Kysymys:
Mitkä ovat hyviä FOSS-ohjelmia tai ilmaisia ​​työkaluja STL-tiedostojen muokkaamiseen 3D-tulostusta varten?
Jim
2016-02-03 02:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin mukauttaa ja muokata joitain Thingiversen osia yksinkertaisen 3D-tulostuksen skaalauksen lisäksi.

Olen etsinyt joitain työkaluja, jotka muuntavat STL-tiedostot helposti muokattaviksi. , mutta toistaiseksi kaikki löytämäni ovat todella viallisia ja kaatuvat usein heti, kun ladataan kohtuullisen monimutkainen malli.

Onko olemassa mitään avoimen lähdekoodin ohjelmistotyökaluja, joita ihmiset voivat suositella käsittelemään STL-tuontia ja muokkaatko? Jos ei FOSS, entä vain "ilmainen tai melkein ilmainen harrastajille, ed, ei-kaupallinen?

Ne ovat olemassa; Tehosekoitin yhdelle. Kattava luettelo ei ole täällä.
Huomaa, että STL-tiedostotyyppiä ei ole suunniteltu muokattavaksi ja se on altis korruptiolle, jos se tuodaan usean CAD-ohjelman välillä. Tästä syystä on usein vaikeaa muuntaa STL takaisin tiedostotyypiksi, joka on "CAD-ystävällinen". Se on kuin rypistää paperia tai avata JPEG miljoona kertaa.
En ole varma siitä. Kuulostaa enemmän kuin muodon eri versiot ja / tai jotkut 3D-muokkausohjelmat eivät luo tiedostoja oikein, joita muut 3D-editorit, joilla on tiukempi jäsentäminen, eivät lataudu, kuin muodon rajoitus. Henkilökohtaisesti olen luonut sekä muokannut STL-tiedostoja Blenderissä ja käyttänyt niitä Repetier Hostissa, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmaa ladata tiedostoja molempiin.
@LeoErvin Yritin välittää 3D-editorien ongelmat, jotka eivät tuo tai vie oikein, kuten sanoit. Katso seuraava Wikipedia-sivu yhdeksi lähteistäni https://fi.wikipedia.org/wiki/STL_(file_format). Blenderin kaltaiselle ohjelmalle, joka voi voimakkaasti luottaa kolmiomaisen kiinteän aineen oikeaan suuntaan, on ymmärrettävää, ettet ole kohdannut ongelmaa. On kuitenkin olemassa muita (ei yhtä kehittyneitä) sovelluksia, jotka voivat halutessaan jättää huomiotta tai jättää käyttämättä tiettyjä parametreja tiedostossa, koska ne eivät kuulu sovelluksen piiriin. Joten, ole vain varovainen mitä ohjelmistoa käytät.
Viisi vastused:
#1
+8
tourdetour
2016-02-16 23:57:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää OpenSCAD. Se on komentosarjapohjainen tehokas CAD-avoimen lähdekoodin ohjelmisto GPL: n alla. Thingiversessa tällä CAD-ohjelmistolla ( Customizer merkittyillä ohjelmilla) tehdään paljon asioita, ja voit vain ladata heidän lähdekoodin ( .scad ) ja muokkaa niitä suoraan!

Voit myös tuoda olemassa olevan STL: n ja muokata niitä aivan kuin ne olisivat primitiivisiä muotoja kuin kuutio. Voit sitten olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan tekemällä binaaritoimintoja, lisäämällä osia jne.

On vaikea aloittaa, jos et ole koskaan koodannut, mutta se on sen arvoista:

OpenSCAD on ohjelmisto kiinteiden 3D-CAD-mallien luomiseen. Se on ilmainen ohjelmisto ja saatavana Linux / UNIX, Windows ja Mac OS X: lle. Toisin kuin useimmat 3D-mallien luomiseen tarkoitetut ilmaiset ohjelmistot (kuten Blender), se ei keskity 3D-mallinnuksen taiteellisiin näkökohtiin, vaan CAD-näkökohtiin. Siksi se voi olla etsimäsi sovellus, kun aiot luoda 3D-malleja koneosista, mutta melko varma ei ole sitä, mitä etsit, kun olet kiinnostunut luomaan tietokone-animaatioelokuvia.

