Kysymys:
3D-painetun muovin poraaminen
Tony Hansen
2016-01-23 10:38:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun on tehtävä 3D-tulostetuista malleistani jälkikäsittely, joka sisältää reikien lisäämisen. Kullekin PLA: lle, ABS: lle, PETG: lle ja muille 3D-tulostusmateriaaleille:

Millä tavoin porataan reikä malliin, joka on valmistettu tästä materiaalista, kuten puun poraus? Kannattaako hankkia erityisiä "muoviporanterät", jotka maksavat tonnia rahaa, vai voinko käyttää tavallisia suurnopeusporanterää? Onko näillä muoveilla viljaa, johon ne hajoavat porattaessa, ja jos on, mitkä ovat keinot välttää tällainen halkeaminen? Ovatko suuremmat nopeudet parempia vai pienempiä vai pitäisikö minun käyttää vain sormella pyöritettyä kärjenpitintä?

Ovatko jotkin 3D-tulostusmateriaalit helpompia porata kuin toiset?

Mitä muita menetelmiä myös luoda reikä erityyppisiin muoveihin?

Nykyisessä muodossaan tämä kysymys saattaa olla liian laaja. (Tämän kirjoituksen ajankohtana sillä on äänestyksiä siitä läheisesti) Uskon kuitenkin, että kysymys on hyödyllinen. Ehkä meidän pitäisi jakaa se kysymyksiin erillisten materiaalien poraamiseksi. Mielestäni kanoninen kysymys 3D-painetun muovin poraamisesta olisi hyödyllinen.
Kuusi vastused:
#1
+15
Ryan Carlyle
2016-01-24 06:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täytyy saada tämä pois tieltä ... Voitteko vain tulostaa reiän osaan poraamisen sijaan? Se on yleensä parasta, kun mahdollista.

Jos sinun on porattava, sinun kannattaa ehdottomasti tulostaa alamittainen reikä ja tehdä se sitten poralla. Tämä tarjoaa poran suuntauksen ja lisää ylimääräistä muovia heikentyvän alueen ympärille. Jos et tiedä reiän etenemistä etukäteen, täytä malli pienikokoisten reikien kuusikulmaisella kuviolla tulevan porauksen yleisellä alueella. Tämä on helppo tapa vahvistaa aluetta muovilla tekemättä koko osaa kiinteäksi. (Myös viipaleiden käyttö, joka sallii lokalisoidut tulostusasetukset, toimii.)

Reiän tulee olla suunnattu enemmän tai vähemmän pystysuoraan tai "viljan yli" (+/- 45 astetta Z-akselin suuntainen), jotta varmistetaan reiän ympärillä on mukavia, vahvoja muovivanteita, jotta se ei halkeile. Porattu painettuun osaan (erityisesti PLA: han) sivulta / yhdensuuntaisesti XY-tason kanssa todennäköisesti hajottaa sen. Se voi olla jopa ok aluksi, mutta halkeilla myöhemmin kuormitettuna tai ryömimisen vuoksi.

Säännölliset puuporanterät toimivat kunnossa, mutta sinun on mentävä hitaasti ja naputtelemalla, jolloin muovilla on aikaa jäähtyä, jotta se ei sulaa ja tartu kärkeen. (Jäähdytysneste on vaihtoehto.) Käytä pilottireikää, ohjattavaa kärkeä tai porakylvyä poistaaksesi vähemmän muovia kulkiessa. Todella terävä bitti toimii dramaattisesti paremmin kuin tylsä ​​bitti.

Laita muoviosan taakse jotain kovaa ja porattavaa, kuten puuta, jotta vältät rikkoutumisen ja juuttumisen, kun murtaudut vastakkaisen puolen läpi.

#2
+10
tbm0115
2016-01-23 11:11:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En suosittele reikän poraamista 3D-tulostettuun osaan perinteisessä mielessä kuten puun kanssa. Sen sijaan halusin vain 3D-tulostetun osan.

Olen tehnyt tämän melko vähän, kun tulostan reiät hieman nimelliskokoa pienemmäksi ja käytän tavallista kovametalliporaa reiän saamiseksi. .

Huomioitavia asioita:

  • Tulostamalla nimellisiä pienempiä reikiä varmistetaan, että reikäsi ei tulostu nimellistä suuremmaksi.
  • Tulostus korkeammalla kuorella varmistaa, että voit poistaa materiaalin paljastamatta täytettä

Huomaa, että poraus suoraan (tai läpi) osan täytealueelle voi johtaa osan halkeiluun reiän mukaan toiminnallisuutta. Yleensä painettu reikä (vaikka se olisikin uusittu) on huomattavasti vahvempi kuin täytealueen läpi porattu reikä

Juuri näin olen tehnyt lukemattomissa osissa, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia: yleensä pienennän halkaisijaa noin millimetrillä ja varmista, että teen paljon kehiä. En halua porata täyttöön ... joka voi saada sotkuisen.
#3
+8
vwegert
2017-03-19 12:51:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jo annettujen hyvien vastausten lisäksi haluaisin lisätä: Käytä terävää poranterää äläkä mene liian nopeasti. Tylsät poranterät ja nopea pyöriminen lämmittävät muovin (erityisesti PLA: n) todennäköisemmin pisteeseen, jossa se taas pehmeää, ja sitten olet yleensä vaikeuksissa, koska puhtaan pyöreän leikkauksen sijaan materiaali alkaa taipua ja repiä. Ja jos annat sen jäähtyä poranterän ympärillä - niin, tuhosin lankahanan tällä tavalla ...

