Kysymys:
Kuinka tunnistaa suuttimien kuluminen
TheNewHobbyist
2016-01-22 09:53:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

E3D-Online ja 1) Make Magazine on on kirjoittanut hiilikuitupainatuksen mahdollisista vahingoista ja hehku pimeässä hehkulangat voivat tehdä tulostimesi suuttimeen.

Mitä en näytä löytävän, ovat mitkä vihjeet tai varoitusmerkit ovat varovaisia, jos suuttimesi on kuluttanut huomattavasti. Olen itse painanut muutama sata grammaa hehkulangaa, enkä ole huomannut mitään muutoksia tulostuslaadussa.

E3D: n mukaan sinulla saattaa olla "arvaamaton virheellinen tulostus" kuluneella suuttimella. Voiko kukaan selittää tai antaa esimerkkejä siitä, mitä tämä todella tarkoittaa ja milloin korvaaminen on tarpeen?

1) E3D-linkki ei kelpaa eikä sisältöä löydy

Ilmeisesti, kun huomaat, että tulostuslaatu heikkenee ... Älä korjaa sitä, jos se ei ole rikki.
Hieman aiheen ulkopuolella, mutta jos aiot tulostaa * enemmän * tällaisia ​​filamentteja, harkitse * karkaistun teräksisen suuttimen * hankkimista: http://e3d-online.com/E3D-v6/Extra-Nozzles/V6-Nozzle- Karkaistu-teräs-1,75 mm x 0,4 mm
Missä sanottiin, että pimeässä hehku aiheuttaa samat vaikutukset?
Se on melko yleistä tietoa. Riippuu kuitenkin hiukkaskoolta, jotkut GITD: t ovat hankaavampia kuin toiset.
Jos haluat tarkistaa suoraan (esimerkiksi ennen suuren tai tärkeän tulostuksen tekemistä), saisin joukon pieniä poranteriä (yksi monista lähteistä: http://www.amazon.com/SE-Drill-Mini- Koot-82615MD / dp / B0052Z9TJG). Jos seuraava suurempi kuin pitäisi, mahtuu suuttimen läpi, saattaa olla aika vaihtaa suutin. Bitit ovat hyödyllisiä myös yleensä ...
Viisi vastused:
#1
+13
Tormod Haugene
2016-01-25 15:56:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon, että E3D: n tekemä pieni kokeilu - sama linkki, jonka tarjoat - vastaa kysymykseesi erittäin hyvin. Tästä artikkelista löytyy useita kulumista koskevia seikkoja. Tulostettuaan vain 250 grammaa ColorFabb XT-CF20 (hiilikuitufilamentti):

  • Suuttimen halkaisija oli kasvanut huomattavasti
  • Aukon sisäseinät (aukko) osoittivat syvää terävät harjanteet ja urat
  • Suuttimen kärki oli kriittisesti pyöristynyt ja lyhentynyt

Kaikki nämä oireet havaittiin toistuvasti tavallisissa messinkisuuttimissa.

Uskon erityisesti, että viimeinen näistä oireista voidaan tunnistaa helpoimmin ilman tarkkoja mittauslaitteita (ja tulosten laatua tarkkailematta).

Tulostuslaadun heikkenemisen suhteen nämä oireet voivat simuloi:

  • Suuttimen halkaisijan asettaminen viipaleessa liian suureksi
  • Sängyn tasoitus liian korkealle (pyöristetty kärki vähentää myös kärjen pituutta)
  • Tulostaminen osittaisella tukoksella, joka keskeyttää normaalin filamentin virtauksen (urien ja harjanteiden vuoksi)

Tarkalleen, miltä tämä näyttää tulostetusta osastasi, on vaikea ennustaa, mutta Haluaisin assu minusta saattoi nähdä läiskät, puristamisen alipaineet, huonon kerroksen tarttuvuuden sekä epäsäännöllisen pintakäsittelyn pintakerroksissasi.

#2
+5
Jared Perkins
2017-05-14 04:37:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi etsimistäni asioista on, että vedät tulostuspään hyvällä tavalla pois sängystä ja puristat sen. Sen pitäisi vain ruiskuttaa muovia suoraan alaspäin. Jos se taipuu jyrkästi yhteen suuntaan tai jopa käpristyy takaisin itseensä, se on merkki vaurioista.

#3
  0
0scar
2019-08-28 18:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL; DR Voit verrata suutinta vastaavaan uuteen suutimeen kulumisen selvittämiseksi.


Olsson Ruby Nozzle ovat julkaisseet joitain kuvia messinki-, teräs- ja karkaistusta teräksestä valmistettujen suuttimien kulumisesta. heidän verkkosivuiltaan otetaan seuraava kuva:

Nozzle wear

Tulostettavan filamentin määrästä riippuen , paitsi sisäiset mitat, myös ulkomitat muuttuvat huomattavasti. Tämä näkyy selvästi kuvissa. Suuttimen vertaaminen vastaavaan uuteen suutimeen saattaa antaa sinulle käsityksen suuttimesi kulumisesta. On odotettavissa, että kauan ennen kuin suutin saavuttaa tämän tilan, joudut säätämään sängyn suuttimen etäisyyden ja virtauksen säätimen mukaan, näet tämän tulosteiden laadussa ja ensimmäisen kerroksen tarttumisessa sänkyyn. Joten mitä useammin (usein) sinun täytyy korjata, jotta painos tarttuu kiinni tai tulostaa onnistuneesti ja mittasuhteiltaan, sitä suurempi muutos on suuttimessasi.

#4
  0
FarO
2019-09-04 17:23:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

sisähalkaisija ei muutu kovin paljon, mutta kuten @ 0scar sanoi, suutin lyhenee ja lopussa pääset sisäonteloon.

Tarkista pituus ja olet valmis.

#5
-1
rkwadd
2017-07-05 22:33:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit tarkistaa suuttimen lyhentyneen pituuden käyttämällä mitoitusmittaussarjaa mittaamaan rako sängystä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Feeler_gauge

Kulunutta suutinta ei välttämättä lyhennetä. Tämä näyttää myös melko epäluotettavalta menetelmältä, ellet (1) käyttänyt tuntomittareita, kun asennit suuttimen ensimmäisen kerran, ja muista suuttimen ja sängyn (2) tarkka rako suuttimen käytön aikana, et koskaan muuttanut mitään asetettuun, kuten tasoitukseen sänky (3) sänky ja suutin olivat / ovat täysin puhtaita mitattaessa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...