Hyvä asia mainita OpenSCAD! Kun lataat Thingiversestä, .scad-tiedostojen muokkaaminen suoraan on mukava ratkaisu - jos osaat käyttää sitä.
OpenSCAD ei ole huono ratkaisu - osien säätäminen on kuitenkin hieman haastavaa, koska ei ole mitään tapaa, AFAIK mittaa olemassa olevaa kohdetta tasoittamaan ja säätämään vastaavasti.
Jos sinulla on ohjelmointitausta, OpenSCAD on helppoa (mutta lue epätavalliset soveltamisalan säännöt); mutta jos alkuperäinen kirjoittaja piirsi graafista käyttöliittymää koodauksen sijaan, voi olla vaikeaa saada mitään hyödyllistä (ihmisen luettavissa olevaa) koodia heidän malleistaan ​​ja OpenSCAD: iin. Ihmisten, maastojen jne. Mallit tehdään todennäköisesti käyttöliittymällä, kuten Blender; suunnitellut osat tehdään todennäköisesti OpenSCAD: n kanssa.
#2
+5
Tormod Haugene
2016-02-03 12:36:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat tehdä STL: n perusmuokkauksia, ohjelma, kuten MeshMixer, saattaa olla oikea sinulle. Se tarjoaa mahdollisuuden yhdistää ja vähentää malleja, lisätä mukautettuja tukia ja vastaavia melko suoraviivaisella tavalla.

Vaihtoehto, jonka avulla voit tehdä monimutkaisia ​​STL: itä, olisi Autodesk Fusion 360. Täällä voit tuoda STL: itä silmukoiksi, jotka voit muuntaa kiinteiksi aineiksi jatkokäsittelyä varten. Se on enemmän työtä, mutta erittäin joustava ratkaisu; voit siis valita muuntaa vain tietyt kasvot kiinteiksi tai käyttää verkkoa vertailupisteenä muille malleille.

Tietääkseni kumpikaan näistä ei ole FOSS (ilmainen ja avoin lähdekoodit), mutta molemmat ovat ilmaisia ​​ei-kaupalliseen käyttöön.

+1 Meshmixerille, rakasta tehdä pieniä korjauksia sen kanssa. Se ei voi pelastaa kaikkea, mutta se on varmasti ainutlaatuinen lähestymistavassa tiedostojen muokkaamiseen (paljon enemmän kuin kirjaimellinen kuvanveisto kuin mikään muu, jota olen käyttänyt). Fusion360: lla on usein ongelmia monimutkaisten STL-tiedostojen kanssa (koska se ei luonnollisesti toimi STL-muodossa, joten tiedostot on muunnettava Fusion-kieleksi).
#3
+3
Leo Ervin
2016-02-03 06:10:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole mitään väitettä siitä, että menestynein FOSS 3D -editori on Blender. Se voi sekä tuoda että viedä STL-tiedostoja ja viedä STL: ään tai moniin muihin muotoihin (DAE, OBJ, 3DS, FBX, DXF, WRL), joten voit molemmat käyttää sitä STL-mallien muokkaamiseen sekä käyttää sitä vain STL-muuntimena. https://www.blender.org/

