Kysymys:
Kuinka päästä eroon lauttoista ja tukirakenteista helposti?
kenorb
2016-01-13 01:28:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulostamani osat koostuvat raidoista, tuista ja muista vieraista filamenteista, kun tulostetaan ABS: llä tai PLA: lla.

Mitkä ovat tehokkaat yleiset tekniikat niiden poistamiseksi?

Voitteko kuvata tukirakenteen tyyliä, käytettyä muovia ja aiotko jatkaa viimeistelyä?
Sinun tulisi tunnistaa kysymyksessäsi tietty ongelma. Tätä varten on monia (tunnettuja) tekniikoita, miksi tekniikat, joista tiedät jo, eivät toimi sinulle?
Neljä vastused:
#1
+10
the third dimension
2016-01-13 02:42:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras tapa päästä eroon niistä on muuttaa painetun esineen muotoilua tarpeettomaksi.

Sen sijaan, että yksi osa tulostettaisiin tukimateriaalilla, pala voidaan jakaa kahteen tai enemmän osia, jotka voidaan tulostaa ilman tukimateriaalia ja koota tulostuksen jälkeen.


Koska tämä ei ole aina täysin mahdollista, kätevä tapa päästä eroon lisärakenteista on käyttää eri täyteainetta ne, jotka voidaan poistaa helposti. Tämä luettelo painomateriaaleista sisältää vesiliukoisen polyvinyyliasetaatin ( PVA ). Voit pestä tukimateriaalin pois, koska varsinainen painomateriaalisi ei ole vesiliukoinen. Tässä on lainaus verkkosivustolta (korosta minun):

PVA (polyvinyyliasetaatti) -filamenttitulosteet ovat läpikuultavia hieman keltaisella sävyllä ja niitä käytetään ensisijaisesti 3D-tulostuksen tukimateriaalina koska se on vesiliukoinen, mikä tarkoittaa, että se liukenee altistuessaan vedelle (ja sen vuoksi PITÄÄ pitää kuivana ennen käyttöä). PVA: ta käytetään useimmiten 3D-tulostimien kanssa, jotka kykenevät kaksoispuristamiseen: yksi ekstruuderi painaa päämateriaalin (kuten ABS tai PLA) ja toinen painaa tämän liukenevan filamentin tukemaan ulkonevia ominaisuuksia. PVA 3D -tulostinfilamenttia on saatavana 1,75 mm ja 3 mm.

#2
+5
Eric Johnson
2016-01-13 02:53:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tuen / lautan ja painatuksen välisen etäisyyden lisääminen helpottaa poistamista. Joissakin viipaleissa (kuten Slic3r) on 0,0 mm: n etäisyydet vesiliukoisille tuille ja 0,2 mm tavallisille muovituille.

Myös tuen yläpinnan muuttaminen voi auttaa. Jotkut viipaleet jättävät tuen viivoina aina kosketuksiin tulosteen kanssa. Toiset asettavat koko kerroksen tuen päälle ennen tulostusta. Koko kerros mahdollistaa paremman tarttuvuuden ja painatus ei putoa viivojen väliin, mutta se vaikeuttaa irrotusta.

Kun lautta / tuki tehdään viivoilla, painetaan viivoja vastakkaiseen suuntaan. pitäisi saada ne katkaisemaan. Kun murrat joitain ulompia, tuki voidaan vetää alas, mikä repii tuen jatkuvasti. Muutama kappale voi olla jäljellä. Ne voidaan poistaa puupiikkailla. Terävän pään siirtäminen tuen ja painon väliin leikkaa muovin, joka poistaa tuen. Huomaa: työnnä taltta aina poispäin itsestäsi, koska se voi liukastua. Et halua terävän terän liikkuvan hallitsemattomasti vartaloasi kohti ./

Lautta, jolla on kiinteä pää: Raft with solid top from Slic3r

A lautta, jonka yläosassa on vain viivoja: Raft with no top (only lines) from Slic3r

Voit myös ottaa huomioon kunkin edut ja haitat pinnan viimeistelyn, irrotettavuuden ja muiden konemuuttujien suhteen.
Pidän todella tästä vastauksesta, mutta samalla mielestäni tämä vastaa vain osittain kysymykseen. Kysymys koski tekniikoita lauttojen / tukien poistamiseksi. Tämä vastaus koskee niiden poistamisen helpottamista. Jos lisäät osan laitteistosta ja poistotekniikoista, sinulla on +1.
#3
+4
Pete
2016-01-13 18:35:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän diagonaalisia leikkureita ja minipihtejä. Tulostan Simplify3d-ohjelmalla, ja tukirakenteet on huomattavan helppo poistaa, mielestäni nopea vetäminen antaa eniten hyötyä. Lävistäjät leikkaavat pois kaikki pienet helmet, jotka ovat jääneet.

Muutama viimeinen kappale, joka ei halua irtoa, voi myös karkeaa karkeaa hiekkapaperia tasoittaa pintaa.
Se toimii hyvin, mutta on huomattava, että tämä aiheuttaa usein valkaisua hiottujen alueiden kohdalla, mikä ei ehkä ole toivottavaa. Tukien poistaminen voi myös aiheuttaa pieniä valkoisia koloja tai näppylöitä, joissa tuet sulivat osaan.
#4
+1
FivePixels
2016-03-15 00:30:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän yleensä talttaa tai litteäpäistä ruuvimeisseliä poistamaan helposti tulostimen automaattisesti tuottaman pohjalevyn. Ehdotan myös, että käytät jotain langanleikkureita tai pieniä pihtejä niiden vetämiseksi pois.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...