Kysymys:
Miksi jotkut mallit näyttävät rikkoutuneen viipalointiohjelmistoissa?
Tormod Haugene
2016-01-13 20:12:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viipalointiohjelmistossani (Slic3r) jotkut mallini kärjet / seinät näyttävät kadonneen, joten mallin sisäpuoli - jonka pitäisi olla kiinteä - näkyy, kun taas pinta näyttää ohuena kuorena. / p>

Miksi näin tapahtuu? Onko mallin vieminen tulostamista varten edelleen turvallista?

Neljä vastused:
#1
+15
tbm0115
2016-01-13 21:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että tämä tapahtuu, kun objekti ei ole todellinen kiinteä aine. Koska STL pitää jokaisen pinnan ja uran kolmiomittauksen, viipalointimoottori ei ole tarpeeksi "älykäs" sen selvittämiseksi, onko mallissa aukko ja onko se sitten täytettävä ja miten. Kun viipaleessa on aukko, se joko käsittelee päätepistettä ominaisuuden loppuna tai navigoi kerroksen seuraavaan pisteeseen, mikä johtaa joko aukkoihin tai ylimääräisiin sulkeisiin, joilla ei ole merkitystä.

Olen huomannut, että mallini epäonnistuvat todellisena kiinteänä aineena, kun käytän monimutkaisia ​​kiinteitä työkaluja, kuten Union, Subtract ja Trim. Monta kertaa tapahtuu pyöristysvirhe näiden työkalujen vuorovaikutuksessa kiinteän mallin kanssa, mikä johtaa pieneen (joskus ei kovin pieneen) aukkoon kiinteän mallin ulkokuoressa. Vie STL: ään, aukko säilyy.

@kareem mainitsi sen vastauksessaan, mutta Microsoft tarjoaa 3D-tulostukseen online-työkaluja, mukaan lukien vankka korjaustyökalu. Käytä Microsoft 3D -työkaluja ladataksesi STL: n ja yritä tunnistaa ja korjata tiedostojesi ongelmat automaattisesti.

`pyöristysvirhe` Se selittää paljon. Minun on usein lisättävä tai vähennettävä pieni hämäräkerroin (esim. 0,001 mm), kun käytän OpenSCADia, jotta se olisi yksiselitteinen, kun muut kasvot tai viivat olisivat muuten päällekkäisiä. Nyt tiedän, miksi minun on tehtävä se * ja * miksi se toimii.
Siitä on ollut jonkin aikaa, kun minulla on ollut parempia CAD-työkaluja, mutta mielestäni CAD-ohjelmiston hinnan ja kuinka usein tämä virhe esiintyy käänteisessä korrelaatiossa. Lol käytän enimmäkseen Sketchupin ilmaista versiota ja tämä tapahtuu melkein joka kerta. Päädyin lataamaan kiinteitä tarkistavia laajennuksia välttääksesi huonoja tulosteita.
Toinen käyttämäni palvelu on Autodesk Netfabb osoitteessa https://service.netfabb.com/
#2
+3
kareem
2016-01-13 20:21:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin STL-tiedostoja ei viedä oikein CAD-ohjelmistosta.

Käytä korjaustyökalua tai palvelua, kuten https://modelrepair.azurewebsites.net.

Korjatulla STL: llä ei pitäisi enää olla näitä ongelmia.

Tämä ei tunnu vastaavan miksi.
Se on pääsy CAD-työkalujen vientilogiikan sisäiseen toimintaan, jota en tiedä. Vastaukseni miksi oli korkea ja riittävä käytännön tarkoituksiin.
@kareem, vastauksesi on minimaalinen, mutta ratkaisu toimii. Harkitsen lisätä "kuinka korjata?" myös kysymykseen ja hyväksy vastauksesi, mutta haluaisin nähdä, jos saan ensin lisätietoja miksi-osasta, jos mahdollista. Kiitos!
Rehellisesti, mielestäni tämä ei ole sellaista laatua, jota haluamme täällä, etenkin tällä hetkellä. Voisitko parantaa vastaustasi ja lisätä yksityiskohtia? Sinulla on todennäköisesti parempi olla tämä kommenttina. -1
Kiitos! Minulla oli malli, joka ajoi minut hulluksi, ja tämä sivusto korjasi sen täydellisesti.
#3
+1
Evan
2018-05-27 21:47:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CAD-ohjelmistossa voi olla, että normaalisi ovat päinvastaiset tai epäjohdonmukaiset. Äskettäin käytin Cinema4D: tä viennin joihinkin malleihin, ja kasvot toimivat leikkurissa erittäin oudolla tavalla.

Tarkoitan käänteisillä normaaleilla sitä, että monikulmion kasvosi voidaan suunnata sisäänpäin. Jotkut viipalointiohjelmistot eivät välitä siitä, ja kohtelevat kummankin kasvon molempia puolia tasapuolisesti. Niissä, jotka noudattavat päinvastaisia ​​normaaleja, kasvot voivat olla täysin näkymättömiä tai näkyä ilman varjostusta tai outoa varjostusta.

CAD-ohjelmistossasi tulisi olla työkaluja normaalien kohdistamiseksi tai kääntämiseksi kummallekin kasvolle vähintään. Vaihtoehtoisesti joillakin työkaluilla, kuten MeshLab ja Meshixer, on mielestäni työkaluja tämän korjaamiseen. Varmista tietysti myös, että mallisi on vesitiivis ja että sinulla ei ole liikaa virheitä, kuten kaksoiskappaleet, kasvot jne.

#4
  0
Otto Imre
2020-02-11 12:23:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli samanlaisia ​​ongelmia tehosekoittimessa <-> Slic3r, muokattu sekoittimen perusta ja sitten slic3r alkoi toimia ylöspäin, osoittamalla outoja kasvoja siellä, missä sen ei pitäisi olla. lisää objektiin Solidify-muunnin (ei tarvitse soveltaa), ja kun viet stl: ään, tarkista "Käytä muokkaajia".Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...