Kysymys:
Resoluution haittoja
kaine
2016-01-13 01:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko ABS- tai PLA-ekstruusio-3D-tulostimella mahdollisia negatiivisia laatueroja, joita voi ilmetä, jos yritän tulostaa suuremmalla tarkkuudella?

En ole huolissani tulostusaikasta, koska laite on ei ole kovassa kysynnässä. Olen kuitenkin huolissani siitä, että laite saattaa olla alttiimpi murtumiselle, todennäköisesti vikoille tai muille ongelmille, joita en voi tällä hetkellä kuvitella.

Kysymys ei ole oikeastaan ​​plaista tai abs: sta ollenkaan; sanamuotoa käytettiin vain osoittamaan muovinen filamentti hartsin tai metallin sijaan.
Katson, entä [tag: muovilanka]?
@thethirddimension, on parempi. Mielestäni "muovi-filamentti-fdm" -tunniste olisi todella hyödyllinen.
@kaine Tai vain "fdm".
@TomvanderZanden "fdm" oli jo merkitty. Vaikka paljon harvinaisempi, on olemassa myös muita fdm-tyyppejä, jotka eivät perustu muovilankaan.
Neljä vastused:
#1
+15
Adam Davis
2016-01-13 02:43:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin vaikutus, jonka olen nähnyt resoluutioon, johtuu lämpögradienteista johtuvasta muovijännityksestä.

Suuremman resoluution tulosteet kertävät enemmän materiaalikerroksia, ja jokaisella kerroksella on kumulatiivinen vaikutus lämpörasitukseen. . Yläkerrokset vetävät enemmän ylös kun ne jäähtyvät, ja alemmat kerrokset käpristyvät voimakkaammin kerrosten määrän kasvaessa.

Tämän torjumiseksi lämmitetty (tai jopa vain syväton) kotelo tekee suuresta ero. Lämmitetyn painopaperin saaminen auttaa merkittävästi, kunhan sänky itse vastustaa muodonmuutoksia (pelti- tai piirilevysänky taipuu enemmän kuin lasi samalla jännityksellä).

Todellinen muovilujuus kuitenkin , näyttää lisääntyneen. Ohuempien materiaalikerrosten asettaminen näyttää lisäävän kerrosten välistä sidoslujuutta.

Hienommilla kerrosten korkeuksilla on taipumus vähentää vääntymistä, eivät lisätä sitä. Lämpökutistumisjännitykset kohdistuvat tasaisemmin ja vähitellen kerrosten muodostuessa, mikä antaa painatukselle mahdollisuuden muodostaa jäykän ja vakaan "perustuksen", joka vastustaa käpristymistä, kun ylimääräisiä kerroksia lisätään painokseen.
#2
+5
Tormod Haugene
2016-01-13 15:20:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimeisen painatuksen kestävyyden suhteen uskon, että se riippuu itse hehkulangan kerrosten välisestä tarttuvuudesta - joka vaihtelee suuresti. Normaalisti paksummat kerrokset lisäävät tulosteen lujuutta tiettyyn pisteeseen asti.

Epävirallinen tutkimus lujuuden / kerroksen korkeussuhteesta löytyy täältä: tämä tutkimus viittaa siihen, että painatuksen vahvuus kasvaa kerroksen korkeuteen 0,25 mm ja vakautuu sitten .

Toisaalta suurella tarkkuudella tulostaminen piilottaa usein viat, jotka johtuvat huonolaatuisista hehkulangoista, erityisesti hehkulangasta, joka on hajonnut imemällä liikaa kosteutta. Koska korkealla resoluutiolla on vähemmän muovia puristettua muovia, jotkut yleiset tulostusvirheet ovat myös yleensä vähemmän selvät ja helpommat käsitellä jälkikäteen.

#3
+4
TextGeek
2016-01-20 18:35:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On myös syytä huomata, että suuttimen halkaisijan ja kerroksen korkeuden suhde vaikuttaa lujuuteen. Kerroksen korkeus asetetaan tyypillisesti hieman pienemmäksi kuin suuttimen halkaisija, joten suutin "puristaa" uuden muovin edelliseen kerrokseen. Tämä on erityisen tärkeää ensimmäiselle kerrokselle, koska se vaikuttaa siihen, kuinka esine tarttuu sänkyyn; mutta se vaikuttaa myös kerrosten väliseen lujuuteen.

#4
+3
Pete
2016-01-13 19:49:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan pienempien kerrosten rakentaminen tekee myös siltojen ja ulkonemien voimakkaammiksi ja vähemmän epäonnistuneiksi.

Pienemmät kerrokset mahdollistavat asteittaiset muutokset ulkonemille, jotka ovat äkillisempiä paksumman kerroksen kanssa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...