Kysymys:
Voidaanko yleiskäyttöistä polystyreeniä (ei HIPS) käyttää 3D-tulostukseen?
kaine
2016-01-26 22:45:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

High Impact PolyStyrene (HIPS) on usein käytetty hehkulanka 3D-tulostuksessa. Sen on sanottu olevan simulaarisia ominaisuuksia, kun se tulostetaan ABS: lle, ja se on erityisen hyödyllinen tukirakenteille (jos käyttäjällä on monisuutininen 3D-tulostin), koska se liukenee Limoneeniin.

Yleiskäyttöinen polystyreeni (GPPS) ) käytetään usein kertakäyttöisissä maljoissa, ruokailuvälineissä jne. En usko, että olen nähnyt sitä 3D-tulostusnauhana. Tämä ei ole styroxivaahto tässä kysymyksessä huolimatta identtisistä kemiallisista ominaisuuksista, koska sisältynyt ilma vaikeuttaa kierrätystä.

Olisiko GPPS: stä valmistettu filamentti käytettävissä useimmissa FFF 3D -tulostimissa, jotka pystyvät käyttämään ABS, PLA ja HIPS? Onko sellaisilla filamenteilla havaittu erityisiä ongelmia, joita ei havaita HIPS: llä (iskunkestävyyden implisiittisen vähenemisen lisäksi)?

Huomaa: Oletan, että tätä kysymystä varten filamentti voidaan tuotettu ja olen huolissani siitä, olisiko hehkulanka käyttökelpoinen tukirakenteille ja täytteille.

üks vastaus:
#1
+6
Ryan Carlyle
2016-01-27 11:49:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen pitäisi periaatteessa toimia hehkulangana, koska sitä käytetään laajasti muovipuristusteollisuudessa, mutta en usko, että saat siitä hyviä materiaaliominaisuuksia. ABS ja HIPS sisällyttävät polybutadieenin oksastuspolymeerirakenteeseen erittäin hyvästä syystä: pitkien molekyyliketjujen butadieeniosat "tarttuvat yhteen" erillisenä kiinteänä faasina tuottamaan suuria määriä kumin mikrokuplia kovan matriisin sisällä styreeni tai akryylinitriili-styreenimuovi. Tämä yhdistetty mikrorakenne antaa HIPS: lle ja ABS: lle suotuisan iskunkestävyyden ja vähäistä joustavuutta.

Joustavuus on tärkeää - mitä jäykempi filamentti on, sitä enemmän se taipuu vääntyä tulostuksen aikana. Pelkästään kemian perusteella odotan, että styreeni on jonkin verran taipuvaisempi vääntymään kuin ABS. Ja se olisi varmasti hauraampi. Joten ei näytä olevan paljon syytä käyttää sitä filamenttina.

Mielenkiintoinen sivumerkki: PLA / PHA: lla on erittäin suotuisat mekaaniset ominaisuudet, koska PHA muodostaa hyvin samanlaisen joustavan mikrorakenteen kovan PLA-matriisin sisällä. PLA / PHA on hyvää kamaa, koska se jäljittelee ABS: ää ja LONKOJA!

Toisaalta polystyreeni on paljon kovempaa kuin HIPS, joten siihen on syy.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...