Kysymys:
Mikä voi aiheuttaa y-akselini liukastumisen?
Matt Clark
2016-02-04 09:42:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toisinaan y akselini liukuu tulostuksen aikana ja taso siirtyy siitä eteenpäin ja pilaa tuloksen.

Mikä voi olla syynä akseli liukastumassa? Olen yrittänyt jäähdyttää moottoria, joka näytti olevan lämmennyt, ja hihnat eivät ole liian tiukat.

Tätä ei tapahdu jokaisella painatuksella, ja se näyttää olevan ajoittainen ongelma.

Tulostimeni on MendelMax RepRap ja y akseli on liikkuva sänkyni.

Hei! Millainen tulostin sinulla on? Onko y-akselisi liikkuva tulostuspatja?
Lisätty viestiin. RepRap ja kyllä, se on sänky.
Vyöt, jotka eivät ole liian tiukkoja, voivat olla ongelma. Jos en kiristä vyöni, vyö liukuu moottorilta. Mitä ääniä se antaa, kun se hyppää? Lisäksi kuinka paljon voimaa sänky vaatii liikkumaan?
Tiedän, että se on vastaus hieman erilaiseen kysymykseen kuin olet kysynyt, mutta yksi asia, jonka voit tehdä akselin liukastumisen lieventämiseksi, kunnes pystyt selvittämään, mikä aiheuttaa X- ja Y-akselien sijoittamisen kunkin kerroksen väliin. Tämä takaa, että jos liukastut yhden kerroksen aikana, vain kyseinen kerros on pois päältä ja seuraava kerros rivitetään uudelleen oikein.
FYI, tapana, jolla askelmoottorit toimivat, ovat aina "päällä", joten melko lämmin oleminen edes pyörimättä on normaalia. Se sanoi, että he voivat ohittaa vaiheet, jos ne ovat liian kuumia, joten 4 cm: n jäähdytyselementin + tuulettimen lisääminen on sen arvoista eikä se ole vaikeaa tai kallista.
Hei @Matt Clark, huomasin, että kysymyksesi on ollut jo jonkin aikaa. Onko jokin alla olevista vastauksista pystynyt ratkaisemaan kysymyksesi? Jos on, voisitko hyväksyä oikean vastauksen. Jos ei, mitä puuttuu, jotta voimme auttaa sinua edelleen? Lisäksi, jos olet selvittänyt sen itse, voit aina vastata ja hyväksyä oman ratkaisusi. Kiitos.
@MattClark,, kun lähetät tämänkaltaisen kysymyksen, on erittäin hyödyllistä, jos voit lisätä valokuvia tuloksesta. Olin hämmentynyt (ei mitään uutta) yhdessä vastauksessa olevasta valokuvasta ja kirjoitin vastauksen, joka käsitteli sen osoittamia erityisiä ongelmia, mutta tajusin tarkistukseni aikana, että se ei ollut sinun ongelmasi! Kuvat auttavat ihmisiä auttamaan sinua. Jos olet löytänyt syyn, hyväksy paras vastaus. Emme tunnistaneet sitä, voit kirjoittaa ja hyväksyä oman vastauksesi. Tavoitteenamme on saada ennätys upeista kysymyksistä ja paikalla annettavista vastauksista seuraavan ihmisen auttamiseksi.
Kaksitoista vastused:
#1
+14
amra
2016-02-04 22:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Shifted layer 2
(lähde: all3dp.com)

Tulostimesi ohittaa vaiheet y-suunnassa. Tällä voi olla useita syitä. Tutustu RapRap.org-palvelun siirretty taso-oppaaseen, jossa luetellaan 29 mahdollista ongelmaa, jotka voivat aiheuttaa tämän ongelman, ja kuinka korjata ne.

