat prosessit, tulosteen reunat voidaan viimeistellä 3D-tulostuskynällä. Kynä puristaa hehkulangan kuten tavallinen tulostuspää, mutta sitä pidetään kädessä. Hehkulanka voidaan puristaa kahden tulosteen edelliseen aukkoon. Se sulaa molemmin puolin ja voi olla valmis luomaan sujuvan yhteyspisteen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...