Kysymys:
Kuinka minun pitäisi puhdistaa suulakepuristin materiaalia vaihdettaessa?
Matt Clark
2016-01-14 06:23:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihdan usein painomateriaalini, ts. ABS / PLA / Wood / Flex,

Kuinka voin parhaiten puhdistaa suulakepuristimen niiden välillä varmistaakseni, että en saastuta seuraavaa painostani?

Olisin erityisen kiinnostunut materiaaleista, kuten PVA, jossa lämpötilat tietyssä pisteessä hiiltävät hehkulangan, paitsi tuhoamalla hotend. Kuinka vaihdat PVA: sta ABS: ksi valtavan lämpötilaeron kanssa?
Viisi vastused:
#1
+19
tamarintech
2016-01-14 11:25:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinusta tuntuu, että sinun täytyy puhdistaa suutin, paras tapa on kylmäveto . Voit suorittaa tämän toimenpiteen useilla tulostimilla, mutta sinun on kysyttävä tulostimen valmistajalta neuvoja ennen tämän prosessin aloittamista, jos sinulla on epäilyksiä.

Kun aikaisempi filamentti on vielä ladattu ja työkalun pää on kylmä:

  • Aloita työkalun lämpötilan nostaminen seuraavan ladattavan filamentin tulostuslämpötilaan

  • Kun se alkaa lämmetä, suorita kaikki tehtävät, jotka normaalisti suoritat filamentin purkamisen aikana (avaa esimerkiksi tyhjäkäynti). Tämän prosessin aikana ei pidä taistella suulakepuristimen käyttölaitteistoa tai työkalun muita osia vastaan!

  • Aloita vetäminen kohtuullisella paineella hehkulangalla

  • Vanhan hehkulangan pitäisi lopulta vapautua työkalun sisältä, jolloin hehkulangan pää on karkeasti muotoiltu työkalun sisäpuolella. Aloita seuraavan tulostettavan filamentin lataaminen ja syötä filamentti manuaalisesti, kun työkalu on kuumentunut.

Kaikki edellisestä filamentista jäljelle jäänyt, mukaan lukien pigmentti tai muut jäännökset, pitäisi olla jumissa hehkulangan loppuun.

Voit suorittaa kylmävetoja niin monta kertaa kuin haluat lataamalla uuden hehkulangan, puristamalla pienen määrän, antamalla sen täysin jäähtyä ja toistamalla vaiheet .

Suoritan tyypillisesti kylmävedoksia purettavalle hehkulangalle vetämällä hehkulangan manuaalisesti (käsin) takaisin lämpötilan ollessa hieman matalampi kuin tyypillinen tulostuslämpötila. Alhaisemman lämpötilan vuoksi suurin osa filamentin jäännöksistä tarttuu filamenttiin ulospäin.
Hyvät neuvot. Kuten ohjeet, asetan yleensä vain lämpötilan ja aloitan vetämisen kylmän ajan. Lämpötilan noustessa filamentti irtoaa yleensä paljon aikaisemmin kuin painolämpötilan saavuttua. Ladaan sitten seuraavan filamentin ja syötän niitä käsin, kun se saavuttaa tulostuslämpötilan. :)
#2
+8
Eric Johnson
2016-01-14 08:32:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmissa tapauksissa vanhan hehkulangan poistaminen kirjoittimesta, uuden hehkulangan asettaminen sisään ja uuden hehkulangan käyttäminen tulostimen läpi lyhyeksi ajaksi puhdistaa suuttimen. Tulosteen hame voi myös olla aika varsinaisen painatuksen aikana, että vanha filamentti huuhdellaan. Olettaen, että hame on riittävän pitkä, on tehtävä vain uusi filamentti ja tulostus aloitettu.

Olettaen, että uuden filamentin suulakepuristaminen ei korjaa ongelmaa, on vakavampi ongelma, kuten tukkeutunut puristuspää, joka on kiinnitettävä muilla menetelmillä.

#3
+3
Tony Hansen
2016-01-18 03:10:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut ihmiset käyttävät nailonpuhdistusfilamenttia vaihdettaessa filamenttityyppejä. Se lämpenee hyvin erilaisiin lämpötiloihin ja näyttää tarttuvan hyvin kaikkeen siellä olevaan, kun vedät sitä takaisin ulos. Muista lämmittää se poistettavan filamentin lämpötilaan, jotta se sitoutuu nailoniin.

#4
+2
Cris Thompson
2016-01-18 17:15:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni paras tapa on ajaa enemmän filamenttia suuttimen läpi. Tarpeeksi täydelliseen värimuutokseen.

#5
+2
walter
2016-01-19 17:28:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

eSunissa on puhdistusfilamentti, joka suulakepuristuu monissa lämpötiloissa. Voi tuntua naurettavalta käyttää yli 100 dollaria dollaria kiloa kohti olevaa filamenttia suuttimen puhdistamiseen, mutta se on erittäin kätevää ja käytännössä et käytä paljon joka kerta (sitä myydään 100 g: n pakkauksissa). Käytän edelleen joitain näytteitä, jotka sain hehkulangasta yli vuosi sitten.

Kylmävetot ovat kuitenkin todennäköisesti tehokkaampia (kuten toisessa vastauksessa kuvataan), ne ovat vain enemmän vaivaa. Käytän yleensä kylmävetoja nailonilla, kun haluan puhdistaa suuttimeni joko osana rutiinihuoltoa tai vaihdettaessa muoviin, joka on herkkä kontaminaatiolle (yleensä PETG tai ninjaflex). Käytän yleensä puhdistusfilamenttia, kun haluan vaihtaa tummasta vaaleaksi tai kirkkaaksi, varsinkin jos uusi filamentti on kallista. Suurimman osan ajasta syötän vain tarpeeksi uutta filamenttia puhdistamaan vanhan, lämpötilan ollessa asetettu näiden kahden maksimiin.

Kysymykseksi tulee sitten: "Kuinka puhdistan suuttimen puhdistusfilamentista?" :)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...