Kysymys:
Mitä voin käyttää ABS-tulosteiden "hiomiseen"?
Jon B
2016-01-13 06:41:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 3D-tulostin, joka käyttää ABS-filamenttia. Käyttämäni ohjelmisto luo objekteilleni pystysuorat tuet ennen tulostamista, jotka voidaan helposti irrottaa sen jälkeen, kun niitä on käytetty tulostuksen aikana pitämään teräviä kulmia ylöspäin, jotka normaalisti putoavat. tulos on kaukana tasaisesta. Onko materiaalia, joka sopii parhaiten tulosteiden "hiontaan" vahingoittamatta painatusta?

Seitsemän vastused:
#1
+14
TheNewHobbyist
2016-01-13 07:58:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on joukko ratkaisuja tähän ongelmaan, mutta etsin aina uusia ideoita. Aloitan yleensä viipaloimalla mahdollisimman paljon harrasteveitillä. Enemmän kuin voidaan poistaa ennen hiomista, sitä parempi.

Suurille tulosteille pidän rautakaupan suurista geneerisistä hiekkapaperiarkkeista. Alkaen suurimmasta karkeudesta ja siirtymisestä alaspäin. Varmista, että hävität lakanat, kun ne ovat täysin tyhjentyneet (mikä voi tapahtua melko nopeasti), tai et tee paljon tekemistä.

Pienemmissä nurkissa minulla on joukko neulaviilat. He tekevät melko hyvää työtä puhdistamalla ruuvinreiät ja pienemmät piirteet painetuissa veistoksissa.

Olen myös onnistunut hiomalla Dremelini kanssa, kun on kyse ärsyttävistä tukkeisiin kiinnitetyistä tai muita puutteita. Hevosvoiman saaminen hiomisen takana voi olla mukava tauko. Olen myös nähnyt teräsharjan kiinnikkeet, joita käytetään pronssi- ja kuparitäyttöisten tulosteiden viimeistelyyn. Pidä vain silmällä nopeutesi, muuten hiot reiän tulosteesi.

Viimeinkin (ja jota en ole kokeillut) ovat nämä hiomapuikot. ystävä ja näyttää siltä, ​​että niitä olisi melko helppo käyttää / vaihtaa käytetty hiekkapaperi.

Lisäys Dremeliin: älä liioittele nopeutta, koska se saattaa sen sijaan sulattaa muovin.
#2
+7
Kevin Morse
2016-01-13 07:10:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän tavallista märkää / kuivaa hiekkapaperia ja se toimii hienosti. Jos muistan oikein, aloitan yleensä 220: lla ja työskentelen sitten jopa 400: een, 600: een ja 800: een saakka. orgaanisesti muotoiltu.

Aloitus- ja viimeistelyjyväsi riippuvat pinnan karkeudesta.

#3
+7
Pelle
2016-07-26 13:57:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän kynsiviiloja. Niitä on helppo saada, halpoja ja niillä on erilaiset hiutaleet kummallakin puolella. Voit laittaa ne tasaiseksi tai pitää niitä kädessäsi, ja niillä on jonkin verran vakautta, mikä tekee melko helpoksi hioa jotain, joka on tai pitäisi tulla tasaiseksi.

Lisäksi voit korjata vahingoittamasi kynnet poistamalla tukirakenteet. .

#4
+4
Dimitry M
2016-07-28 05:01:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen menetelmä, jota voit kokeilla, on asetonihöyrykylpy.

(Kiitos heille muuten)

Vain niin, että tiedät , tämä on erittäin riskialtis menetelmä, mutta lopputulos on erittäin mukava. Muista, että varoitin sinua. En voi korostaa sitä tarpeeksi.

Sinun tarvitsee vain saada lämmitystyyny (tai mikä tahansa, joka voi lämmetä tarvittaviin lämpötiloihin) hyvin ilmastoituun ympäristöön. Hanki sitten iso lasipurkki jota et todennäköisesti tarvitse tulevaisuudessa, joka mahtuu 3D-malliin ja kaada asetonia sisälle. Sen jälkeen sinun tulisi sijoittaa pieni alusta sisälle, aivan kuten videossa. Aseta purkki lämmitystyynylle. Aseta 3D-malli sisälle alustalle.

