Kysymys:
Kuinka voin antaa 3D-tulostetuille PLA-osille kiiltävän sileän pinnan?
kenorb
2016-01-13 01:07:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PLA-muovia käyttävien painettujen osien pinnat näyttävät karkeilta ja epätasaisilta.

Onko hehkulangan vaihtamisella parempi vai ei? Käytän 3D-tulostettujen kohteiden tasaisempaa viimeistelyä?

Yhdeksän vastused:
#1
+44
TheNewHobbyist
2016-01-13 01:54:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PLA -osat voidaan viimeistellä epoksikerroksella, kuten XTC-3D Smooth-Onilta. Tämä tasoittaa osan ja antaa sille melko mukavan kiillon.

Minulla on myös ollut melko paljon menestystä hiomalla tulosteita, antamalla heille kerros autoteollisuuden täyteainetta ja käyttämällä kiiltävää spraymaalia. / p>

Voit myös saada hyviä tuloksia asetonilla höyryn viimeistelyllä, jos olet valmis siirtymään ABS -asetukseen. Vaikka se vaatii lämmitetyn sängyn ja voi olla hieman hienompaa työskennellä kuin PLA.

XTC-3D on enemmän hartsipäällyste. Se toimii tarkoitetulla tavalla ja näyttää todella hyvältä, jos se pohjustetaan, maalataan ja hiotaan, mutta tiedät, että mallisi on sen seurauksena hieman paksumpi.
+1 täyteainepohjan mainitsemisesta. Varmista vain, että saat todellisen * täyteaineen * pohjamaalin. Olen havainnut, että Rustoleumin tyypillisellä maalilla / pohjamaalilla ei ole samoja ominaisuuksia kuin täyteaineella. Täyteaine kuivuu paljon nopeammin ja täyttää tulosviivat paljon paremmin.
#2
+28
hroncok
2016-01-13 01:58:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asetonin höyrystäminen on loistava tapa tasoittaa ABS-tulosteita. PLA: n tapauksessa asetonin tasoitus ei kuitenkaan toimi. Artikkelissa PLA: n tasoittamisesta sanotaan:

Tämä on sääli, koska PLA: n kanssa on paljon helpompi työskennellä kuin ABS: llä. Löysimme joitain ratkaisuja PLA: n tasoittamiseksi, mutta useimmat niistä sisältävät melko vaarallisen kuulostavia kemikaaleja, kuten tetrahydrofuraani ja dikloorimetaani. Ainoa löydetty poikkeus on etyyliasetaatti, joka näyttää antavan hyviä tuloksia ja on (suhteellisen) turvallista.

Muu mainittu artikkeli MEK Substitute, joka on myös etyyliasetaatti. Voit kokeilla myös jonkinlaista kiillotinta, joka on valmistettu 3D-tulostustuloksiin, kuten XTC-3D. Tässä on todellinen kuva XTC-3D: stä PLA: ssa:

XTC-3D on PLA, image courtesy of tiskni3ddoma.cz

Ultimaker ehdottaa myös kloroformin käyttöä tasoitukseen PLA-tulosteet.

Jos osat ovat todella epätasaisia, se voi olla oire siitä, että painatuksessa (er) tapahtuu jotain pahaa, voit lukea Z-akselin artefaktien taksonomia suulakepuristuksessa- 3D-tulostus.

Tunnistettavin syy tähän ongelmaan on Z-heiluminen. Se johtuu tasojen tasaamisesta toistuvassa kuviossa, jonka jakso on yhtä suuri kuin Z-langan sävelkorkeus (teknisesti johto, mutta tämä on sama kuin sävelkorkeus, ellet käytä monikäyttöistä lankaa), ja se oli kuuluisa ongelma alkuperäisestä Makebotista, CupcakeCNC.

Ultimaker ehdottaa kloroformin käyttöä PLA: n jälkikäsittelyyn: https://ultimaker.com/en/tips-tricks/post-processing
Tetrahydrofuraani ei ole niin paha, mutta se haihtuu todella nopeasti, joten sen kanssa työskenteleminen ei ole kovin käytännöllistä.
#3
+9
amra
2016-01-19 22:40:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PLA: n kiillottaminen vie melko paljon vaivaa, eikä se ole niin yksinkertaista kuin ABS ja asetoni.

Sinun on hiottava tulosta hiekkapaperilla eri karkeudella (aloita karkeudella P100, sitten P240, P400, P600, P1500 ja P2000).

Kiiltävän tuloksen saavuttamiseksi sinun on kiillotettava tulos muovisella viimeistelyyhdisteellä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää XTC-3D-tulostuspinnoitetta.

