Kysymys:
Kuinka estän suulakepuristimen pään tukkeutumisen?
Martin Carney
2016-01-14 02:50:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käyttämällä termoplastista MDF-tulostinta, jossa on 0,4 mm: n ekstruuderisuutin, minulla on usein vaikeuksia suuttimen tukkeutumisessa.

En ole varma, mikä aiheuttaa tukoksen, mutta arvaukseni ovat pöly ja / tai palanut hehkulanka (jättämättä kuumaa päätä suulakepuristamatta).

Mitä voin tehdä estääkseen tai ainakin minimoimasta ekstruuderin suuttimen tukkeutumisen?

Bonuskysymys: Mitä muuta yleistä tukkeutumisen syitä ovatko? (ts. mitä minun pitäisi varoa pölyn lisäksi ja jättää kuuma pää päälle?)

Ehkä sisällytetään hotendin merkki / merkki, painolämpötila, materiaalityyppi ja väri?
Hei @Martin Carney, huomasin, että kysymyksesi on ollut jo jonkin aikaa. Onko jokin alla olevista vastauksista pystynyt ratkaisemaan kysymyksesi? Jos on, voisitko hyväksyä oikean vastauksen. Jos ei, mitä puuttuu, jotta voimme auttaa sinua edelleen? Lisäksi, jos olet selvittänyt sen itse, voit aina vastata ja hyväksyä oman ratkaisusi. Kiitos.
Neljä vastused:
#1
+9
David Maulik
2016-02-24 11:50:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erilaiset hotendit ja ekstruuderit voivat aiheuttaa erilaisia ​​tukkeutumiseen liittyviä ongelmia. Henkilökohtaisen kokemukseni perusteella tukosten ja tukosten tärkeimmät syyt ovat seuraavat

 1. Suuttimessa olevat vieraat aineet (lika, pöly, heikkolaatuinen hehkulanka)
 2. Materiaalien sekoittaminen hotend (käynnissä ABS 220: lla ja sitten PLA: lle vaihtaminen ilman suuttimen puhdistamista)
 3. Liiallinen sisäänveto tai "lämmön imeytyminen" PLA: ssa (PLA laajenee kuumennettaessa, jos sisäänveto on asetettu korkealle, voit todella työntää laajennettua PLA: ta riittävän korkea, jotta se jäähtyy eikä voi enää virrata)

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi suosittelen yhden tyyppisen filamentin käyttöä, mieluiten kunnollista laatua (tyypillisesti 40 dollaria / kg), jos vaihdat materiaaleja puhdista suuttimesi kokonaan korkeamman lämpötilan materiaalista. Aseta vetäytyminen niin alhaiseksi kuin pystyt minimoimaan vuotamisen (kokeile .4 mm kaikille metallilevyille tai 2-3 mm makerbot-tyylille). Minimoidaksesi hiiltyneen muovin kuumailmapuhaltimessa, älä jätä lämmitintä päälle pitkäksi aikaa. Yksi tapa estää pölyn kerääntyminen hehkulangalle on peittää rullasi, kun et käytä niitä, käytän henkilökohtaisesti hiusverkkoja, voit ostaa 12 pakkauksen pari dollaria ja ne kestävät pitkään.

#2
+6
HDE 226868
2016-01-14 04:35:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hehkulangan voitelu on yleisin ratkaisu, josta olen kuullut hehkulangan tukkeutumisen estämiseksi. Voitelu tekee ajosta tasaisemman tulostuspään läpi. Kun olet siinä, varmista, että hehkulanka on puhdas. Paras tapa estää tukokset pölystä on ensin päästä eroon pölystä.

Jotkut suosittelevat rypsiöljyä, jonka olen kuullut toimivan melko hyvin molemmille. ABS ja PLA (tosin erityisesti PLA: lle). Voit jopa 3D-tulostaa pölysuodattimia / voiteluaineita, jos luulet tämän olevan vakava ongelma.

Yritän henkilökohtaisesti puhdistaa tulostuspään säännöllisesti jokaisen parin tulostuksen jälkeen. jopa jokaisen painoksen jälkeen, jos minulla on aikaa. Jotain terävä, kuten pinsetit, voi poimia hehkulangan kärjet suuttimen kärjen lähellä. En ole vielä kokeillut muita välineitä, mutta on varmasti muita työkaluja, jotka toimisivat. Olen myös kuullut ihmisten säätelevän lämpötilaa tuulettimella estääkseen osittain sulaneet hehkulangan bitit tukkeutumasta suuttimen sisäpuolelle, mutta en tiedä onko se tehokasta.

