Kysymys:
Mitä hyötyä on 128X-mikrosteppiohjainten käytöstä FFF-tulostimen X- ja Y-akselilla?
walter
2016-01-13 08:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet, että sinulla on korkealaatuinen tulostin, jossa on nopea prosessori, näetkö huomattavan parannuksen päivittämällä 16X / 32X-mikrosteppiohjaimet 64X / 128X -mikroskooppiohjaimiksi? (esim. tasaisempi pintakäsittely). Millä tavoin ne toimivat eri tavalla kuin yleisemmät 16X- tai 32X-stepper-ohjaimet. Ajattelen RAPS128-, Silencioso- ja Trinamic-ohjaimia vs DRV8825, A4988 ja A4988.

Kaksi vastused:
#1
+5
Kevin Morse
2016-01-13 14:55:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et todennäköisesti näe huomattavaa parannusta päivittämällä 16x- tai 32x-ohjaimesta 64x- tai 128x-mikrosteppiohjain. Ajamiesi moottorien ja kuorman koon mukaan saatat todellakin nähdä laadun heikkenemisen.

Vaikka mikrosuihku lisää teoreettista tarkkuutta, se ei välttämättä lisää tarkkuutta. Syynä on se, että mikroporrastus rajoittaa merkittävästi moottorin vääntömomenttia. Tämä tarkoittaa, että voit pyytää askelta, mutta et saa sitä, koska askeleen vääntömomentti ei riitä akselin tosiasialliseen kääntämiseen.

Esimerkkinä: täydellä askeleella käyvässä moottorissa on 100 % sen nimellisestä pitomomentista. Siirtyminen 16 mikroportaaseen / täydet askelet pudottaa tämän arvoon ~ 10%, 128 pudottaa sen arvoon ~ 1%.

Tämän käytännön vaikutus on, että moottori suurissa vääntömomenteissa (kuten nopealla nopeudella tulostettaessa) voi lopulta ohittaa joitain vaiheita. Tällä tavalla tarkkuuden kasvu voi itse asiassa johtaa tarkkuuden heikkenemiseen (pienemmät vaiheet, mutta niitä ei välttämättä toteuteta).

Asiaankuuluva laskelma olisi selvittää, mikä erilainen lukumäärä mikroportaita on. täyteen vaiheeseen asti toimii vaaka-, pystysuuntaisena tai minkä tahansa moottorin käyttämän liikkeen suhteen. Voit tehdä tämän mittaamalla, kuinka pitkälle askelmittari siirtää mainitun pinnan yhdellä kierroksella, jos tiedät kuinka monta vaihetta se suorittaa kierrosta kohti.

Esimerkki:

Ilman mikrolaskua: 1 kierros / tuuma * 200 askelta / kierros = 200 askelta / tuuma tai 0,005 tuumaa / askel (127 mikronin tarkkuus)

16-kertaisella mikrolaskulla: 16 * 200 askelta / tuuma tai .0003 tuuma / askel (8 mikronin tarkkuus)

Tässä esimerkissä 128-kertainen mikroporrastus olisi täysin typerää. Jokainen tilanne on erilainen, ja sinun on käytettävä näitä tietoja tekemään päätöksesi asetuksesi perusteella. Monilla valmistajilla on suosituksia siitä, kuinka pitkälle heidän moottorinsa voidaan mikroporrastaa.

Luulen, että lause "Esimerkkinä: täydellä portaalla käyvän moottorin nimellistilavuusmomentti on 100%. Siirtyminen 16 mikroportaaseen / täydelliseen vaiheeseen pudottaa tämän arvoon ~ 10%, 128 pudottaa sen arvoon ~ 1%." kaipaa jotain tärkeää askelmoottoreista. Askelmoottorin vääntömomentti-sijainti-virhekäyrä on kuin sinikäyrä. Nolla vääntömomentti on nolla siirtymässä ja suurin vääntömomentti yhdellä täyden vaiheen siirtymällä. Tämä ei muutu mikroportaalla. (jatkuu)
Siten, jos otat 1/128: n täydestä vaiheesta, se antaa sinulle todella vähän vääntömomenttia. OTOH, jos satut pysähtymään, kun annetaan täysi askel, 1/128: n vaiheen kohdalla virheellisesti, sinulla on myös hyvin pieni vääntömomentti oikeaan asentoon.
#2
+4
Tom van der Zanden
2016-01-13 13:05:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulosteet hyötyvät suuremmasta mikropysähdyksestä kahdella tavalla:

Melutaso

Mikropuhdistuksen käyttö vähentää tulostimen toiminnasta aiheutuvaa melua.

Tulostuksen laatu

Suuremman tarkkuuden mikropiirtäminen ei lisää merkityksellistä tulosteiden fyysistä tarkkuutta, mutta se voi vähentää pinnan artefakteja, kuten moire.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...