Katso nämä viestit:

#4
+6
ZachNag
2016-01-13 01:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi helpointa vaihtoehtoasi on upottaa painatuksesi asetoniin tai antaa sille asetonihöyrykylpy. Huomaa, että tämä prosessi toimii yleensä vain ABS : n, ei PLA : n kanssa, joitain tuotemerkkejä lukuun ottamatta. Verkossa on monia artikkeleita , joista voit oppia lisää prosessista.

Viimeistelyn lisäksi saat yleensä tasaisempi lopputulos pienentämällä kerroksen paksuutta ja poistamalla kaikki hystereesi / huojuminen tulostuspäästäsi varmistaen, että se on hyvin kalibroitu.

PLA: n tasoittamista koskevaan kysymykseen ei vaikuta kovin hyödylliseltä vastaukselta, joka koskee vain ABS: n tasoittamista. Kalibrointi on mukava lähtökohta, mutta ei saavuta "kiiltävää sileää".
@Tom van der Zanden, Se koskee melko selvästi PLA: ta ja täsmentää, että asetonimenetelmä toimii itse asiassa joillekin tuotemerkeille. Annetut linkit ovat PLA: ta varten. Kaikki muut tämän säikeen vastaukset toistavat samankaltaisia ​​kohtia.
Asetoni ei toimi millään PLA-merkillä. Artikkeli, johon linkitit, ei käytä asetonia, vaan toinen liuotin.
Ei yrittää olla argumentatiivinen, vain tosiasia. Kolmas linkki viestissä (https://ultimaker.com/en/community/10412-acetone-finishing-on-pla), jonka olet ehkä unohtanut muotoiluni takia, sisältää tietoja siitä, kuinka yksi henkilö pystyi käyttää asetoniviimeistelyä Colorfabb PLA: lla. Syynä on se, että ne sisältävät pienen prosenttiosuuden liukenevia muoveja formulaatioissaan, mikä antaa tämän prosessin toimia, vaikkakin marginaalisesti.
#5
+4
nscan
2016-03-01 10:24:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmista, että tulostimesi on kalibroitu oikein ja ettei siinä ole tukoksia, koska se voi aiheuttaa esineisiin läiskiä tai muita vikoja. Suuremmalla tarkkuudella tulostaminen tekisi myös esineestä sujuvamman, koska kunkin kerroksen välillä olisi myös vähemmän eroja.

Käyttämäsi filamentti voi olla syy myös karkeaan ulkoasuun. Varmista, että pelaat lämpötilan kanssa löytääksesi oikean alueen tietylle filamenttimerkille. Olen huomannut, että eri tuotemerkit tulostavat yleensä paremmin eri lämpötiloissa, ja jos liian matala se voi aiheuttaa virtausongelmia.

Myös PLA: n jättäminen ilmassa pyrkii imemään kosteutta, mikä ei myöskään ole hyvä. Jos et aio käyttää sitä jonkin aikaa, aseta filamentti takaisin suljettavaan pussiin kuivausaineella kosteuden pitämiseksi poissa.

Jos et halua nähdä painettuja kerroksia, voit myös kokeilla sulattamalla pinta uudelleen lämpöpistoolilla kohteen tasoittamiseksi. Ole varovainen, ettet ylikuumenta esinettä , koska voisit värjääntyä tai aiheuttaa roikkumisen.

Kiitos, että mainitsit tulostimen oikean asennuksen. Yllättäen näyttää siltä, ​​että olet ensimmäinen henkilö, joka tuo tämän esiin. Joten +1 tarjoaa oivaltavan vastauksen!
#6
-1
dvdmn
2016-01-13 01:32:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sitä kutsutaan asetonipinnoitteeksi

Pohjimmiltaan 3D-tulostettu osa pysyy asetonihöyryssä ja ulkokuori muuttuu tasaiseksi pinnaksi. Olen kuullut, että se toimii paremmin ABS: n kanssa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten videoilla :

Tässä yhteydessä on syytä huomata, että asetonipinta toimii erittäin hyvin ABS: n ja (ainakin) ei yhtä hyvin PLA: n kanssa.
Huomaa, että tämä menetelmä toimii vain tietyille PLA-tuotemerkeille. Useimmissa tapauksissa on hyvät mahdollisuudet, että asetoni tekee vähän tai ei ollenkaan mitään PLA: lle.
Olen kuullut, että asetoni ei ole tehokas PLA: n kanssa, mutta se on varmasti ABS: lle. Yksi paikka saada asetonia on kynsilakanpoistoaineissa. Jotkut kaupat ja salonit myyvät 100% asetonimuunnelmia, kun taas toiset voivat olla 70% tai jopa niinkin alhaiset kuin 20%, mitä vahvempia ne ovat, sitä nopeammin he toimivat.
Tämä vastaus on väärä. Kysymys koskee nimenomaan PLA: ta, ja asetoni ei tee mitään PLA: lle. Tarvitset jotain todella ikävää kuten MEK vaikuttamaan PLA: han.
Koska tämä vastaus perustuu väärään filamenttiin, sen laatu on erittäin heikko ja se tulisi poistaa.
Vaikka tämä * on * [melkein] vain linkkivastaus, linkki * ehdottomasti * koskee asetonia ja PLA: ta ja on linkki massiiviseen * säikeeseen (yli 20 sivua), mikä voisi varmasti olla hyödyllinen, mutta se on * tapa * suureksi yhteenvetona. Siksi mielestäni sen pitäisi pysyä, IMHO, mutta sen pitäisi olla ainoa poikkeus säännöstä.
#7
-1
Jason lapointe
2019-05-13 20:21:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten tiedämme, mikä ei toimi, mutta mikä toimii (mutta ei hyvin), on alkoholi! Vain 90% (ja enemmän) isopropyylialkoholi toimii! Myös Walmartista voit saada tavaraa nimeltä Goo Gone tai vielä parempi on Hups!