Luettelon ensimmäiset kohdat:

 1. Kuljettajan virta on liian matala
 2. Kuljettajan virta on liian korkea
 3. Hihna liian löysä
 4. Hihna liian tiukka
 5. Löysät ruuvit / ruuviruuvit
 6. Hihna tai laakeri on sitova
 7. Nopeudet ovat liian suuret
 8. Kiihtyvyys on liian suuri
 9. .. .

Kun käsittelin tätä ongelmaa RepRap-sovelluksessani, jouduin lisäämään virtaa kyseiselle ohjaimelle.

Jotain muuta, jonka olen myös törmännyt ja joka voi aiheuttaa hyppäämisen, on hehkulangan kelaaminen sujuvasti.
kuluneet / heikkolaatuiset lineaariset laakerit ja tangot, joilla ne liukuvat, voivat vaikuttaa 4, 7 ja 8: een.
Minulla oli sama ongelma Mendelillä, ja kävi ilmi, että nopeus ja kiihtyvyys olivat liian suuria. Mutta kuten @amra sanoi, monet ongelmat voivat aiheuttaa tämän ongelman.
Se on mahtava tulosta lol
#2
+11
Tormod Haugene
2016-02-04 12:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan yleisin syy sijainnin siirtymiseen tulostuksen aikana on fyysisten iskujen aiheuttamat moottorin ohitusvaiheet .

Askelmoottorit eivät anna sijaintipalautetta tulostimellesi. Joten jos liikutat moottoriasi voimakkaasti tulostuksen aikana, tulostin ei huomaa sitä ja yksinkertaisesti teeskentelee, että sitä ei koskaan tapahtunut.

Moottori voi ohittaa vaiheet, jos:

 • Suuttimesi törmää virheellisiin puristuksiin (esim. läiskät) tulostuksen aikana.
 • Nopeusasetuksesi (nykiminen ja kiihtyvyys) ovat liian suuret y-akselin moottorin liikuttamien osien massaan (hitaus).

Pienemmät törmäykset ja suuttimen vetäminen suurella nopeudella (esim. ajon aikana) voivat myös aiheuttaa tämän ongelman, koska askelmoottoreiden vahvuus pienenee suurilla nopeuksilla.

+1 huomautukselle siitä, ettei sijaintipalautetta. Tämä on niin turhauttavaa, että käytät joskus tuhansia dollareita koneeseen, joka ei tiedä missä se on.
@tbm0115, se on totta! Toivon sen muuttuvan sopimusten painotekniikan kypsyessä!
Luulin kuulleeni jossain, että NEMA-moottoreilla on tapa tietää, missä vaiheessa he ovat, mutta ohjaimet ovat vuorovaikutuksessa moottoreiden kanssa vain vaiheittain. Saattaa olla tapa ainakin luoda jonkinlainen "endstop", joka tunnistaa, että stepperi ei ole synkronoitu ja "pysäyttää / pysäyttää" koneen.
Uskon, että useimmilla askelmoottoreilla on vain * avoimen piirin * ohjaus, mikä tarkoittaa, että he eivät tiedä omaa asemaansa. * Suljetun piirin * ohjausta (sijaintipalautteella) ei kuitenkaan yleensä tarvita, koska niillä on erinomainen tarkkuus ja vääntömomentti, kunhan moottori on sopivasti skaalattu niiden käyttöä varten. Joissakin sovelluksissa - toisin kuin 3D-tulostuksessa - vaiheiden ohittamisella ei ole väliä. Voit lisätä akselille * kooderin * antamaan sijaintipalautetta. Ja kuten sanotkin, joillekin steppereille on myös integroitu tällaiset kooderit.
@tbm0115 Jotkut askelmoottorit voivat havaita ohitetut askeleet havaitsemalla vaihtelut moottoriin menevässä virrassa. NEMA-moottoreilla ei kuitenkaan ole tapaa "tietää" missä vaiheessa he ovat. Sisällä ei ole elektroniikkaa, vain joitain keloja ja magneetteja.
Moottorit voivat myös ohittaa askeleen yksinkertaisesti ylikuumenemisesta
#3
+6
Tom van der Zanden
2016-02-04 12:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moottorin kuljettajan virta voidaan asettaa joko liian suureksi tai liian matalaksi. Jos se on asetettu liian pieneksi, vääntömomentti ei välttämättä riitä ja moottori ohittaa vaiheet. Jos se on asetettu liian korkeaksi, kuljettaja saattaa ylikuumentua ja toisinaan sammuu itsensä suojaamiseksi.