Todella hyvä asia terävyydestä! Jokainen, joka tuntee muovin leikkaamisen perinteisellä valmistuksella, tuntee tämän asian, mutta monet harrastajat eivät. +1
Outo osa on, että minulla on ollut paljon enemmän porauksia korkeassa lämpötilassa kuin matalissa lämpötiloissa. Korkeat lämpötilat pehmentävät materiaalia, mikä antaa mahdollisuuden porata muovilinjojen osat rikkomatta rakennetta. Se saumaa myös vahvistamaan reiän ympärillä olevaa aluetta.
#4
+5
Robin Keskisarkka
2017-03-19 05:07:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poraus on todellakin mahdollista, mutta kuten edellisissä vastauksissa todettiin, sinun tulisi mieluiten tehdä tämä pystysuoraan tulostusalustalta maksimaalisen lujuuden saavuttamiseksi, ja jos mahdollista, käytä alamittaista reikää lähtökohtana / ohjaimena. Poraaminen vaakasuoraan saattaa aiheuttaa kerrosten erottumisen, mutta jos kiinnität alaspäin z-suuntaan, onnistut paljon todennäköisemmin. Se alkaa todennäköisesti halkeilla, jos käytetään jopa suhteellisen pientä momenttia (yksi huono tarttuvuuskerros riittää tekemään siitä yllättävän heikon). Jos sinun on silti sovellettava vääntömomenttia vaakasuorasta, harkitse rakenteen vahvistamista z-suunnassa tai tulostuksen jakamista ja palojen liimaamista / sulauttamista yhteen saadaksesi jonkin verran voimaa molempiin suuntiin. pystysuorat reiät ja pultit kerrokset yhteen. Poraamisen aikana varo käyttämästä liikaa voimaa ja varmista, ettei ylimääräinen jää jumiin poranterään. Kaikkien poranterien pitäisi toimia, mutta mielestäni puupaloilla on hiukan suurempi taipumus tehdä bittihilloa.

#5
+5
Diesel
2017-03-20 04:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensisijainen ero FDM-painetun muovin ja puun porauksessa on, että muoviosa ei ole kiinteä koko matkansa ja että muovi sulaa tai palaa paljon alhaisemmissa lämpötiloissa kuin puu.

Jos tiedät Ennen kuin tulostat, että haluat porata osan tai mahdollisesti tarvita sitä, sinun on muutettava osan muotoilua siten, että porauspaikan sijainnissa on riittävästi sisäistä vahvistusta ja materiaalia. Tapa, jolla olen tehnyt tämän aiemmin, laitetaan läpimenevä reikä koko osan läpi ja alimitoitetaan reikä. Sitten kasvatan myös kuorien määrää osassa niin, että langoissa on ylimääräistä materiaalia, johon purra.

Jos tiedät, että tarvitset reikää osaan, mutta et ole varma mistä, ehdotan, että painatuksessa käytetään korkeinta mahdollista täyttöastetta, jotta osa olisi mahdollisimman lähellä kiinteäksi muoviksi. Tai jos on olemassa muutamia alueita, joiden mielestäsi on ehkä porattava, voit rakentaa oman sisäisen rakenteen, mutta se voi viedä paljon aikaa.

Jos et tiennyt, että osaasi tarvitsee poraa JA olet tulostanut minimaalisella täytteellä, ole sitten varovainen poraamisen suhteen ja käytä vain vähäistä painetta leikkaaksesi pintakerroksen läpi, jotta osa ei murtuisi. Kun osa on porattu loppuun asti, harkitse osan täyttämistä epoksilla reiän sijainnin vahvistamiseksi (tarvittaessa).

Paras tapa on kuitenkin tietää missä ja kuinka suuri reikä on ennen tulostamista. Tietenkin vaikka tiedot muuttuvat päivittäin.

Mitä tulee porausprosessista syntyvään lämpöön, minulla ei ole ollut paljon ongelmia sen hävittämisessä. Minun "tapani" painetun osan poraamiseen (teknisesti jyrsintä) on, että kun kohdistan reiän porauspuristimelleni, napautan sitten poranterää leikkaamalla vain millimetriä kerrallaan, vedän sitten sisään, odotan muutaman sekunnin ja toistan kunnes koko matkan läpi. Hieman aikaa vievää, mutta perusteluni on minimoida reiän palaminen ja ylikuumeneminen leikkauskitkan takia.

Rehellisesti sanottuna mielestäni porausmenetelmäni on ylivoimainen. Mutta joka kerta, kun minun on pitänyt tehdä se, se johtui virheestä mallinnuksessa. Minulla ei ollut aikaa painaa uudelleen ja olin aikarajan alla. Postinkäsittelyvaiheellani ei siis ollut mahdollisuutta epäonnistua, joten olin erityisen varovainen. Olipa se ylivoimainen vai ei, se varmasti toimi, ja on aina parempi olla hieman varovaisempi kuin myöhässä.

#6
+3
Randy
2020-06-15 21:04:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että tämä on vanha viesti. oli sorvi ja mylly vuotta sitten ja käytti kaikkia oikeita öljyjä jne., mutta tässä tapauksessa ei halunnut altistaa pla öljyille ja tein sen kerran yritin kostuttaa hiekkaa .. ja näytti siltä kuin pla absorboi osan öljystä .. No, se vain antoi minulle kaikenlaisia ​​ajatuksia ja ideoita öljyn imeytymisen suhteen .. lol Ehkä täytyy kokeilla kuinka paljon PLA-pala imeytyy, jos sen edes mitattavissa oleva on joka tapauksessa .. samaa mieltä kaikesta yllä olevasta .. ja voisi kokeilla astiakeittoa siinä toivossa, että se auttaa vähentämään syntyvän lämmön määrää.

Saippua voiteluaineena on hyvä valinta, käytän itse vettä märkähiontaan.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...