Kysymys:
Sängyn tasoitusmenetelmä?
Michael McGlothlin
2016-02-04 01:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko 3D-tulostimien alustan tasoittamiseksi hyvä menetelmä tai työkalu? Huomaan tekevän paljon pieniä säätöjä ja se on enimmäkseen vain erehdystä. Normaalilla kuplatasolla on vain vähän apua, ja yrittää selvittää, onko paperin arkin paksuus sängystä kaikissa kulmissa, on näkemykseni ulkopuolella.

Kuplataso on huonompi kuin * turha * sängyn tasoittamiseen, koska et halua sängyn olevan vaakatasossa painovoiman suhteen, mutta haluat sen olevan tasainen tulostimen akseleiden suhteen.
@Micael, minkälainen tulostin sinulla on? Onko sinulla automaattinen vaaitus?
Vastaukset tarjoavat hyviä menetelmiä, lisäisin huonon tason, kun se on tulostuslämpötilassa.
Neljä vastused:
#1
+12
Leo Ervin
2016-02-04 06:01:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On useita tapoja.

1) Yksinkertaisin on käyntikortti- / paperimenetelmä.

Tämä video osoittaa kuinka yksinkertaista se on: alustan tasoitus

Sinun tulisi tuntea samanlainen vastus lämmittimen ja sängyn välillä kaikilta puolilta. Joissakin 3D-tulostimissa on 3 ruuvia, jotka pitävät sänkyä (esim. Solidoodle) ja toisissa on 4 ruuvia kummallakin reunalla (esim. Prusa i3). Solidoodle 3) ja joillakin on mutteri (enimmäkseen siipimutteri) (esim. Solidoodle 4).

Minusta useimmat ihmiset liikuttavat ekstruuderia ympäri säätäessään sänkyä moottoreita ohjaamalla. Mielestäni nopeampi tapa on pysäyttää moottorit (Repetier Hostissa se on "Pysäytä moottori" -painike) ja liikuttaa lastauslaituria käsin.

Opetusohjelma: 3D-tulostusoppaat - sängyn tasoitus

2) Toinen on edellistä edistyneempi versio. Käytät suulakepuristimeen kiinnitettyä osoitinta / mikrometriä ja varmista, että valitsimen numero on mahdollisimman lähellä kaikkia reunoja.

Tasaa RepRap / RepStrap 3D -tulostimen tulostusalusta a Mitutoyo Dial Test Indicator

Micrometer op 3D -tulostin

Tästä työkalusta on myös digitaalisia versioita.

Saatat joutua tulostamaan tai tekemään jollakin muulla tavalla kappaleen, jotta mikrometri voidaan kiinnittää ekstruuderiin (3D-tulostimellesi saattaa olla jo Thingiversessa).

Muista nyt, että mainitsin säätää tulostusalustan reunojen korkeutta ruuvilla / mutterilla? No, koska painamisen aikana on paljon tärinää, ne pyrkivät menemään paikaltaan ja se saattaa selittää, miksi päätät säätää sitä uudestaan ​​ja uudestaan. Minun on löydetty ratkaista tämä on käyttää yhtä tippaa Loctite (syanokrylaattiliimaa) mutterin / ruuvin keskellä. Yksi tippa kiinnittää sen paikalleen, mutta ei myöskään tee mahdottomaksi irrottaa tulevaisuudessa.

3) Automaattisen sängyn tasoituksen määrittäminen 3D-tulostimellesi, jos se on tarpeeksi muokattava: 3D-tulostusoppaat: Automaattisen sängyn raivauksen asettaminen vaakasuoran kallistuksen kompensoinnille!.