Toinen vaihtoehto on, että tulostusnopeudet (tai ääliö- / kiihdytysasetukset) ovat liian suuret. Aloitan alentamalla ajonopeutta (joka oletettavasti on suurempi kuin tulostusnopeutesi) ja tarkastan, onko sillä merkitystä.

Lämpenevä moottori on normaalia eikä aiheuta näitä ongelmia.

#4
+4
tbm0115
2016-02-04 11:06:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni perusteella voi olla kolme mahdollista syytä.

 1. Vyösi voi olla löysä. Löysää yksinkertaisesti Y-akselimoottoriasi ja vedä moottoria, kunnes hihna on hieman opetettua enemmän (se rentoutuu opetettuun asentoon). Kiristä sitten moottori tukevasti paikalleen.
 2. Yksi akselisi päätepisteistä saattaa laukaista tulostuksen puolivälissä. Jos sinulla on suurempi tulosteen määrä, saatat lyödä endstopia, mikä voi johtaa koneen menetykseen koordinaattijärjestelmään.
 3. Löysin koneeltani, jos suoritat ohjelmasi USB: n kautta (MakerWaressa erityisesti mahdollisesti muut) sarjaliitännässä saattaa olla jonkinlainen viive, joka voi aiheuttaa koko ohjelman tai koordinaattijärjestelmän siirtymisen. Toistin tämän ongelman useita kertoja USB-liitännän avulla ja korjasin sen (toistuvasti) joko suorittamalla SD-kortti, käyttämällä toista leikkuria (minun tapauksessani Cura-laajennus OctoPi: lle) tai kokeilemalla ohjelmiston aiempaa versiota (tämä oli pitkäaikainen ratkaisuni).

Jälkimmäinen toimi minulle parhaiten. Yritin ajaa MakerBot Desktopia Dual Replicator 1 -laitteellani, mutta törmäsin täsmälleen samaan ongelmaan kuin sinä. Itse olen havainnut tämän ongelman myös laiteohjelmiston 5.0 ympärillä Replicatorissa (7.? On viimeisin). Lopulta vaihdoin takaisin MakerWare 2.4: n käyttöön? ja kaikki toimi hyvin.

#5
+3
Phap
2019-03-23 15:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oliko Y-akselin askelongelmia

Ratkaisi ongelman paineistamalla Y-akselin radan ohjainpyörät oikein.

Liian suuri paine aiheutti sidoksen ja Y-askelmoottori ohita vaiheet

Toivottavasti tämä auttaa joitain ihmisiä

#6
  0
Swinders
2016-02-11 20:00:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli toistuva ongelma, jossa tulosteet siirtyivät sivulle noin 5 mm: n kuluttua. Tämä oli löysä z-akselin ohjauskisko, joka tuli ulos sen päätukesta noin 5 mm painatukseen, mutta näytti turvalliselta, kun sänky asetettiin alkuasentoonsa (tulostuspääni liikkuu alaspäin). Tulostimen pohjassa olevan paneelin alle oli piilotettu ruuviruuvi, en ole perehtynyt MendelMaxin rakenteeseen, joten tämä voi olla sinulle erilainen.

#7
  0
StarWind0
2016-12-07 01:52:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon viimeiset kysymykset, jotka sinulla on .. aion sanoa, että sinulla on liikaa massaa.

F = M * A. Jos yrität siirtää raskasta levyä, sinun on vähennettävä Jerk-asetusta. Sekä suurin kiihtyvyys.

