Kysymys:
Onko tämä sulake hyvä valinta Prusa i3: n virtalähteelle ja RAMPS 1.4: lle?
leeand00
2016-01-20 20:06:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mietitkö, onko tätä sulaketta turvallista käyttää tässä kytkimessä / pistokkeessa 12 V DC 30A -virtalähteen 360 W: n virtalähteen kytkemiseksi päälle / pois päältä joka käyttää RAM-muistikorttia Prusa i3: lle ulkoisella led-näytöllä, joka sisältää SD-kortinlukijan.

Löysin ehdotuksen käyttää sitä täällä.

Mikä on äänestys alaspäin? Oletko troll'n?
Se ei todellakaan ole 3D-tulostinkysymys, se on sähkötekniikan kysymys, joka sattuu olemaan vain 3D-tulostin.
@RyanCarlyle Voi, joku siirtää sen sitten sähkötekniikan Stackexchangeen ... ei, se on huono idea, tämä sivusto on beetaversiossa ja tarvitsee apua.
Hyvä huomio. Ehkä kysymys voisi olla "Onko tämä sulake hyvä valinta RAMPS Prusa i3: lle?" Tai jotain sellaista :-)
üks vastaus:
#1
+8
Ryan Carlyle
2016-01-21 10:38:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, älä käytä tätä sulaketta. Nykyinen luokitus on liian korkea, jotta se olisi kohtuullinen tulostimellesi. Se "toimii" siinä mielessä, että tulostimesi saa virtaa, mutta se ei tarjoa läheskään yhtä paljon suojaa kuin huonompilaatuinen sulake.

10A on paljon virtaa verkkojännitteelle. Riippuen siitä, mitä muuta olet kytkenyt, kotisi 15A-katkaisija laukaisee hyvät mahdollisuudet, ennen kuin tämä sulake ei toimi, mikä rikkoo sitä, että se on.

Jopa "nopeiden" sulakkeiden kohdalla niiden palaminen vie huomattavan ajan, kun ne johtavat nimellisvirtaansa. Sisäisen sulakkeen on oltava lämmennyt ja sulanut ennen kuin sulake lakkaa johtamasta. Mitä vähemmän ylikuormitusvirta ylittää luokituksen, sitä kauemmin se kestää. 10A-sulakkeen, joka johtaa 10,5A-oikosulun, laukeaminen voi kestää 30 sekuntia. Sillä välin tulostimesi sulaa. Pienemmät sulakkeet laukeavat nopeammin samalle lyhyelle ja tarjoavat siten paremman suojan.

Sinun on mitoitettava sulakkeet mahdollisimman pieniksi vaadittavaa virranottoa varten, jos haluat toivoa liian suuren virran aiheuttavan tapahtuman nopeaa katkaisemista.

Suosittelisin 4A-sulaketta Yhdysvalloissa tälle 350 watin virtalähteelle. (Huomaa: listan otsikossa lukee 360, mutta valokuvissa on 350.) Käytän 4A-sulakkeita useissa tulostimissa, joissa on 120v / 350w-virtalähteet, eivätkä ne laukea. Mutta voit tehdä matematiikan itsellesi:

350 wattia / 120 volttia / 80% hyötysuhde = 3,64A

Pienin löytämäsi arvo, joka on tätä arvoa suurempi, on pitäisi käyttää.

Voimme nyt kiistellä siitä, onko 80% oikea hyötysuhde ... se voi olla pienempi. Virtalähde-etiketin mukaan tarvitaan 6,5 A: n syöttö, mutta tämä virrankulutuksen määrä tarkoittaa joko <50%: n hyötysuhdetta (mikä on melko heikkoa tämän tyyppiselle virtalähteelle) tai esiintyisi vain väärinkäytöksissä / ylijänniteskenaarioissa, kuten erittäin suurten moottoreiden käynnistäminen. Tällaiset lyhytaikaiset käynnistystapahtumat eivät yleensä sytytä sulaketta, ellet tee jotain tyhmää, kuten lukitset roottorin. Ja mikään näistä ei koske pieniä mikroporrastusohjaimen askelmoottorijärjestelmiä, joiden kanssa täällä työskentelemme. Tämän virtalähteen ei pitäisi piirtää enempää kuin 4A normaalissa 3D-tulostinkäytössä.

