Kysymys:
Pitääkö hehkulanka varastoida ilmatiiviissä ympäristössä?
Eric Johnson
2016-01-13 03:57:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tavallisille ABS- ja PLA-filamenteille useimmat jakelijat suosittelevat filamentin säilyttämistä ilmatiiviissä pussissa. Eikö näin tee, tulostuslaatu todella huononee? Olen jättänyt kaivoksen avoimeksi vuodeksi, eikä minulla ole ollut havaittavia ongelmia.

Olet ilmeisesti vastannut omaan kysymykseesi.
Olen kuullut ongelmista (enemmän PLA: n kuin ABS: n kanssa, koska PLA on hygroskooppisempi), kun jätän hehkulangan pois, mutta kuten sinäkin, sinulla ei ole ollut mitään todellisia ongelmia sen jälkeen, kun hehkulanka on istunut ~ 1 vuoden ajan ... saa minut ihmettelemään jos se todella kannattaa luoda jotain tällaista [tämä] (http://3dprint.com/68083/airtight-filament-delivery/).
Viisi vastused:
#1
+15
walter
2016-01-13 04:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asuinpaikallani on merkitystä, enkä ole erityisen kosteassa ilmastossa (Kalifornia). Kun tulostat märällä filamentilla, kuulet joskus sen ponnahtavan ja näet höyryä pursottimesta (yleensä vain tämä äärimmäinen nailonilla). Useimmissa muissa filamenteissa, kun ne ovat märkiä, suulakepuristetussa filamentissa on pieniä kuplia ja osien pintakäsittely on karkeampi, ja kerroksen viivoissa on katkoksia. Se voi myös johtaa tihkumiseen ja merkkijonoihin. Ilmakuva tulostaa muutaman senttimetrin hehkulangan ja katso sitä tarkasti nähdäksesi, onko kuplia, jos ei, se on todennäköisesti riittävän kuiva. Se, imeekö hehkulanka tarpeeksi vettä havaittavaksi muutamassa tunnissa, päivässä vai viikossa, riippuu paljon hehkulangasta (ja oletan myös kosteuden). Olen havainnut enimmäkseen ongelmia nailonilla, ABS: llä ja NinjaFlexillä, vähemmän PLA: lla ja PETG: llä (vaikka vältän filamenttien jättämistä yli päiväksi).

Jos et näe mitään eroa , niin en olisi huolissani siitä. Hehkulangan säilyttäminen kuivana on vaivaa.

#2
+8
HDE 226868
2016-01-13 04:07:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kosteus voi olla ongelma.

Kosteus pyrkii heikentämään filamenttia, mikä heikentää sitä. Jos jätät hehkulangan pois, yli kun se altistuu kosteudelle. En ole vielä kuullut tämän tapahtuneen lyhyessä ajassa - todellinen uhka syntyy, jos jätät sen viikkoihin tai kuukausiin - mutta se voi kuitenkin tapahtua.

Saastuminen muihin materiaaleihin on mahdollista, mutta epätodennäköistä . Kerroin jonkinlaisesta läheisistä hiukkasista kehittyvälle epäpuhtaudelle on erittäin pieni, ellei hehkulanka ole aktiivisesti alttiina jollekin muulle materiaalille.

Useimmissa tapauksissa asioiden pitäisi kuitenkin olla hienosti.

#3
+6
Daniel M.
2016-01-13 09:53:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmissa tapauksissa ABS: n tai PLA: n pitäisi olla kunnossa ilmatiiviissä astiassa. Jos olet huolissasi siitä, heitä muutama kuivausainepaketti sinne, missä säilytät filamenttia.

Jotkut erikoishehkulangat tulisi kuitenkin säilyttää ilmatiiviissä astiassa. PVA on tunnetusti absorboinut ympäröivän kosteuden. Kuumennettaessa imeytynyt vesi alkaa muodostaa kuplia, mikä sekoittaa suulakepuristuksen kokonaan.

Lyhyesti sanottuna joitakin erikoisfilamentteja ehdottomasti. Muiden kanssa se ei ole välttämätöntä, mutta se ei voi satuttaa.

Vaikka on mielenkiintoista, että PVA on ravitsevaa, en usko, että yritän syödä sitä. Luulitpa, että tarkoitit pahamaineista ja autokorjaavaa. Ajattelin käyttää halpaa ruokasäiliötä, johon oli syötetty kuivausainetta.
@SpehroPefhany mukava saalis - se on niin ravitsevaa, että sitä on varastoitava kuin ruokaa
#4
+4
Chase Cromwell
2016-01-13 04:08:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole ollut muita ongelmia sen säilyttämisessä ulkona, mutta pitämällä sitä ilmatiiviissä ympäristössä (varsinkin jos asut kosteassa ympäristössä), se pitää kosteuden vapaana, mikä voi vaikuttaa tulostuslaatuun. Valmistajat suosittelevat tätä pitämään hehkulangan kuivana.

#5
+4
kenorb
2016-01-13 05:31:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Normaalisti sinun tulee tarkistaa ja noudattaa hehkulangan valmistajan ohjeita tai ota yhteyttä heihin saadaksesi lisätietoja. Se voi vaihdella, koska kaikki ympäristöt eivät ole samat. Esimerkiksi toistuvat lämpötilan vaihtelut voivat lisätä mahdollisuuksia tehdä hehkulangasta hauras.

Esimerkiksi PLA voidaan helposti muuntaa lämpötilassa välillä 55-70 °, joten sitä ei pitäisi altistuu suoraan auringonvalolle pitkäksi ajaksi usein kysytyt kysymykset .

PVA on nimenomaan vesiliukoinen filamentti, joten se pidetään kuiva on ehdottoman välttämätöntä, koska kastuessaan siitä voi tulla käyttökelvoton. Siksi, mikäli mahdollista, säilytä niitä alkuperäispakkauksissa (suljetussa pussissa, jossa on kuivausainepakkaus) niin kauan kuin mahdollista.

Katso: Kuinka filamentti tulisi säilyttää? MatterHackersin usein kysytyissä kysymyksissäTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...