Muista nyt, että asetoni on liuotin . Tämä tarkoittaa, että se sulaa periaatteessa 3D-mallin yksityiskohdat. Joten jos mallisi on lisäksi yksityiskohtainen, sinun on jätettävä 3D-malli purkkiin pieneksi ajaksi (eli noin 30 sekunniksi enintään ). Jos mallisi ei ole niin yksityiskohtainen, voit laittaa sen käyttöön paljon pidemmäksi ajaksi, kuten viideksi minuutiksi. Muista, että mitä kauemmin se on sisällä, sitä vähemmän yksityiskohtia!

Varmista myös, että otat mallin ulos kättäsi käyttämättä, koska se voi olla haitallista. Voit käyttää metalliripustinta, joka on kiinnitetty tinakalvopalaan, kuten videossa.

Toivottavasti tämä auttaa; ole turvallinen!

Vakavasti, ole äärimmäisen varovainen käsitellessäsi höyryä, koska se on uskomattoman syttyvää ja voi kerääntyä huonosti ilmastoiduissa tiloissa!

Tämä vastaus yliarvioi asetonihöyryn riskin. [Se ei ole niin paha.] (Https://www.youtube.com/watch?v=ZJWhfpWlGFg)
Joo ... Mutta silti - parempi turvassa kuin pahoillani!
Asetonin liukenemisesta ABS-esineeseen voi olla ongelmia. Käsittelin asetonia kahvimukilla (tuli mukava ja sileä!), Annoin sen istua pari viikkoa, kunnes se ei enää haju asetonista, ja täytin sen sitten kuumalla vedellä. Sisäosa kupli, kun pidätetty asetoni kiehui ja kupli ulos ABS: n läpi.
#5
+2
user50220
2018-09-26 12:28:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On huomattava, että muissa vastauksissa ehdotetuilla menetelmillä on kaikilla seuraavat haitat:

  • Höyry näyttää vain heikentävän tulostusta paljon nopeammin kuin tasainen tulos.
  • Hionta sulattaa muovin melko helposti ja repii vain tulosteen.
  • Arkistointi auttaa, mutta jättää vikoja, jotka vaativat koko painoksen hionnan ja / tai maalaamisen.
Hei, merkitsin tämän kommenttina, koska se ei ole oikea vastaus sinänsä. Höyryjen tasoittamiseen voi olla muita kysymyksiä, joihin tämä voisi kuitenkin olla vastaus.
@SeanHoulihane - Olen muokannut sitä selventääksesi, että tässä vastauksessa tuodaan esiin haittoja, jotka liittyvät kaikkiin muihin vastauksissa annettuihin muihin ratkaisuihin - mikä mielestäni oli kirjoittajan tarkoitus (vaikka voisin olla väärässä).
sovittu. Muotoilulla on merkitystä.
Jos hionta repii tulosteen, sinun on korjattava kerroksen tarttuvuus.
#6
+2
Davo
2018-11-28 19:53:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poistin normaalisti jäysteenpoistotyökalun:

deburring tool

Sitten viilaan tarvittaessa ja sitten lyön sitä skotlilla :

scotch brite pad

Ja sitten annan sille nopean syötön lämpöaseella, jotta kaikki alueet, jotka ovat muuttuneet kevyemmiksi hankauksesta, tummuvat.

Video, jossa näkyy lämpöase (mutta ei skotlantia): https://www.youtube.com/watch?v=0Aj9WCabPgw

Miksei lisää joitain kuvia purseenpoistotyökalusta ja skotlantilaista tyynyä (linkin sijasta valmistajalle), jotta vastauksesi olisi enemmän. Pidän todella lämpöpistooliratkaisusta! Teen samoin ABS-aurinkovarjostimella päästäksesi eroon vaalean oksidin väristä, vain käytän rikkakasvien tappajakaasukäyttöistä lämpöaseita :)
#7
+1
user50220
2018-11-28 11:57:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen huomannut, jos tulostan liian lähellä sänkyä tai jos sänky ei ole tasainen suuttimeksi koko sängyn poikki, tuet jättävät jälkiä tulosteeseen, jossa suuttimen "hymyili" tulos hieman lähempänä sitä puolta. Lisäksi Simplify3d-ohjelmassa voit lisätä pystysuoraa ja vaakasuoraa etäisyyttä osan ja tuen välillä, mikä on kuitenkin suuri ero siivouksessa, liian pitkälle eikä tuki tue. Lisään myös tukitulostuksen nopeutta, koska se vaikuttaa suoraan kerroksen tarttumiseen. Mitä nopeampi nopeus, sitä vähemmän on todennäköistä, että se tarttuu malliin.