Joissakin tapauksissa , ongelma voi olla jopa arkipäiväinen kuin tukikysymys. Asensin kerran hehkulangan kelan, jotta minulla olisi tukos, kun kelan tuki epäonnistui, jättäen hehkulangan vetämällä suuttimeen ja tukkien sen. Toimenpiteet tämän estämiseksi voivat olla yksinkertaisia ​​ja tehokkaita. Mikä tahansa syy, ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat aina minun valintani.

Eikö öljy aiheuta ongelmia, kun sitä kuumennetaan yhdessä muovin kanssa? Vai imeytyykö se vain / sekoittumaan?
@MartinCarney Voin aiheuttaa ongelmia, jos sitä käytetään paksusti. Erittäin erittäin kevyt pinnoite ei saisi vaikuttaa liikaa lopputuotteen koostumukseen. Yleensä se sekoittuu.
#3
+5
gcatalfamo
2016-03-01 16:05:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisenä neuvona tulostimesta riippumatta suulakepuristimet yleensä tukkeutuvat, jos: [Jotkut niistä eivät ehkä koske kaikkia tulostimia, mutta niiden tulisi olla mahdollisimman yleisiä]

 1. annat filamentti loppuu keskitulosteessa, useimmilla suulakepuristimilla on "kuollut alue" hiomalaikan ja kuumapään välillä, jossa jos filamentit pysyvät jumissa, ainoa vaihtoehto on avata ekstruuderi
 2. annat hehkulanka luo solmua, jossa ei ole ketään, joka kiinnittää solmut helposti, tai hiomalaikka sahaa hehkulangan, mikä johtaa (1) plus tukkeutuneeseen hiomalaikkaan: useimmiten hehkulangan merkin laatu mitataan läsnäololla tai solmien puuttuminen.
 3. annat kuuman pään pysyä kuumana tulostamatta liian kauan, se täyttää sulaneen filamentin, mikä johtaa siihen, että se hiiltyy ekstruuderin sisällä, mikä johtaa jälleen (1)
 4. käytät joustavaa tai kumimateriaalia, jonka jauhaminen on entistä monimutkaisempaa filamenttien syöttölaitteiden tavallisia muovijohteita vastaan: Käytetyn materiaalin kohdalla saatat haluta välttää ohjainten käyttöä ja ekstruuderin syöttämistä suoraan.
 5. tulostat korkealaatuisemmin (esim. 0,1 mm) johtaa pienempään hehkulangan läpimenoon, joka voi juuttua, jos suutin on liian leveä (ja hiomalaikka menee liian nopeasti)
 6. et koskaan puhdista (ts. Puhallus riittää) hiomalaikkaa: filamenttipöly tarttuu ajan kuluessa.
 7. annat ekstruuderin olevan liian lähellä levyä: jos hehkulanka ei voi pudota levylle niin kuin pitäisi (asetusten mukaan), se täyttää kuumapään takaisin johtaen tukkia
 8. tulostat puuta, tiiliä ja johdatat filamentteja: ne ovat erittäin epäterveellisiä ekstruuderille, koska ne ovat muovia / hartsia, johon on lisätty puujauhetta. Jauhe pyrkii a) palamaan ja b) tarttumaan ekstruuderin sisäseiniin.

Jos kykenen keksimään enemmän, lisää ne.

#4
  0
StarWind0
2016-06-16 18:21:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin et.

Voit vähentää todennäköisyyttä käyttämällä hyvää muovia ilman epäpuhtauksia.

Älä kuumenna muovia liikaa, mikä aiheuttaa nopeamman hiilen kertymisen.

Osta käsiporat, miniporat sen puhdistamiseksi.

Älä vaihda materiaalia paljon. Alhaisen lämpötilan muovijäämät kypsyvät, kun vaihdat korkean lämpötilan muoviin. Jälleen hiili.

Viimeinen tulee suulakepuristimesi on itse. Käytä karkaistua suulakepuristimen kärkeä, vähemmän todennäköisesti kulumista. Kaikkien metallien pitäisi auttaa paljon, PTEF-putket paistuvat usein hillotilanteessa.

Tai tee mitä teen. Käytän valtavaa 1 mm: n suutinta. Olen painanut vähintään 20 paunaa muovia samaan suuttimeen.

Muut ratkaisut sanovat laittaa öljyä jne. Sanon vain, että se ei ole hieno idea. Ensinnäkin sinulla on hirvittävä sängyn tarttuvuus, toiseksi se näyttää vain väärältä. Puhumattakaan siitä, että se tulee ulos ekstruuderista yhden KG: n sisällä. Ainoa kerta, kun öljyä on hyvä käyttää, on, jos sinulla on bowden-asetus.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...