Kysymys:
Onko kaksoisekstruuderitulostimen molemmilla kuumilla päillä oltava samalla korkeudella?
Josip Ivic
2016-02-03 15:30:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajattelen toista tulostimeni ekstruuderia ja olen utelias tästä ....

Onko molempien kuumien päiden oltava samalla korkeudella? Miksi kyllä ​​/ miksi ei? (jos ei ole)

Neljä vastused:
#1
+7
tbm0115
2016-02-03 21:16:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kaksoisekstruuderitoistin 1, ja suuttimien pitäminen samalla korkeudella on välttämätöntä ja tosin hieman taistelua. Yhdessä vaiheessa minun piti purkaa suulakepuristinpääni ja suuttimet eivät olleet linjassa aivan oikein. Siellä sen jälkeen alemmalla tulostuksella ei ilmeisesti ollut mitään ongelmia, mutta korkealla ekstruuderilla tulostaminen teki siitä niin, että alempi ekstruuderi raapisi sulan muovikerroksen. Tämän vuoksi pintaviimeistelyni oli kauhea ja melkein mahdotonta tulostaa tukirakenteita.

Sen sijaan, että taistelisin varastosuutinkokoonpanoni kanssa saadakseni kaiken täydellisesti järjestetyksi, vain välilevyin toisella puolella paperipinoja . Tämä toi suulakepuristimeni hyvin tasaiselle tasolle.

Haluat myös varmistaa, että ylimääräinen muovi puhdistetaan molemmista suuttimista, kun tulostat kummallakin suuttimella. Huomasin, että jotkut tulosteet epäonnistuisivat, koska toisen suuttimen edellisestä painatuksesta tuli pieni purkaus.

#2
+4
Tormod Haugene
2016-02-03 20:05:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole itse kaksoisekstruuderitulostinta, mutta ymmärrykseni mukaan molempien suuttimien tasaaminen samalle korkeudelle on ratkaisevan tärkeää onnistuneiden tulosteiden saamiseksi.

Tyypillisille FDM-tulostimille loppupään alin kohta efektorin tulee aina olla suutin. Jos esimerkiksi asennat tuulettimen, joka on suuttimen kärkeä alempi, se törmää lopulta tulostettuun esineeseen.

Epäsäännöllisesti tasoitettujen suuttimien kärjet kaksoisekstruuderitulostimelle ovat tarkalleen sama: yksi suuttimista joko vetää tai törmää malliin tulostuksen aikana; tai yksi suuttimista on kaukana mallista, mikä antaa heikon kerroksen tarttuvuuden. Kummassakin tapauksessa tulos on alle optimaalisen.

Joten molempien suuttimien tasoittaminen tasaisesti on todennäköisesti hyvä idea. Haluat ehkä tarkastella tätä kysymystä ja antaa neuvoja sen tekemiseksi.

#3
+3
Adam Davis
2016-02-03 20:28:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos tulostimellasi ei ole mitään tapaa siirtää päitä ylös ja alas tai muuten pois tieltä, eikä viipaleesi pysty havaitsemaan törmäyksiä ja ottamaan huomioon tuotettujen G-koodien pään korkeuserot, niiden on oltava täsmälleen samalla korkeudella sängystä .

Jos ekstruuderi A roikkuu matalammin kuin ekstruuderi B, sitten kun B on tulostanut tietyllä tasolla ja A liikkuu kyseisen alueen poikki, A osuu B: n tulostamaan materiaaliin.

Valitettavasti tämä on monimutkaisempaa uudemmille tulostimille, koska jotkut heistä luottavat digitaaliseen sängyn tasoitukseen. Jos sängysi ei ole yhdensuuntainen X- ja Y-akselisi kanssa, sinun on työskenneltävä kovasti varmistaaksesi, että päät ovat yhdensuuntaiset sängyn kanssa, ja joillakin mekanismeilla tämä ei ole mahdollista tekemättä itse mekanismista yhdensuuntaista sänky, joten vain uuden pään asentaminen samalle korkeudelle kuin toinen pää ei välttämättä riitä, jos tulostinta ei ole jo kalibroitu täydellisesti.

En ole vielä nähnyt tulostinta tai leikkuria, joka hallitsee eri korkeuksilla, mutta luulen, että ongelmaa on mahdollista hallita lisätietoisesti. Esimerkiksi, jos tulostin pystyy siirtämään päitä ylös ja alas itsenäisesti, se saattaa siirtää yhden alaspäin tulostusta varten ja toisen ylös ja pois tieltä, kun se ei tulosta, ja sitten päinvastoin, kun se vaihtaa. En kuitenkaan voi ajatella hyvää syytä tähän.

Toinen vaihtoehto olisi kehittää viipale G-koodin luomiseksi, joka estää tällaiset törmäykset. Tulostimessa olisi väistämättä rajoitettu tulostettavuus, riippuen toisen pään sijainnista, koska joissakin tilanteissa sen on tulostettava tietyllä alueella, mutta törmäys estää sitä pääsemästä tälle alueelle.

Kukaan ei ole vielä kehittänyt sellaista ohjelmistoa tai mekanismeja, joten jos sinulla olisi hyvä syy asentaa päät eri korkeuksiin, sinun on otettava huomioon kaikki nämä tekijät ja kehitettävä kokonaisratkaisu itse.

Haluan sanoa, että Octopin (RaspberryPi Print Server) viipalointilaitteessa on vaihtoehtoja ekstruuderin korkeuden siirtymille sekä normaalille X-akselin siirtymälle. Älä kuitenkaan ota sanaani siihen ...
@tbm0115 Octopi käyttää Curaa viipalointiin, ehkä löydät viittauksen useisiin pään käyttöön eri korkeuksilla kyseisessä ohjelmistossa.
Olen voinut erehtyä Y-akselin siirtymästä Z: ksi. Vielä hyödyllinen asetus ja se voi olla erilainen, koska olen melko varma, että Octopi käyttää Cura-kehystä (ei täysimittaista Cura). Löysin seuraavan kuvakaappauksen: https: //www.flickr.com/photos/ultimaker/9536542189/
#4
  0
Leo Ervin
2016-02-03 21:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäämällä yllä oleviin vastauksiin sen ilmeisen kohdan lisäksi, että yksi hotend saattaa törmätä johonkin toiseen, hotendiin, joka on sijoitettu painettua matalammaksi, haluat myös, että molemmat hotendit sijoitetaan X mikroniin sängyn yläpuolelle minimikorkeudella, jotta filamenttisi kiinni sänkyyn kunnolla. Sijoita toinen hieman korkeammalle kuin toinen ja sen tulostamat eivät tartu sänkyyn kovin hyvin, sijoita toinen hieman matalammaksi ja se osuu sänkyyn ja tukkeutuu / ei pysty tulostamaan ensimmäistä kerrosta. Kun haluat yhden hotendin olevan korkeampi, on tilanne, kun et käytä molempia hotendeja etkä halua toisen hotendin vetävän ja vääristävän tasoa, jonka pääkehys on tulostanut ja joka on edelleen lämmin ja muodonmuutos. Jos se on ongelma (epäilen), varmista, että siirrät sitä hieman korkeammalle.

Jos sinulla on muita syitä sille, miksi haluat käyttää eri sovelluskohteita, lisää se kysymykseesi. En voi ajatella sellaista itse.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...