Hei @Leo. Olen aliarvioinut kysymyksesi, ja tästä syystä: toteaminen, että "Ei ole väitteitä siitä, että ..." viittaa vahvasti siihen, että peitätte oman henkilökohtaisen mielipiteenne tosiasiana - mikä on paheksuttua SE-yhteisössä. Ehdotan, että joko varmuuskopioit tämän lausunnon tai etsit jonkin verran nöyremmän muotoilun.
En välitä, jos se osoittaa vahvasti, että se on oma henkilökohtainen mielipiteeni * mielestäsi *. Tilastollisesti Blender toimii menestyksekkäästi kaikilla aloilla, kuten ominaisuuksien täydellisyys, vakaus, koko yhteisö (ohje), suosio (latausmäärä, käyttäjien määrä), kehitysvaihe. Nämä ovat tilastoja / tosiasioita. Onko omalla mielipiteelläni asia vai ei, ei ole merkitystä tässä vaiheessa. Joten jos aiot aliarvioida vastauksen, joka saattaa olla paras vaihtoehto kysymyksen esittäjälle (koko kysymysten ja vastausten tarkoitus) "SE: n hengen" vuoksi, jatka sitten. Minusta se on yksinkertaisesti epäloogista.
ymmärrä minut oikein: En sano, että Blender ei ole hieno ohjelmisto, ja ehkä paras vaihtoehto tässä tapauksessa. * Ei kuitenkaan ole väitettä * siitä, että on olemassa muita 3D-muokkausohjelmia, jotka voivat muokata myös STL-tiedostoja (katso mitä tein siellä?). Toisin sanoen, en ole eri mieltä kanssasi, vaan yksinkertaisesti kysyn, harkitsisitko sen muotoilemista uudelleen. Teetkö vai et, on täysin sinun tehtäväsi, mutta uskon, että vastauksesi on * parempi *, jos sanoit eri tavalla.
Blender on onnistunut - enkä väitä siitä. Kysymykseni ei ollut tarkoitus lisätä kusta ottelua. Se sanoi - Blender on todella suuntautunut animaatioon; ja mallien muokkaaminen 3D-tulostusta varten on eräänlainen "hakkerointi", koska geometria on "yksikkövapaata". Siksi voidaan mallintaa suhteellisesti, mutta sitten sinun on skaalattava todelliseen maailmaan Blenderin ulkopuolella.
Tormod, ymmärrä, etten puhu näin tunteistani, enkä ole Blender-ohjelmiston fani, sanon vain sen, jonka uskon olevan tosiasia. En näe mitään syytä muotoilla sanojani uudelleen yksinkertaisesti siksi, että uskon sanoman olevan totta. En usko, että tämä on tilanne, jossa ei tarvitse tuntua puolueelliselta tai kuulostaa nöyrältä. Kuten mainitsin, on tosiseikkoja, jotka tukevat sanojani. Ymmärrä, että se, mitä sanoit siitä, mistä SE-yhteisö tykkää, on myös yksinkertaisesti mielipiteesi, josta en voi olla eri mieltä. Ei kusta ottelua täällä.
Jim, Blender on 3D-mallintaja, joka on omaksunut yleisen lähestymistavan kuten monet muut 3D-mallintajat, mikä tarkoittaa, että se voi tehdä monia asioita, se ei ole suunniteltu nimenomaan yhteen tehtävään. Voin kertoa sinulle 100% varmuudella, että Blender ei ole enemmän suuntautunut animaation tekemiseen. Kuten sanoin, se on yleinen 3D-mallintaja. Ja geometria ei ole yksikköeton, voit valita Metrinen tai Imperial-tilan tässä valikossa: http://i.imgur.com/D1mdhDy.png Oletuksena se on "ei mitään" tai "tehosekoitinyksiköt", mikä on hyödyllisempi muissa asioissa, kun sinun on parempi ajatella suhteellisissa mittasuhteissa kuin tosielämän yksiköissä.
Jatkuu: Blenderiin sisältyy nyt myös lisäosa ihmisille, jotka käyttävät sitä 3D-tulostukseen. http://wiki.blender.org/index.php/Extensions:2.6/Py/Scripts/Modeling/PrintToolbox Ei niin, että se on välttämätöntä, mutta siellä on sitäkin.
@LeoErvin vain muokkasi vastaustasi auttaakseen ylläpitämään vastauksesi "poliittisen oikeellisuuden" eheyttä.
Valitettavasti en voinut hyväksyä sitä, että koska linkissä ei ollut tilastotietoja, mainitse vain, että siinä on sisäänrakennetut 3D-tulostustyökalut ...
@LeoErvin, Olen pahoillani omasta kielteisestä vastauksestani kysymykseesi. Jostain syystä muotoilu provosoi minua, mitä sen ei todennäköisesti pitänyt olla.
@Tormod Haugene. Ei hätää, uskon, että poliittista korrektiutta käytetään nykyään liikaa, kysymys- ja vastaussivustolle en yksinkertaisesti näe sille paikkaa, koska luulen, että se sekä tekee kysymyksistä että vastauksista pidempiä ja siten vähemmän luettavia, siksi kirjoitan Tämä. Jos pyydät minua mainitsemaan väitteihini joitain lähteitä, jotka olisivat minulle kohtuullisia.
@LeoErvin, Luulen, että olen pikemminkin tieteellinen kirjoittaja, jossa et koskaan tee vaatimusta ilman varmuuskopiota ilman vähintään 5 viittausta. :-)
Kuten 3D-kentässä tiedän, että melkein kaikki täällä tietävät, mihin suuret 3D-mallintajat kykenevät (Max, Maya, Blender, C4D jne.), Mutta emme pidä kirjanmerkkejä asioista, jotka saivat meidät oppimaan sen. Yritän selvittää tosiasiat.
@LeoErvin Linkki, jonka yritin lisätä vastaukseesi, oli SE-linkki, jota suositaan toisen verkkosivuston linkin sijaan. Katsoitko lähetetyn kysymyksen linkkiä? Se johtaa artikkeliin, joka tarjoaa luotettavaa tilastollista näyttöä siitä, että Blenderiä käytetään eniten 3D-tulostusyhteisössä.
Vain linkki, jossa Blenderillä on joitain työkaluja 3D-tulostimen käyttäjille. Ei linkki siihen, että Blender on menestynein FOSS 3d -editori, josta jotkut ihmiset eivät pitäneet (FOSS tarkoittaa "ilmaista ja avointa lähdekoodia", ei 3D-tulostuksesta).
#4
+2
BYE
2016-02-18 18:45:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Wings 3D: tä ( http://www.wings3d.com) juuri tähän tarkoitukseen. Sitä on erittäin helppo käyttää, ja siihen on rakennettu monia muita hyödyllisiä toimintoja. Voit paitsi uudistaa verkkoa myös pystyä tuomaan ja viemään monia muita verkkoja, kuten .obj ja niin edelleen. Kun olet valmis muokkauksistasi voit viedä ne yhteen useista muodoista (mielestäni on helpompaa pitää se vain .stl: ssä) ja käyttää sitten netfabia (sillä on myös ilmainen versio, jossa on joitain rajoituksia verrattuna maksettuun versioon) verkon hienosäätöön, jos sitä ei voi tulostaa nykyisessä muodossaan. Wings vie muutoksesi .stl-muotoon, mutta joudut ehkä joutumaan hienosäätöön, jotta voit päästä eroon reiän viat ja niin edelleen. Voit tarkastella muutoksia useissa näkymissä, kuten Gaussin ja muissa muodoissa.