Se, mitä teet, sulattaa muovin kemiallisesti. Koska PLA on valmistettu maissista (enemmän tai vähemmän), samat kemikaalit eivät toimi tällaisella biomuovilla, joka PLA on. ABS on öljypohjainen tuote, joten asetoni toimii.

Käytän näitä kahta mainittua tuotetta, koska ne on tehty poistamaan liimat ja vahat eivätkä heti haihdu, joten sillä on aikaa tehdä työnsä ja liuottaa muovi. Alkoholi haihtuu etenkin vähemmällä vesipitoisuudella, enkä todellakaan halua, että kukaan tekee tätä makuuhuoneessa tai keittiössä, varsinkaan älä tee sitä ilman ilmanvaihtoa! Höyryt ovat helposti syttyviä ja muodostuvat nopeasti huoneenlämmössä ja vievät vain vähän lähtöä, ja se on vain huono!

Alkoholilla kastan ja liotan osia, kunnes näen niiden näyttävän jonkin verran pehmeiltä, ​​kuten iho tai riippuen käytetystä PLA: sta silkkisenä. Tulostan suositeltua kuumemmaksi, kuumalla sängyllä ei juurikaan tuuletinta ja enemmän syötteitä, koska mitä tapahtuu, se tiheytyy tietyn lämpötilan ohi ja näyttää siltä, ​​että se sekoittuu eikä tulosta oikein kuin tukkeutunut tai sitä ei syötetä tarpeeksi nopeasti ja se on true mutta jos lisäät syöttömäärää sanomalla 108 tai 115, se kompensoi kutistumisen ja saat saman täyttöasteen.

Nyt sanottuasi saat sileämmät tulosteet, koska se muuttuu vetiseksi, mutta nopeammalla nopeudella ja / tai vähän tuulettimella napsahtaa sen paikalleen, mutta kuuma sänky estää sitä tulemasta liian kovaksi seuraavalle kerrokselle kuuma pää ja uusi kerros, joten seuraava kerros menee kylmälle pinnalle ja voi helposti pilaantua ja sulautua viimeiseen kerrokseen, ja nyt kaksi 0,15 mm: n kerrosta toimii kuin kolme, mutta tiheämpi ja sileämpi.

Sitten Hups! kemikaali tai alkoholi Otan vain puutteista jäljellä olevan. Otan pölyttömän liinan ja levitin liuoksen siihen ja pyyhin samaan suuntaan hyvin pienellä paineella, kunnes tuntuu siltä, ​​että kangas on juuttunut tai puree, jätän sen yksin 15 sekunniksi ja pesen sen pois upottamalla sitä ämpäri kylmää saippuavettä huuhtele sitten puhtaalla vedellä ja toista tarvittaessa. Parasta, jos käytät merkkijonoa osien pitämiseen tai ripustamiseen, koska tulosteita on helppo jättää taakse.

Vielä parempi (enkä tarjoa tätä, koska sumutettu neste voi olla syttyvää - veden lisäksi) on käyttää sen sijaan suihkepulloja ja suihkuttaa kevyesti samaa prosessia ja upottaa ja upottaa ota se pois - sen sijaan, että pyyhittäisit ja riskisit jättää jäljet ​​valmiisiin osiin.

Hiontaa tapahtuu. Paljon hiomista on toinen tapa tasoittaa osia.

Yritin myös osien konformaalista päällystystä, joka toimii, mutta saa sotkuisen, kun yritän levittää ennalta levitetyn kerroksen päälle.

Sitten on kehon täyteaine tai jos käytät maalia, suosittelen joko automaalia täyteaineella tai maalia autoteollisuudessa erityisesti muovi- ja vinyylimaaleille tai raskaille paksuille maaleille, mutta ei lateksille vaan raskaalle ja lakkamaalille. täyttää puutteet, mutta asettuu tasaiseksi kuivattuna! On Lexan-maaleja RC- ja mallimuoveille, mutta tarvitsevat pohjamaalia.

