Kysymys:
3 mm: n ABS-filamentin muuntaminen 1,75 mm: ksi
kaine
2016-01-13 01:59:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on muutama kg 3 mm: n filamenttia, kun minulla on käyttöä vain 1,75 mm.

Kuinka voin tehdä 1,75 mm 3 mm: n filamentista?

Huomaa: Uskon, että tämä ei ole kustannusten / vaivan arvoinen, mutta olen erittäin utelias näkemään, mitä hyödyllisiä ehdotuksia annetaan.
Kolme vastused:
#1
+6
Adam Davis
2016-01-13 02:05:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teoriassa hehkulangan valmistaminen on helppoa. Otat 3 mm: n hotendin, jossa on 1,75 mm: n reikä, ja puristat 3 mm: n (joskus itse asiassa 2,85 mm) hehkulangan, annat sen jäähtyä ja rullat sen sitten.

Todellisuudessa on paljon karhoja. hehkulangan tekemiseen - jos paine ei ole tasainen, reikä ei ole täydellinen, lämpötila on epätasainen, voit päätyä soikeaan hehkulankaan, hehkulangaan kupliin tai pahempaa. Jos lämpötila on liian korkea, hehkulanka saattaa vahingoittua ja se voi näyttää hyvältä, mutta ei sulaa oikein käytettäessä. Jos kelaat sitä liian nopeasti, saatat ohentaa sitä yli suunnitellun halkaisijan tai liian hitaasti ja paksuuntaa sitä. Monet hotendit käyttävät askelmia, mikä voi johtaa aaltoiluun hehkulangassa, joten saatat päätyä rakentamaan melkein mukautetun hehkulankakoneen.

Kaikkien näiden ongelmien ratkaisemista ei todennäköisesti kannata yksinkertaisesti myydä tai antaa hehkulangan jollekin, joka osaa käyttää sitä ja ostaa oikean koon koneellesi.

Jos kuitenkin olet edelleen kiinnostunut, voit myös mennä kokonaan ja rakentaa täysfilamenttiekstruuderin, joka hyväksyy raakamuovisen raaka-aineen. (yleensä pelletit) sekä filamenttisi ja muunna se tällä tavalla ja jatka sitten sen käyttöä oman filamentin luomiseen.

Teorianne on väärä, reiän koko, jonka läpi työnnät muovia, vaikuttaa vain vähän sen kokoon. Yleensä se turpoaa hieman suuremmaksi kuin reikä, jonka läpi se puristettiin, mutta vetämällä muovia voit venyttää sen.
@TomvanderZanden Siksi yritin tehdä eron "teorian" ja "todellisuuden" välillä selvästi. Muotin koko vaikuttaa hehkulangan halkaisijaan, mutta on monia tekijöitä, kuten todettiin, ja sinun on tehtävä säätöjä saadaksesi hyvän filamentin tietyllä halkaisijalla.
#2
+3
Tom van der Zanden
2016-01-13 02:05:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras vaihtoehto on löytää joku, joka tarvitsee 3 mm: n filamenttia, ja vaihtaa heidät siihen (joko vastineeksi 1,75 mm: n hehkulangasta tai vastineeksi lailliseksi maksuvälineeksi, jolta tämä filamentti ostaa).

Seuraava paras vaihtoehto olisi leikata se pieniksi paloiksi ja syöttää ne hehkulangan ekstruusiojärjestelmään, kuten filastruder.

Tarkalleen. Myy se, vaihda se tai olen jopa ottanut yhteyttä yhdysvaltalaisiin palveluntarjoajani ja yksinkertaisesti vaihtanut sen. Jos ostat fyysisestä sijainnista tai sinulla on suorempi yhteys palveluntarjoajaan, he saattavat olla halukkaita vaihtamaan sen hintaan vain vähän tai ei lainkaan.
#3
+3
hroncok
2016-01-13 02:09:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit rakentaa koneen, jossa on suutin, jossa on 3 mm: n syöttöreikä ja 1,75 mm: n lähtöreikä, perustuen joihinkin filamentinvalmistuskoneiden malleihin. Tai voit vain leikata hehkulangan pieniksi rauhoiksi ja käyttää niitä alkuperäisen hehkulanganvalmistuskoneen rakeen sijasta.

Tällaisille koneille on joitain avoimia malleja voit rakentaa, tai voit ostaa sellaisen, kuten Filabot.

Kuitenkin, kuten kaine mainitsi, tämä on hyvin epätodennäköistä, että se on kustannusten / vaivan arvoinen. Paras vaihtoehto sinulle on yrittää myydä 3 mm: n hehkulanka jollekin, jolla on siihen käyttöä, ota raha ja osta 1,75 mm: n hehkulanka.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...