Kysymys:
Tarvitsevatko askelmoottorit mitään huoltoa?
kareem
2016-01-13 10:14:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut tulostimeni melkein vuoden.

Onko minun tehtävä jotain moottoreiden kunnossapidon kannalta?

Yleisesti ottaen sinun ei pitäisi koskaan avata askelmoottoria, jota aiot käyttää uudelleen - joissakin niistä käytettävät magneetit heikentyvät, jos moottori puretaan ilman rautaa "pitimen" käyttöä. Lisäksi on olemassa riski saada epäpuhtauksia roottorin ja staattorin väliseen pieneen rakoon. Teoriassa on olemassa tapoja tehdä laakerin huolellinen vaihto, mutta on epätodennäköistä, että se kannattaa vaivaa askeleessa, jota käytetään 3D-tulostimissa.
Kaksi vastused:
#1
+13
tamarintech
2016-01-13 15:10:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Askelmoottori itsessään ei. Voit tarkistaa moottorit roskien tai pölyn varalta.

Kokoonpanostasi riippuen saatat haluta tarkistaa vaiheet, jotka kytkeytyvät askelmoottoriin, kuten akselikytkimet, hihnapyörät, lyijyruuvit / kierteitetyt sauvat ja hihnat. Askelmoottorin johdot on ajoittain tarkastettava kulumisen ja rasituksen varalta.

Johtojen tarkistaminen vaurioiden varalta voi estää jotain pahempaa, mutta onko muiden osien säännölliseen tarkistamiseen mitään hyötyä? Mielestäni tällaista tarkistusta tarvitaan vain, kun huomaat tulostuslaadun heikkenemisen.
Koskaan ei satuta saada ennakolta kiinni ongelmista. Jotkut niistä on helppo tarkistaa. Toiset vaativat sängyn elvyttämistä. En häiritse niitä, koska se vaatii kalibroinnin uudelleen.
Varsinkin suurnopeus- / tärytulostimien yhteydessä on tärkeää tarkastaa ruuvit ja mutterit säännöllisin väliajoin, varmistaaksemme, etteivät ne tärise itsestään.
#2
+10
Tom van der Zanden
2016-01-13 12:41:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, askelmoottorit eivät vaadi huoltoa. Ne ovat harjaton moottori, joten niillä ei ole harjoja, jotka on vaihdettava.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...