Kysymys:
Kuinka minimoida vauriot, kun poistat ABS-tulostuksen lämmitetystä lasipaperista?
ZachNag
2016-01-15 06:47:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä se joko repii nauhan tai rikkoo tulosteen jotenkin. Tällä hetkellä käytetään ABS: tä teipatussa lasisängyssä, jossa on hiuslakkaa

Kun lasi on jäähtynyt, heitä se jääkaappiin. Tulostuksen pitäisi pudota.
Kolme vastused:
#1
+6
Adam Davis
2016-01-15 10:25:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutin tavalliselle lasille lämmitettyyn sänkyyn harjalla asetonilla ja ABS-seoksella. Lisäsin vanhaa tyhjennettyä kynsilakapulloa harjalla ja asetin asetonia ja heitin sitten ABS-kappaleita, kunnes se saavutti harjamaalisen koostumuksen. Harjaan sen sitten lasirakenteiselle levylle, jossa uskon, että painatus tapahtuu, ja se toimii erittäin hyvin. Kun osa poistetaan, pinnoite tulee sen mukana.

Löysin juuri aiemmin, että ABS kiinnittyy kaptoni teipattuun lämmitettyyn sänkyni liian voimakkaasti käytettäväksi, joten vaikka tähän liittyy pieni työ ennen jokaista painatusta, se on kaiken kaikkiaan parempi kuin minulle kapton.

Kokeilin kaptonilla päällystettyjä metallilevysänkyjä, mutta ne käpristyvät painamisen aikana ABS-lämpöjännityksen vuoksi, jolloin osani ovat koverat pohjassa. Helppo poistaa levyltä, koska se taipui. Keskitien materiaalia voi olla hyvä, mutta en kokeillut enempää.

Onko vinkkejä osien poistomenetelmiin? Nostatko vain sen pois vai käytätkö työkalua?
Useimmat tulosteet irtoavat ilman häntä liikaa vaivaa jäähtyessään. Erityisen kiinteät tulosteet, joissa on paljon sängyn pinta-alaa, saattavat vaatia hieman houkuttelemista veitsellä ja ehkä kitillä ja jonkin verran kärsivällisyyttä.
Saattaa olla syytä selittää, miksi tällainen "ABS-liete" toimii niin hyvin. Sulanut ABS sulautuu ABS: hen hyvin. Mutta sula ABS ei tartu lasiin kovin hyvin. Jos kuitenkin luot ABS / asetoniliuoksen, se on paljon vähemmän viskoosi ja voi joutua mikroskooppisiin halkeamiin ja reikiin lasilla. Sitten asetoni haihtuu jättäen ABS-kerroksen, joka on "tunkeutunut" lasiin ja melko vaikea irrottaa. Koska se on puhdasta ABS: tä, nyt kuuma ABS-liitos suuttimesta tarttuu siihen hyvin, mutta se on myös paremmin fyysisesti kiinni sängyssä, joten se ei nouse kuten "tavalliset" ABS-kerrokset.
Hiuslakka taas on mielestäni enemmän kuin liimaa.
@LeoErvin monet hiuslakat ovat PVA-pohjaisia ​​afaikia.
#2
+2
Jackpen7
2016-03-25 18:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut parhaat tulokset ABS: llä lämmitetyssä painatusalustassa (käyttämätön), ohut UHU Stic -kerros. Poistaminen voi olla hieman hankalaa, mutta minimoi vahingot.

UHU-Stick on PVA-pohjainen liima, joka on myös vesiliukoinen.
#3
+2
Trish
2019-06-24 13:45:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lasilla on erittäin erikoinen vaikutus kuumennettaessa, jota voidaan käyttää erittäin herkkien osien poistamiseen sen pinnalta:

Lasi laajenee ja kutistuu eri tavalla kuin ABS lämpötilassa. Annetaan lasipedin jäähtyä, kun se laskeutuu, mikä aiheuttaa jännitettä rajapintakerroksessa, jota voidaan hyödyntää ohuella kaavimella. Sängyn asettaminen painatuksella jääkaappiin lisää jännitystä pisteeseen, jossa sidos katkeaa. Tämän seurauksena osa ponnahtaa vapaaksi useilla alueilla (joskus kaikkialla) ja helpottaa poistamista.

En käytä ABS: tä, mutta huomaan, että PLC-osat, jotka on painettu 60C-sänkyyn PEX-pinnoitteella, joka on liimattu joustavaan teräkseen, irtoavat melko helposti! Klo 9:50 tähän videoon ABS painettiin 125C: n sänkyyn, ja joustavan teräslevyn (metallipöydälle) hyvin vähäisen jäähdytyksen jälkeen painettu osa tuli heti pois. https://youtu.be/pSXgYwEcO6s Pex / flexsteel / magnet -järjestelmä on loistava.
@CrossRoads kysymys koski lämmitettyä lasisänkyä ABS: llä. Yhdistelmäsi on erilainen ja sillä on erilaiset hoitotarpeet. Kyllä, joustavat metallilevyt (irrotettavat) ovat erittäin hyödyllisiä poistettaessa, niillä on samanlainen vaikutus kuin jääkaapin lasipetillä: sidosten rikkominen tavalla, joka yleensä pitää jännitykset minimaalisena.
Ehkä kommenttini olisi pitänyt olla: älä käytä lasia, muunna muuksi!
@CrossRoads Glass -laitteella on etuja, esimerkiksi se on erittäin tasainen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...