Käytän pieniä viiloja pieniin nopeisiin virheisiin ja joskus pieniä veitsiä itsepäisiin reunuksiin. Tasoitukseen käytän nyt nopeaa asetonikastetta osiini. Yleensä 10-30 sekuntia upotetaan kokonaan. Aseta sitten se alas tai ripusta (ulkopuolelle) kuivumaan asetonia noin kahden tunnin ajan jokaista painettua tuntia kohden koskematta tulosteeseen (se on hyvin pehmeää). Voit käsitellä pieniä osia 10 minuutissa, jos olet upottanut alle 15 sekuntia. Asetoni haihtuu ajan myötä ja abs-painatus palauttaa voimansa kokonaan, kun kaikki asetoni on kadonnut. Tämä voi viedä päiviä, jos se on iso osa (ehkä 9 "x 9") ja kastettiin asetoniin yli 30 sekunniksi. Jos osa haisee asetonilta, se haihtuu edelleen.

Älä upota osaa liikaa asetoniin, et voi palata takaisin. Et halua menettää tulosteen muotoa. Voit aina sukeltaa uudestaan. Unohda lämpöasetonimenetelmä tai viileä asetonihöyrymenetelmä, joka kestää tunteja. Suosittele sen tekemistä ulkotiloissa ja ehkä kaasunaamari ja silmäsuojaimet, asetoni on hyvin ohut ja roiskuu riippumatta siitä, kuinka varovainen olet. Yritin harjata sitä, mutta tulokset eivät olleet kovin johdonmukaisia. ABS kelluu asetonissa, joten mieti, kuinka aiot upottaa osan ja sitten sitten ulos jättämättä valtavia sormenjälkiä. Harjoittele muutamia pieniä tulosteita tai jopa romumalleja ja epäonnistuneita tulosteita. Outoa, kukaan ei ehdota tätä menetelmää foorumeilla. Se on paljon nopeampaa ja helpompaa kuin muut höyrymenetelmät. Kuivumisaika ei ole nopea, mutta sinun ei tarvitse katsoa sitä koko ajan.

Ole aina turvallinen ja pidä asetoni poissa sytytyslähteistä, kuten avotulesta, ja varmista oikea tuuletus. 100% asetonia käytetään miljoonissa salonkeissa päivittäin, turvallisesti. Asetonin lämmittäminen suljetussa tilassa on loukkaantunut vakavasti, joten en suosittele lämmönlähteen lisäämistä.

Asetoni haihtuu vedessä samalla nopeudella kuin ei vedessä (ulkoilmassa), joten menen yrittää sekoittaa vettä ja asetonia tasoituksen hidastamiseksi paremman hallinnan ja suuremman kylvyn saamiseksi. Jopa keskikokoiset osat tarvitsevat paljon asetonia upottaakseen ne kokonaan. Voit myös yrittää tehdä toisen puolen ja tallentaa sekunnit upotettuna. Kun se on kuivunut, upota toinen puoli yhtä paljon aikaa.

Muokkaa:

Toki! Tein juuri kaksi romua, koska kysyit. Kiiltoa on erittäin vaikea siepata. Nämä olivat noin 15 sekuntia asetonissa pyörittäen niitä tasaisen peiton saavuttamiseksi asetonissa, koska kylpy ei ollut riittävän suuri upottamaan ne kokonaan. Tämä menetelmä voi jättää virheitä, mutta nämä ovat vääntyneitä tai epäonnistuneita tulosteita. Parannin yhtä kuvaa yrittäen näyttää kerroksen yksityiskohdat. enter image description hereenter image description hereenter image description hereenter image description here

Ehkä voisit lisätä joitain "ennen" ja "jälkeen" valokuvia? (saman objektin)
Ok lisäsi muutaman esimerkin


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...