Kysymys:
MakerBot Replicator 1 -jännitesäätimen korjaus
tbm0115
2016-01-19 21:36:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun replikaattori (tiedät, että se on valmistettu balsa-puusta) on puhaltanut jännitesäätimen MightyBoardiinsa toisen kerran. Ensimmäisellä kerralla MakerBot korvasi sen ystävällisesti. Ne korvattiin kuitenkin samalla mallilevyllä ilman näkyvää korjausta yleisesti vialliselle jännitesäätimelle. Minulla ei ole varaa nyt 500 dollarin korvaavalle levylle, joten vaihtoehtonani on vaihtaa viallinen komponentti ja toivon, ettei laudalle enää aiheutunut lisävahinkoja.

Koska MakerBot Industries ei tarvinnut minua lähettämään vanhaa aluksella, olen noudattanut näitä vaiheita yrittääkseni vaihtaa vanhan kortin jännitesäätimen.

Olen siirtänyt jännitesäätimen virtaliitäntää kohti, hyppänyt jäljellä olevan nastan jännitesäätimestä jäljellä olevaan johtimeen (missä vanha jännitesäädin oli), mutta olen hämmentynyt siitä, mitä / missä vihreä johto tekee / menee (minun koneessani on sininen). Kuva näyttää siltä, ​​että hän juuri juotti sen jäähdytyslevyn alustalle.

Yritin testata sitä kytkemällä virran ja RGB-LED-nauhan. Askelmoottorin ohjaimen LED-merkkivalot syttyivät, mutta LED-nauha ja mikään muu sisäinen LED-valo ei pala. En ole kovin kokenut elektroniikan suhteen, joten voisiko kukaan selittää, minkä todellisen pinoutin pitäisi olla, tai ehdottaa muita tapoja ratkaista tämä ongelma?

Päivitys: vanha kortin vaihto

Olen toistaiseksi korvannut vanhan levyn säätimen jonkin verran menestyksekkäästi. Ennen vaihtamista kortti ei käynnisty (ajoneuvon LEDit eivät syty). Nyt kaikki oikeat tilan merkkivalot syttyvät, mutta levy näyttää olevan jumissa käynnistysjärjestyksessä. LCD-näytössä on kaksi riviä lohkomerkkejä (kuten normaalisti aloitettaessa), mutta vain roikkuu siellä. Yritin yhdistää kone tietokoneeseen yrittääkseni palauttaa kortti tehdasasetuksiin ja asentaa uusimman laiteohjelmiston. Tietokone ei kuitenkaan löytänyt konetta ja aloin haistaa hieman palamista. En ole varma, johtuuko tämä alkuperäisen säätimen epäonnistumisesta johtuvista pysyvistä vaurioista tai uuden säätimen virheellisestä asennuksesta.

Aion kaivaa vielä vähän läpi ennen kuin yritän korjata sitä emolevy. Muokataan tätä viestiä jatkaessani projektia.

Päivitys: Uusi laudan vaihto

Joten, olen nyt yrittänyt korjata uusimman levyn (syy tähän kysymykseen ). Tämän taulun tulokset ovat samat kuin vanhat. Saan virtaa emolevyllä, mutta LCD-näytössä näkyy vain kaksi yhtenäistä viivaa. Olen ottanut kuvia tekemistäni.

LCD Screen Not Working Power Up Ground Connection

üks vastaus:
#1
+4
TextGeek
2016-01-20 18:58:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on säätimen osanumero, jonka asetat? Tappimääritykset vaihtelevat osasta toiseen, mutta todennäköisesti löydät ne osanumerosta verkossa. Joissakin osissa maadoitustappi on liitetty myös kotelonsa metalliosaan. Taulun vihreä johdin pitäisi olla maadoitettu (ei lupauksia!)

Olettaen, että sinulla on volttimittari, voit käyttää sitä selvittämään, mitkä taulut nastat ovat tehoa ja maadoitettu (helpoin tehdä ennen säätimen asentamista ...). Kun olet asennettu, tarkista, että saat tosiasiallisesti 5 V: n suhteessa maahan jäljellä olevaan (lähtö) nastaan.

Koska 2 näistä paloi sinulle, suosittelen toimenpiteitä säätimen rasituksen vähentämiseksi. Jännitesäätimet muuttavat ylimääräisen tehon lämmöksi. Joitakin asioita, joista voi olla apua:

  • Käytä jäähdytyselementin rasvaa lämmön ohjaamiseksi säätimestä piirilevylle, viereiseen pistorasiaan jne. Kuumasulateliima linkitettyinä ohjeina maininta, ei todennäköisesti tuota niin paljon lämmönjohtavuutta.

  • Kiinnitä jäähdytyselementti säätimeen tai isompaan jäähdytyselementtiin.

  • Lisää ilmaa puhaltamalla säätimen yli. Voit tehdä tämän siirtämällä säätäjää hieman, lisäämällä tuulettimen, lisäämällä jotain ohjaamaan ilmaa säätimeen jne.

  • Vaihda isompi jännitesäädin (ts. yksi luokiteltu suuremmalle virralle)

  • Pienennä jännitettä vain vähän virtalähteestäsi (jos sillä on siihen ohjausobjekti; monet tekevät).

Kerro meille, miten se käy!

Steve

Kiitos yksityiskohdista. Voin kokeilla joitain ehdotuksia tänä viikonloppuna. Jos se auttaa, hyväksyn vastauksesi. Kiitos. +1 toistaiseksi


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...