Lisää laiteohjelmiston asetuksia saadaksesi lisätietoja.

Myös vain loppuun saattamiseksi, joskus pololulit ylikuumenevat. se voi myös aiheuttaa sen. Sekä löysä vyö.

#8
  0
Adam Gill
2018-02-10 18:26:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmista, että ohjainkortti / elektroniikkakortti jne. on mahdollisimman viileä - ellei akseli voi hypätä - näin tapahtui minulle - kun lisäsin lisää puhaltimia Ramppien / Adruinon päälle - minulla ei ollut ongelmaa uudelleen (joten kaukana)

#9
  0
kade swift
2019-04-10 19:36:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli sama ongelma. Ainoa asia, joka auttoi minua, oli asetukset .. epätasainen kerrosten pinta aiheutti törmäyksiä suuttimeen. Säädin virtausta kalibroimalla stepperit .. myös käyttämäsi täytekuvio voi aiheuttaa suuttimien törmäyksiä.

#10
  0
user15105
2019-04-10 20:13:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on joitain ehdotuksia, jotka saattavat ratkaista ongelmasi.

 1. Yritä käyttää tulostimellesi sopivaa hihnakiristintä. (Löydät todennäköisesti Thingiversesta) >

 2. Vyöllä on hampaat, mutta hihnasi liukuva laakeri ei. Joten kokeile laakeripesää, jossa on hampaat. Tämä estää vyön liukastumisen.

 3. Tärkeintä on laskea kiihdytysvakioasi. Tällä on paljon tekemistä moottorin puuttuvien vaiheiden kanssa.

 4. Tulostusnopeuden pienentäminen voi myös auttaa.

#11
-3
toddmo
2017-08-30 00:52:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Y-akselini kulkee kanavalla ja uskon, että kanavassa oli joitain hiekkaa tai metallihiutaleita, jotka olivat jäljellä valmistuksesta. Kanavan pyörät juuttuivat roskiin ja aiheuttivat hihnan liukastumisen. Se aiheutti kamalaa jauhatusääntä, kun näin tapahtui.

Joten puhalsin kanavan paineilmalla ja testasin kaikki pyörät.

Päivitän tarvittaessa, kun testaan ​​korjaustani. pitkillä (pitemmillä) tulosteilla.

Päivitä

Tulos oli itse asiassa sekoittanut g-koodin. Gcode-tiedosto oli vioittunut.

Mikä on kuvan tarkoitus vastauksellesi? Onko sinulla oikeuksia käyttää sitä?
#12
-3
Ian
2017-10-12 08:28:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi mahdollisuus on, että sängyn liukutangot jonkin ajan kuluttua tarttuvat (missä tulostin, mutta et itse huomaa). Katkaise tulostimen virta, ruiskuta windex tankoihin ja laakereihin, liu'uta sänkyä eteenpäin ja taaksepäin, kunnes se muuttuu liukkaaksi, pyyhi mahdollinen ylimäärä ja kytke virta uudelleen. kytke tulostin uudelleen ja lähetä se kotiin xyz-koordinaateille, kun siirrit sänkyä, sekoittamalla sen xyz-muistin.

Miksi kaikista asioista * windex *? Useimmat ihmiset suosittelevat jonkinlaista koneöljyä tai rasvaa. Mutta windex !? En vaarantaisi sitä.
[Windex] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Windex) sisältää: 2-heksoksietanolia, isopropanoliamiinia, natriumdodekyylibentseenisulfonaattia, lauramiinioksidia, ammoniumhydroksidia, tuoksua ja Liquitint taivaansinistä väriä. Nämä vaikuttavat melko ikäviltä kemikaaleilta ... Riittääkö isopropyylialkoholi? Luulen, että käytät Windexiä sen puhdistus / rasvanpoisto-ominaisuuksien vuoksi. Riippumatta siitä, eikö ole hyvä idea laittaa voiteluaine laakereihin * tahmean * poistamisen jälkeen?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...