Lopuksi, jos sänkyä ei voi tasata riippumatta siitä, se voi olla epätasainen. Se johtuu yleensä loimista. Sekä piirilevysängyt että alumiinisängyt voivat vääntyä. Kun entinen on vain voileipä, lasinen sänky sen päällä ja sen pitäisi olla hieno. Vääntynyttä alumiinia on melko vaikea litistää. Tässä äärimmäisessä tilanteessa saatat joutua hankkimaan uuden poratun alumiinilevyn, mieluiten mm paksumman, joka ei todennäköisesti väänny samoissa olosuhteissa. Luulen, että näin tapahtuu, kun joko asetat sängyn lämpötilan liian korkeaksi ja / tai alumiinipedin paksuus on liian pieni (huono tai halpa 3D-tulostimen muotoilu).

#2
+4
TextGeek
2016-02-04 02:50:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helpoin tapa tietää (ellei kirjoittimessasi ole Z-anturia ja automaattista tasausta), on tuoda suuttimet alas melko lähellä sänkyä (ehkä noin 1/4 tuumaa) ja sitten liikkua Sitä voi seurata missä tahansa, joka ei näytä tasaiselta. Säädä sänkyä, kunnes se näyttää tasaiselta. Voit vain silmämunalla tai mittaa viivaimella tai esineellä.

Tuo sitten suutin alas lähemmäksi Joka kerta kun siirrät sitä lähemmäksi, pystyt silmämunaan tarkemmin.

Kun olet melko lähellä, vedä 3x5-kortti, käyntikortti tai vastaava ja siirrä suutinta ylös tai alas, kunnes kortti mahtuu vain suuttimen ja sängyn väliin (ilman suurta painetta, mutta ei tilaa myöskään). Siirrä päätä uudestaan ​​sängyn ympäri ja tee kaikki jäljellä olevat (pienet) säädöt, jotta se olisi sama kaikkialla .

Jos sänky on ollenkaan vääntynyt, se on tietysti paljon vaikeampi tai jopa mahdotonta. Joten ennen aloittamista aseta hyvälaatuinen suora pitkin sitä varmistaaksesi, että se on todella tasainen.

Katso myös @OlafM's-kohta siitä, miten tämä tehdään järjestelmän ollessa kuuma. Tällä tavoin, jos jokin muuttuu lämpötilan mukaan, eliminoit kyseisen muuttujan.
#3
+3
FarO
2016-07-21 16:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäisen tasoituksen jälkeen minun ei yleensä tarvitse koskettaa sitä pitkään, vaikka sängynrakenteeni olisi puuta ja voisi vääntyä ajoissa.

Sinun on luultavasti säädettävä sitä, koska kytket lämmityksen päälle ja teet sillä välin tasoituksen. Tee se, kun sänky on kuuma ja vakaa 5 minuutin ajan, ja huomaat, että se pysyy oikein tulosteiden välillä.

Muista, että minun tapauksessani lämpötila muuttaa myös ekstruuderin asentoa. : tee vaaitus, kun kaikki on kuumaa, vaikka hehkulankoja ei olisi asetettu.

Muokkaa: jos tulostat sekä ABS että PLA, riittää yksi tasoitus välilämpötilassa.

Varmista myös, että ruuvit eivät liiku tärinän takia. Käytin vaahtolevyä pitämään ne paikallaan. Se vääntyy ensimmäisten käyttötuntien aikana ja antaa sitten hyvän kitkan.

#4
+2
tbm0115
2016-02-04 20:13:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla ei ole automaattista vaaituslevyä tai syvyysmittarin kiinnitystä X-akselillesi, olet melko juuttunut "paperipala" -menetelmään. Voit tehdä tämän helpommin siirtämällä paperia siirtämällä sänkyä. Heti kun paperin on vaikea liikkua (suutin koskettaa nyt), palaa rakennuslevystä noin neljänneskierrosta.

Muista myös, miten tulostimesi on rakennettu. Jos rakennuslevyn varret ovat muovisia, ne ovat helposti alttiita vääntymiselle, jos sinulla on lämmitetty rakennuslevy. Vaikka vääntyminen ei ole pysyvää, rakennuslevy voi siirtyä teknisesti painatuksen aikana, kun varret kuumenevat. Jotkut ihmiset korvaavat nämä käsivarret alumiiniversioilla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...