Kysymys:
Kuinka teen moniväritulostuksen?
Dawny33
2016-01-13 22:57:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulostin: FDM-tulostin (FDM == Fusion Deposition Modeling).

Raaka-aine: Kestomuovit.

Kuinka teen moniväritulostuksen? Mitä muutoksia minun pitäisi tehdä tulostusprosessissa / käytetyssä raaka-aineessa?

(Vastaa 3X3 Rubix -kuution perustulostuksen yhteydessä)


Bonus: Mitä ovat parhaat käytännöt samalla kun teet moniväritulostusta? (<-- Tämä on mielipidepohjainen ja / tai laaja, joten lisää vastauksesi tähän kohtaan lisäosana vastauksiisi, jos voit. Se auttaisi suuresti ihmisiä aloittamaan / harjoittelemaan moniväritulostusta)

Mahdollinen kopio [Moniväritulostus MakerBotin kaltaisella 3D-tulostimella?] (Http://3dprinting.stackexchange.com/questions/6/multi-color-printing-with-makerbot-like-3d-printer)
@kenorb Ymmärrän, että minun on samanlainen kuin mitä olet osoittanut, mutta minun on tarkemmin sanottuna tulostimesta ja materiaalista, joten sitä ei pidä sulkea kopiona kysymykseen IMHO :)
Jos luulet niin, hieno, peruutin äänestykseni.
Vaikka Rubikin kuution yhteydessä se on kaikki yhtä väriä, ja siinä on tarroja.
Jos sitä ei tarvitse tulostaa useilla väreillä, jotkut ihmiset käyttävät halpoja mallimaaleja osien maalaamiseen.
@DanielM. Joo, saan sen. Käytin sitä vain esimerkkinä! (Vaikuttaa siltä, ​​että olen ottanut huonon esimerkin kysymykseeni :))
Neljä vastused:
#1
+8
Martin Carney
2016-01-14 00:08:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt muutamia erilaisia ​​lähestymistapoja, joita voisit tutkia.

Helpoin ja yleisin on useita suulakepuristimia, joista jokaisella on erilainen väri kestomuovia. Työkaluissa, kuten Pronterface ja Slic3r, on sisäänrakennettu tuki useille ekstruudereille. Useilla ekstruudereilla saat yhden värin ekstruuderia kohti; ei ole selkeää tapaa sekoittaa värejä ja saada väri syöttömateriaalien värien välille.

Toinen, monimutkaisempi tapa on käyttää yhtä ekstruuderia, jossa on kolme tuloa, kuten tämä , jossa kolmen sisääntulon kestomuovia voidaan sekoittaa vaihtelevissa määrissä värigradienttien saamiseksi tulovärien välillä. Punainen, keltainen ja sininen filamentti saattaisi saada sateenkaaren värejä ... vaikkei hallitsisi arvoa (valkoisesta mustaan) tai kylläisyyttä (kirkas tai himmeä väri).

Joidenkin tulostimien avulla voit keskeyttää tulostuksen, poistaa filamentin, ladata uuden filamentin ja jatkaa tulostusta. Vaikka oletkin tylsiä ja virhealtista, jos haluat todella saada monivärisen tulosteen ilman erillisiä osia, tämä saattaa saada työn aikaan.
@Jeff - se on hyvä asia, ja sinun pitäisi lähettää se vastauksena.
#2
+7
Nir
2016-01-14 03:01:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on useita tulostusmenetelmiä, joista olen tietoinen (yleisimmistä harvinaisimpiin):

  1. Tulosta kukin väri erikseen ja kokoonpano / liima ne yhdessä - tämä ei ole teknisesti moniväritulostus, mutta tämä olen yleisin ratkaisu, koska useimmat tulostimet eivät ole monivärisiä.

  2. Useita ekstruudereita, yksi kutakin väriä kohti - tämä on ylivoimaisesti helpoin ja mot-tavallisin moniväriasennus, mutta se ei auta rubic-kuutiossa, koska en usko, että on käytännöllistä rakentaa tulostin, jossa on 6 ekstruuderia

  3. @MartinCarney -vastauksen monivärinen hotend, joka syöttää useita filamentteja yhteen suuttimeen - en todellakaan tiedä mitään näistä kuumennuksista

  4. Viimeisenä on temppu, jota voit käyttää joka pysähtyy keskitulosteessa ja antaa sinun vaihtaa filamenttia, lisätietoja tässä YouTube-videossa, mutta tämä ei myöskään auta rubikkikuutiota, koska et voi käyttää eri värejä samassa kerroksessa

Haluaisin lisätä # 5, joka on samanlainen kuin numero 4, koska siihen sisältyi filamenttien keskeyttäminen ja vaihtaminen. Valmistele tulosteet ikään kuin sinulla olisi useita suulakepuristimia, mutta vaihda työkalunvaihto gcode gcode: lla, jotta voit seurata tulostusta ja keskeyttää sen. Tämä voi saada aikaan värimuutoksen kerroksessa. Tämä olisi äärimmäisen tylsiä ja epäkäytännöllistä täysväritulosteelle, kuten Rubikin kuutio, vaihtojen määrän vuoksi. Olen löytänyt hyvin vähän tästä verkossa, mutta pienellä kokeilulla pystyin toteuttamaan sen suunnittelulla, joka rajoitti muutokset vain muutamaan kerrokseen.
#3
+2
Ajay Kumar
2018-02-18 23:20:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suunnittele tuote siten, että sillä on eri korkeudet, jotka näkyvät yhdessä tasossa.

Käyttämällä suoraa vetopuristusta voimme helposti vaihtaa erivärisen materiaalin keskeyttämättä tulostusta hanki väritulostus.

Example of multicoloured print

#4
+1
NomadMaker
2018-02-19 02:30:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos yrität tulostaa Rubic's Cuben kaltaisia ​​värejä oikeilla väreillä ilman maalia tai tarroja, on vain muutama vaihtoehto.

Oletetaan, että käytät tulostinta, jossa on vain yksi suulakepuristin eikä hienoja vempaimia, sinun on tulostettava jokainen värikuutio, joka on tulostettava paljon paloja, ja koottava ne sitten yhteen. Et voi käyttää temppuja, kuten hehkulangan vaihtaminen manuaalisesti tietyllä tasolla suurimmalle osalle kuutioita, koska suurin osa kuutioista on kulmapuut, joissa on 3 väriä.

Olettaen, että sinulla on jonkinlainen monimateriaalijärjestelmä , sitten käytät vain STL-tiedostoja, jotka on tehty oikeilla väreillä. Ja puhun kaikenlaisesta monimateriaalijärjestelmästä, mukaan lukien useita ekstruudereita, @Martin Carneyn kuvaaman hienon ekstruuderin tai prusia3d.com-palvelun MMS: n, jolla on 4 tuloa yhteen ekstruuderiin, haittana, että sekoittamista ei tarvita ja hukkaa hehkulanka automaattisesti väriä vaihdettaessa.

da Vinchi -väritulostin 3D-tulostin käyttää toista järjestelmää, joka ruiskuttaa mustetta hehkulangalle tulostuksena.

Koska tavallisessa STL-tiedostossa ei ole värimääritelmiä, normaali tehtävä on hajottaa alkuperäinen tiedosto useiksi STL-tiedostoiksi, joilla kullakin on oma väri. Tämä vaatii Meshmixerin tai kolmiulotteisen mallinnusohjelman.

Olen tutkinut tätä paljon, mutta minulla ei ole vielä ollut mahdollisuutta kokeilla, koska Original Prusia 3D ja sen Multi-Material kit -paratiisi ' en saapunut vielä. :(Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...