Kysymys:
Kuinka voin parhaiten puhdistaa tulostusalustan tulostuksen jälkeen?
HDE 226868
2016-01-14 02:59:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on toisinaan ollut ongelmia ylimääräisten filamenttijäämien jumittumisessa painopaperiin. On olemassa tapoja estää tämä, mutta joskus nämäkin varotoimet eivät riitä. Ajan myötä jäännöksiä voi kerääntyä. Olen havainnut tämän joissakin tulostimissa, vaikkakaan muissa.

Onko tekniikoita parhaiten puhdistaa painopaikat? Aiemmin olen käyttänyt erilaisia ​​tyypillisiä siivoustarvikkeita, menestyksellä eri tavoin. En kuitenkaan tiedä, aiheuttaako tämä tulostimen vahingoittumista ajan myötä.

Käytettävässä tulostimessa on lasinen tulostuspatja, jonka peitän ajoittain osittain sinisellä maalarinteipillä tulostuksen aikana.

On liian monta tyyppistä petimateriaalia (lasi, alumiini, graniitti, keraaminen, muovi, PEI, PET, valmistajan erityismateriaali, muovi, garoliitti jne.), Joissa on liian monta tarttumismenetelmää (Kapton, liete, teippi, liima jne.) pystyä vastaamaan tähän.
Mikä materiaali on painovuotesi? Käytätkö pintakäsittelyjä tarttumisen helpottamiseksi? Onko sänky lämmitetty?
@tamarintech kavensin sen tilanteeseen,
@MartinCarney muokattu.
Kuusi vastused:
#1
+9
Eric Johnson
2016-01-14 03:11:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Jos tulostat ABS: llä (tai PLA: lla), asetoni liuottaa sen. Yksinkertaisesti kaada sänkyyn ja pyyhi se pois (varo, asetoni voi vahingoittaa sänkyjä, joiden päällä on päällyste tai muovilevy, muista testata tämä ensin).

  • Lämmitys sängyn takaosa voi tehdä muovista pehmeämmän ja helpomman irrottaa.

  • Jos käytät teippiä sängyssä, voit poistaa teipin irrottaaksesi nauhaan tarttuneen muovin. / p>

Joten, asetoni ei toimi, jos käytän PLA: ta?
Tehtyään enemmän tutkimusta, olen korjattu. Asetoni liuottaa PLA: n, mutta se on vähemmän tehokasta kuin ABS. Se muuttaisi sen myös valkoiseksi, joten sitä ei käytetä tavalliseen tulostukseen. Muokkaan vastaustani.
Kuten Eric Johnson sanoo, asetoni toimii PLA: n kanssa, mutta minulla on ollut yhtä paljon menestystä kuumalla saippuavedellä ja sienellä lasipinnallani.
#2
+8
1337joe
2016-01-15 04:24:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tavallinen ratkaisu tulostimen lasipedin puhdistamiseen on lasikaavin (pohjimmiltaan vain partakone, jossa on kahva):

glass scraper

Riippumatta siitä, millainen filamentti (abs / pla / nailon) tai pintakäsittely (liima / maalariteippi / abs liete) olen käyttänyt lasikaavinta ottaa sen aina heti pois ja tyylillä, jonka lähetin terän kuva on riittävän joustava ja ohut, se on hyödyllinen myös sängylle juuttuneiden tulosteiden reunojen repimiseen.

Tämän ja lämpimän veden pitäisi saada sinut huolehtimaan.
Olen juuri käyttänyt tätä tarkkaa työkalua ja onnistunut tekemään leikkauksen itse tulostuspaikkaan. Joten varoitus kaikille, ole varovainen, jos jatkat tätä tietä
#3
+2
darth pixel
2016-04-15 16:52:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tulostan PLA: n lasilevylle, puhdistan lasin kylmällä vedellä ja astianpesunesteellä. Kylmä vesi! Eikä pyyhi! Kylmän veden tulisi viedä kaikki astianpesunesteet "maahan". Nyt sinulla on lasi mahdollisimman puhdasta. Nyt filamentti tarttuu lasiin paljon paremmin kuin silloin, kun lasi ei ole puhdas.

Mutta se ei tietenkään ratkaise ongelmaa puhdistaa HB tulostuksen jälkeen. Tämän ongelman vähentämiseksi käytän liimapuikkoa (paperiliimaa). En tiedä onko se yleistä, mutta pidän tästä tekniikasta.

Joten puhtaan lasin levitän (rasvaan) liimapuikkoa. Ei ole väliä onko HB kylmä vai kuuma. Tämä antaa minulle ERITTÄIN voimakkaan tarttuvuuden puristetun filamentin ja lasin välillä. Se on niin vahva, että sitä ei voi melkein mitenkään irrottaa käsin. Käytän paperiveitsiä.

Nyt sinulla on vielä ohut kerros liimaa ja voit tulostaa uudelleen / lisätä toisen kerroksen liimaa (mutta enintään 2 ... 3 kertaa) tai pestä sen kuumalla vedellä. Muutaman kerran jälkeen on hyvä puhdistaa se uudelleen astianpesunesteellä ja kylmällä vedellä.

Tämä tekniikka on hämmästyttävä.

#4
+2
Russ Campbell
2017-09-19 23:50:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän hiuslakkaa suoraan lasisänkyni, sitten vain vähän alkoholin hieromista pieneen paperipyyhkeeseen sen puhdistamiseksi ... joka poistaa kaikki pintamateriaalit ... en käytä enää teippiä ... Russ

Voi minun pitäisi sanoa, että käytän hiuslakkaa painatuksen alussa ja vähän alkoholin hankausta laihduttamaan sitä ... Russ
#5
+1
Nick
2017-08-02 17:57:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on lasinen sänky ja käytän Scraperite-muovisia partateriä erityisesti mustan terän puhdistamiseen. Näyttää siltä, ​​että se on toistaiseksi paras vaihtoehto metalliterälle.

#6
  0
EvilTeach
2016-04-15 06:34:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän partakoneen kaapimella tarttuvien esineiden poistamista. Ennen tulostamista kuumennan ja tasoitan rakennuslevyn ja pyyhkin sen sitten alkoholilla, jotta siitä tulee rasvaisia ​​sormenjälkiä.

Oma kaapijaniTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...