Jos päätät kokeilla Wings 3D: tä, sinun tulee käydä läpi opetusohjelmat, koska on olemassa monia mahdollisuuksia, kuten omien silmien tekeminen, alkaen useista perusmuodoista, kuten neliöistä, kuutioista, sylinteristä ja useista muut geometriset perustiedot.

Näillä kahdella ohjelmalla olen pystynyt muokkaamaan monia verkkoja ja saavuttamaan hyvin tulostettavan objektin. Yksi Wingsin ominaisuuksista, joka on ollut varsin arvokasta, on tasoitussovellus, joka vähentää teräviä jakolinjoja joissakin malleissa.

Koska molemmat ohjelmat ovat ilmaisia, voit kokeilla niitä ja poistaa ne, jos ne eivät täytä tarpeisiin. Blender on myös erinomainen ilmainen ohjelma, mutta mielestäni Wings on paljon yksinkertaisempi käyttää.

Toivottavasti tämä auttaa

Vau, tätä ylläpidetään yllättäen melko hyvin. Minun täytyy kokeilla tätä. Ohjelmistosuunnittelijana olen kiinnostunut vain siksi, että se on kirjoitettu Erlangilla. Sivustoa etsiville: http://www.wings3d.com
#5
  0
ahulpke
2016-02-20 02:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat WYSIWYG-tyylisen editorin etkä ole tyytyväinen OpenSCAD: iin, löysin 123D Designilla (Autodesk, lopullisesti ei FOSS, mutta vapaa harrastajille) olevan (Macissa) kompromissi virran ja helppokäyttöisyyden välillä vetoaa minuun.

Jos vaadit FOSSia, Blender on todennäköisesti lähinnä, mutta pidin sitä liian omituisena käyttöliittymässä ja työkaluissa käytettäväksi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...