Kysymys:
Useiden eri ominaisuuksilla varustettujen materiaalien tulostaminen samalle laitteelle
pwghost
2016-02-03 16:39:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen etsinyt Internetiä ja löytänyt useita 3D-tulostimia, joilla on erilaisia ​​etuja ja materiaaleja, joita he voivat tulostaa - jotkut jopa monivärisiä.

En kuitenkaan tunnu löytävän tulostinta, joka voisi tulostaa useita materiaaleja, joilla on erilaiset ominaisuudet; esimerkiksi PLA: n ja metallin samanaikainen tulostaminen. Onko tällaista tulostinta saatavilla tai kehitteillä?

Mitä metallipainotekniikkaa sinulla on mielessä?
@amra's question:: n laajentamiseksi "erilaisilla materiaaliominaisuuksilla" tarkoitatko yleisiä työpöydän 3D-tulostimen filamentteja, kuten muoviseoksia, joustavia materiaaleja jne., Vai täysin erilaisia ​​filamentteja, joissa on erilaiset ekstruuderimekanismit?
Kaksi vastused:
#1
+7
Adam Davis
2016-02-03 20:16:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä ja ei.

esimerkiksi plasmamuovin ja sanotaan metallin samanaikainen tulostus. Onko tällainen tulostin saatavana tai sitä kehitetään?

Käytännössä ei. Metallipainatus vaatii huomattavasti korkeampia lämpötiloja kuin muovi, ja nämä kaksi prosessia ovat niin yhteensopimattomia, että tällä hetkellä ei ole hyviä ratkaisuja, jotka antaisivat yhden tulostimen tulostaa molemmat samalla painatuksella. Olipa kyse hehkulangan puristamisesta, lasersintrauksesta tai kovetushartsien käytöstä, materiaalien on oltava käsittelyympäristössä melko samanlaisia, jotta ne voidaan tulostaa vierekkäin vierekkäin.

On monia tulostimia, joiden on tarkoitus tulostaa useita materiaaleja tulostuspään vaihtaminen. Voit esimerkiksi käyttää keraamista tahnaekstruuderia ja vaihtaa sitten seuraavan painopään muovilla.

Aiemmin on pyritty ratkaisemaan asiaa, ja jotkut ovatkin käynnissä. Esimerkiksi puun metalli, matalan lämpötilan seos, voidaan kaataa muovin kanssa yhteensopivissa lämpötiloissa, joten on mahdollista luoda tulostin, joka tulostaa muovia jättäen muoviin kouruja tai tyhjiä aukkoja. näille alueille, joka sitten jähmettyy sisäiseksi metallirakenteeksi. Ne on tarkoitettu piireihin ja sähkökäyttöön, mutta merkittäviä ongelmia on edelleen, koska näiden materiaalien lämpölaajenemiserot johtavat stressiin ja johtavat huonoon luotettavuuteen.

Joten vaikka näitä prosesseja kehitetään, tämä on vielä kokeiluvaiheessa, ja merkittävät ongelmat on ratkaistava ennen kuin tulostimet voivat tulostaa hyvin erilaisia ​​materiaaleja yhdessä tulostuksessa.

Löydät tietysti muovit, joilla on niin laaja ominaisuuksien kirjo, että niiden voidaan nähdä painavan erilaisia ​​materiaaleja. Puukuiduilla kyllästetyt muovit, johtavan muovin painaminen grafiitilla, joustavan muovin jne. Tulostaminen jne. Ovat nyt mahdollisia, ja vaatimuksistasi riippuen ne voivat vastata tarpeitasi.

kiitos laajasta kommentista! sanot: Joten vaikka joitain näistä prosesseista kehitetään, tämä on vielä vasta kokeiluvaiheessa ja on huomattavia ongelmia, jotka on voitettava, ennen kuin tulostimet voivat tulostaa hyvin erilaisia ​​materiaaleja yhdessä tulostuksessa. tiedätkö, mitkä kokeelliset tulostimet nämä ovat?
@pwghost tässä on yksi esimerkki: http://blog.reprap.org/2012/04/some-more-printed-circuitry.html?m=1
#2
+3
tbm0115
2016-02-04 05:11:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurimmaksi osaksi voit saavuttaa tämän kaksoispuristustulostimella. Kaksoispuristaminen on kuitenkin parasta joko moniväritulostukseen tai tukimateriaalilla tulostamiseen. Esimerkiksi osan painaminen PLA: lla ja kaikki tukimateriaalit vesiliukoisella PVA: lla.

Käytännössä kahden täysin erilaisen materiaalin tulostaminen ei ole järkevää tekniikan käytäntöä, koska ne eivät voi muodostaa riittävän hyvin sidoksia toisiaan. Joten puhtaan metallin ja puhtaan muovin tapauksessa nämä kaksi materiaalia eivät tartu hyvin, koska ne eivät ole molemmat samassa fyysisessä tilassa yhdessä milloin tahansa.

Paras vaihtoehto olisi kuitenkin tulostin, kuten MarkForged, joka käyttää yhdistelmämenetelmää yhdistämällä yhteisen sideaineen (ABS, PLA, nailon jne.) ja vahvan materiaalin, kuten hiilikuitu, lasikuitu tai kevlar.

kiitos kommentistasi, hmm mielenkiintoista, joten ei ole ollenkaan tulostinta, joka voi tulostaa useita materiaaleja? miksi tällä alalla ei ole mitään tutkimusta sen toteuttamiseksi? ei ole kysyntää sellaiselle?
Teknisesti kaksoispuristetut FDM-tulostimet voivat tulostaa erilaisia ​​materiaaleja, mutta ne ovat muovisia tai komposiittisia. En todellakaan usko, että sellaiselle koneelle tarvitaan tarvetta. Painopiste on enemmän materiaalitieteessä ja komposiittimateriaalien kehittämisessä joka tapauksessa. Metallit ovat painavia, mutta ominaisuudet ovat hyvät. Muovi on kevyttä, mutta ominaisuudet yleensä imevät. Nyt keskitytään vain yhdistämään ne. Tällaisia ​​komposiitteja voidaan käyttää FDM- ja FFF-tulostimissa.
luuletko, että yhdessä koneessa on markkinoita muoville, lasille (si) ja metallille?
Ehkä se riippuu vain siitä, mihin keskittyä valmistuksessa. En henkilökohtaisesti näe, miten / miksi yrität tulostaa lasin taiteen / käsityön tai kunnostustöiden ohella. Voit kuitenkin saavuttaa joitain lasin ominaisuuksia muovissa.
minä ja joku muu olemme keksineet menetelmän, jonka avulla (mielestämme) on mahdollista tulostaa metalli, muovi ja pii yhdellä mallilla, mikä antaa mahdollisuuden luoda metalli / muovi / lasimallit ja piirit jne. yksi askel yhdessä koneessa. Henkilökohtaisesti mielestäni on olemassa markkinat sille, koska se mahdollistaisi täysin toimivien tuotteiden luomisen. jos voimme saada resoluution 5um, voimme tehdä pic-ohjaimia jne
Se kuulostaa hyvältä työkalulta, jos saat sen toimimaan. Voit vapaasti kysyä lisää kysymyksiä sivustollasi projektisi suhteen, se kuulostaa siltä, ​​että se on melko mukana prosessi.
kyllä ​​luulen myös olevan, mutta minun on määriteltävä markkinat ja tietysti. toimiiko periaate todella :-) thx vastauksiisi. Jos haluat, voit osallistua prosessiin?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...