Tarkasteltaessa tätä toisesta päästä - kuinka paljon vahinkoja 10A tekee verrattuna 4A: han? Paljon. Jos oikosulku on 12v-järjestelmässä ja virtalähteen lyhyt suojaus ei laukea (koska se on halpa katkaisu), kerrotaan karkeasti AC-sulakevirta kertaa 10 DC-virran saamiseksi. Ja 40A on suorastaan ​​pelottava määrä virtaa! Lankamittarista riippuen 40A: n asettaminen lämpöpohjan johdotuksen läpi voi saada siitä hajun ja savun. 100A: n asettaminen lämpöpohjan johdotuksen kautta aiheuttaa melkein varmasti tulen.

Olet paljon turvallisempi 4A tai jopa 6A sulakkeella tälle virtalähteelle kuin 10A sulake.

Pitäisi myös tuoda esiin yhden tähden arvostelu kytkimen Amazon-merkinnästä, jonka mukaan se suli tunnin kuluttua 4.5A: ssa ... Vaikka näyttää siltä, ​​että tässä luettelossa myydään paljon erilaisia ​​kytkimiä. Minulla on oikeastaan ​​yksi näistä tarkasta Amazon-luettelosta tulostimessa juuri nyt, ja johdotus koneen kytkimelle on hyvin pieni. Luotan pääpäätteisiin 10A, mutta en valaistuun kytkinosaan.
Joten toinen sana, sulakkeella, jota käytämme sulakkeella estämään virtapiikkejä, jotka tulevat pistorasiasta, jotka saattavat lähettää liikaa tasavirtaa lämpöpenkkiin ja elektroniikkaan ja sytyttää ne tuleen? Joten et usko, että kytkin on turvallinen?
Useimmiten sulake on siellä tappamaan virtaa, jos kytkimen ja virtalähteen välillä on oikosulku verkkojohdoissa, mikä voi olla melko tuhoisa ennen kuin kotisi katkaisija laukeaa. Tai sulake voi laueta, jos virtalähde epäonnistuu ja alkaa vetää ylimääräistä virtaa. Ylimitoitetun sulakkeen käyttäminen voi antaa kytkimen sulaa ilman minkäänlaista suojaa.
Suurimman osan ajasta virtalähteen sisäänrakennettu ylivirtasuoja tarttuu ja pysäyttää tulostimen johdotuksen shortsit. Sinun ei kuitenkaan pitäisi luottaa siihen, jos ostat klooneja nimimerkkien virtalähteiden sijaan (kuten MeanWell, josta tämä virtalähde on kopioitu).
Kytkimen pitäisi olla hieno 4A: lle, laitan sen läpi noin 2,5-3A ilman mitään ongelmia, mutta en tiedä, luottaisinko siihen 10A.
Toiset sanat eivät johda virtalähdettä mihinkään, mikä vetää enemmän sähköä kuin 3D-tulostin tekee? Koska tulostin vetää vain noin 4A (vai onko se virtalähde?)
Tulostin vetää virtalähteestä jopa 29 A 12 V DC: llä. En tiedä komponenttitietojasi (etenkin lämpöpatjaa), joten en voi laskea tarkkaa vetoa. Realistisesti voit todennäköisesti kytkeä 20-25A: n kuorman virtalähteeseen ja sen pitäisi olla hieno. (Riippuu hieman virtalähteen rakennuksen laadusta.) SITÄ, jotta tulostimelle voidaan tarjota jopa 29A @ 12VDC, virtalähde vetää jopa 4A @ 120VAC talosi johdoista. Tulo ja lähtö POWER ovat samat (vähemmän muuntotehokkuushäviöitä) ... mutta virta ja jännite ovat erilaiset.
Jos tulostimesi tarvitsee vain ~ 15A kaiken suorittamiseen, virtalähde vetää vain ~ 2A talosi johdoista. Se on vain muunnin. Se laskee jännitettä ja nostaa virtaa.
Kävin autovaraosakaupassa ja sain kytkimelleni 4A-sulakkeen. Mutta mielestäni se on tasavirta, koska se lukee 32 V: n eikä sisällä jousta, se ei sovi täydellisesti kytkimen sisällä olevaan sulakekaappiin. Luin, että on olemassa AC- ja DC-sulakkeita, joten luulen tarvitsevani AC-virran, koska virta tulee pistorasiasta kytkimen kautta AC: nä. Eikö?
Tarvitset sulakkeen, jonka mitoitus on vähintään 125 V. Jos sulakkeessa lukee 32v, se on todennäköisesti luokiteltu vain 32v: ksi.
Ja AC-sulake oikein?
Jos en erehdy, kaikki sulakkeet, joiden luokitus on vähintään 125, on tarkoitettu verkkovirtaan. Yli 24 V: n tasavirtapiirit ovat melko harvinaisia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...