Parasta on kuitenkin varmistaa, että tulostimessasi on 100%: n tulostus hienoin yksityiskohdin, korkeintaan 0,4 mm: n suuttimella, ja varmista, että viipalointiprofiilisi on määritetty toimimaan täydellisesti koneesi kanssa stepper-numerosi ja kaikki, koska kaikki, mikä merkitsee ennen kaikkea ensimmäinen kerroksesi, määrää lopputuloksen! Tasainen sänky ja puhdas tasainen pinta! Uusi suutin muutaman kymmenen tulosteen välein tekee eron, ellet saa huippuluokan kärkeä!

Bowden-putken pitäminen tuoreena on myös suuri ero! Hanki itsellesi tuntomittarit ja käytä niitä sängyn tasoittamiseen paperin sijaan, ja se on tarkka joka kerta! Tulosta samalla nopeudella ja tee mahdollisimman vähän säätöjä koko painatuksen läpi, niin se tulee yhtenäinen. Korkeammat tulosteet, jos tarvitset kuumaa sänkyä, lisää lämpöä, kun painos nousee tai suuttimen lämpötila kasvaa, koska tuloste menettää lämpöä, kun se nousee korkeammalle eikä tulosta samaa kuin alemmat kerrokset.

Toivon tämän auttaa tai olivat etsimäsi vastaukset! Olin vain läpi ja vihaan hyödyttömiä vastauksia, jotka ovat tehneet mitään tekemistä kysymyksen kanssa! Ihmiset haluavat vain puhua.

Isopropyylialkoholi ei ratkaise PLA: ta - minulla on ollut alttiina sille viikkoja eikä pehmenny lainkaan. Lisäksi sillä ei ole * mitään tekemistä muovin liukoisen alkuperän kanssa, mutta vain kemiallisen koostumuksen kanssa.
Tätä viestiä on erittäin vaikea lukea, koska se on yksi iso tekstiseinä. Harkitse muotoilun parantamista.
#8
-1
Logan Abel
2019-05-15 00:08:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halpa tapa tasoittaa tulosteita voit käyttää kirkasta kynsilakkaa. Se toimii hartsimäisenä takkina.

Hei Logan, tervetuloa SE 3D -tulostukseen! Vaikka vastauksesi saattaa olla teknisesti oikea, se * on * melko suppea, ja sellaisenaan sitä on valitettavasti suositeltu poistettavaksi. Jos voisit laajentaa sitä, saatat saada positiivisemman vastauksen. Suosittelen, että lukemalla joitain erittäin äänestettyjä vastauksia odotetun standardin arvioimiseksi, tutustu ohjeen [vastaaminen] (https://3dprinting.stackexchange.com/help/answering) kysymyksiin, erityisesti [vastaus], ja käy [kiertueella] saadaksesi lisätietoja pinonvaihdon toiminnasta. Kiitos :-)
#9
-3
Odysx2
2017-01-06 22:56:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen XTC-3D: n käyttöä, koska tulosteet ovat pieniä ja voit lisätä niihin myös UVO-pigmenttejä. Suurissa tulosteissa on vaikea käyttää, koska sillä on vähän työaikaa. Joka tapauksessa tässä on painos, jonka tein ystävällesi:

Example print

Tämä nyt kuollut linkki näyttää lisää kuvia ja sano miten se tehdään.

Tämä vastaus ei lisää mitään muiden vastausten yli (melko harvat heistä mainitsevat jo XTC 3D: n). Linkkisi takana voi olla piilotettuja hyödyllisiä tietoja, mutta suosittelemme vastauksia, joissa pääsisältö on linkki, koska ne saattavat mitätöityä, jos linkitetty sisältö muuttuu tai ei ole käytettävissä. Lisäksi, koska linkitetty sivusto on oma, tämä on hieman harmaa alue, joka koskee itsensä mainostamista. Yritämme rakentaa täällä arkistoa kysymyksistä ja vastauksista, emmekä rakenna arkistoa kysymyksille ja ihmisille, jotka sanovat "katso, löydät vastauksen verkkosivustoltani".
Mielestäni Tom antaa mukavan analyysin vastausten laadusta - emme yleensä pidä vain linkkivastauksista. Suosittelen, että osallistut [Stack Exchange Touriin] (http://3dprinting.stackexchange.com/help), jotta tutustut sivustollemme paremmin. :-) Myös tervetuloa!
Linkkisi on kuollut, ja koska et sisällyttänyt mitään linkistä saatuja tietoja viestiisi, viesti on käytännössä hyödytön.
@TomvanderZanden: n selityksen vuoksi äänestän sen poistamiseksi tarpeettomana ja sisällöttömänä.
Ainoa lisätieto, jonka näen tässä vastauksessa, on UVO-pigmenttien käyttö.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...