Kysymys:
Milloin käyttää 1,75 mm vs 3 mm filamenttia?
Matt Clark
2016-01-15 13:04:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi meillä on kaksi vakiohehkulangan kokoa, 1,75 mm ja 3 mm? Onko sillä todella merkitystä tulostettaessa? Vai onko 1,75 mm vain pienille tulostimille?

Missä tilanteissa minun pitäisi käyttää 1,75 mm?

Milloin minun pitäisi käyttää 3 mm?

Seitsemän vastused:
#1
+30
Tom van der Zanden
2016-01-15 14:21:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole merkittävää eroa. Käytä vain hehkulankaasi, joka sopii juuri sinun tulostimeesi.

Jos sinulla ei vielä ole tulostinta, saisin sellaisen, joka käyttää 1,75 mm: n hehkulangaa:

 • 1,75 mm: stä tulee yhä enemmän "vakio", joten sitä on helpompi saada. Joitakin filamentteja ei ole saatavana 3 mm: nä.

 • 1,75 mm: n filamentti mahdollistaa hienomman hallinnan, koska 1 mm: n filamentin syöttö vastaa vähemmän puristettua muovia.

 • 1,75 mm: n filamentti suulakepuristamiseen vaatii vähemmän voimaa. 1,75 mm: n puristaminen 0,3 mm: iin vie vähemmän voimaa kuin saman tekeminen 3 mm: n filamenttiin.

Edut ovat kuitenkin melko pieniä. En näe mitään syytä korvata toimiva 3 mm: n ekstruuderi 1,75 mm: n (vielä).

Mainitsette erittäin hyviä kohtia! Luuletko, että tämä keskimääräinen tulostin, jossa on 1,75 mm: n suulakepuristimet, kamppailevat vähemmän esimerkiksi merkkijonoilla?
Huomaa, että 3 mm: n hehkulanka on tulossa harvinaiseksi, 2,85 mm on yleisempi (mutta ei niin yleinen kuin 1,75 mm: n hehkulanka) ja esimerkiksi Ultimaker-tulostimien käyttämä ja tähän mennessä helposti saatavilla.
#2
+18
masteusz
2016-01-15 14:38:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näiden kahden huomioon ottamiseksi on muutama tekijä:

3 mm

 • jäykempi - helpompi tulostaa joustavalla muovilla. En voinut tehdä 1,75 mm: n tulostinta NinjaFlex-tulostimella tavallisella Bowden-ekstruuderilla.
 • Voi pursota nopeammin
 • Halkaisijan muutokset vaikuttavat vähemmän laatuun - se on huolenaihe lähinnä käytettäessä halvat muovit

1,75 mm

 • Suosittu, helpompi ostaa
 • Tarvitsee pienemmän ekstruuderin kuin 3 mm
 • Helpompi käyttää Bowden-putken kanssa
 • Tarkempi tulostettaessa
#3
+15
PostEpoch
2016-01-17 00:46:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen yleensä samaa mieltä Masteuszin ja Tom van der Zandenin vastausten kohdista, mutta haluaisin lisätä hieman yksityiskohtaisemmin. Yleensä erot ovat kuitenkin vähäiset:

 • Yleisesti ottaen 1,75 mm: n hehkulanka helpottaa pienemmän suuttimen halkaisijan (<0,4 mm) käyttöä, mikä mahdollistaa tarkemmat tulosteet joissakin kotelot.
 • 1,75 mm: n filamentti antaa sinulle paremman joustavuuden virtausnopeuksien kanssa, koska sillä on suurempi pinta-tilavuussuhde, mikä mahdollistaa nopeamman sulamisen suuttimessa ja antaa sinun työntää tulostinta suurempaan tilavuuteen ekstruusionopeudella .
 • Edellä mainittujen seikkojen päinvastainen pätee myös yleensä. "3 mm" -hehkulanka (joka on yleensä 2,85 mm) mahdollistaa paremman hallinnan ja suuremman suulakepuristusnopeuden suuremmilla suuttimien halkaisijoilla.
 • 1,75 mm: n filamentti on todellakin suositumpi kuin 2,85 mm, mutta pienempi halkaisija tarkoittaa että valmistustoleranssien on todella oltava tiukempia hehkulangan pituudelta - ± 0,1 mm: n leveysero hehkulangan pituudella on vain ± 3,5% 2,85 mm: lla ja enemmän kuin ± 6,7% 1,75 mm: llä, joten todellisissa virtausnopeuksissa on suurempi ero verrattuna viipaleesi asetettuun odotettuun virtausnopeuteen, mikä johtaa odotettua heikompaan tulostuslaatuun. Tämä tarkoittaa, että haluat todennäköisesti hankkia kalliimpia, laadukkaampia 1,75 mm: n filamentteja saadaksesi hyviä tulosteita.
 • Myös tulostimesi laitteistoasetuksilla on merkitystä: Bowden-pohjaiset tulostimet, kuten Ultimaker 2, on yleensä enemmän onnea paksummalla hehkulangalla, koska ohuemmat jutut yleensä puristuvat enemmän Bowden-putkeen ja luovat vahvemman jousivaikutuksen aiheuttaen ylimääräistä painetta suuttimessa. Tämä aiheuttaa usein huijausta, merkkijonoa ja ylisuulakepuristamista ja haittaa vetäytymiesi positiivista vaikutusta.

Voit viime kädessä säätää tulostimesi ja viipalointiasetuksesi luomaan tai poistamaan suurimman osan kaikista filamentin halkaisijan aiheuttamista tulostuslaatueroista, mutta sinulla voi olla helpompaa käyttää tiettyjä tulosteita ja tulostimia, joiden halkaisija on toinen.

#4
+11
hroncok
2016-01-15 18:22:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen (kuten monet muutkin), että erot ovat melko pieniä. Joten vain 2 asiaa, jotka tiedän kokemuksesta. Olemme käyttäneet 3 mm joitakin vuosia ja nyt olemme siirtymässä kohti 1,75.

1,75 mm: n filamentti on erittäin helppo sotkeutua, varsinkin jos se ei ole kelalla. Voit jopa luoda helposti solmuja hehkulangalle, ja sitä on vaikea purkaa. Niin kauan kuin pidät sitä kelalla ja ostat aina puolalle, sinun pitäisi olla kunnossa.

3 mm: n filamentti toisaalta aiheuttaa erittäin suurta jännitystä kelan loppuessa. Joskus pari viimeistä metriä on tämän vuoksi käyttökelvoton ja sinun on heitettävä loppu kela pois

#5
+4
cmm
2018-08-03 18:59:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun luin historiaa, 3 mm: n filamentti oli toimitusketjun onnettomuus, kun harrastajat kehittelivät ensin 3D-filamenttitulostimia. Oli tuote nimeltä "muovihitsaaja", joka koostui sulatuslaitteesta ja täytemateriaalin lähteestä. Tämä täyteaine oli 3 mm muovia.

Tekniikoiden ja laitteiden kehittyessä hehkulangan markkinat kasvoivat kokoon, jossa se voisi tukea yrityksiä, jotka tuottavat hehkulankoja erityisesti 3D-tulostusta varten. Yli 3 mm: n 1,75 mm: n hehkulangan edut olivat IMO: ssa valtavat - varsinkin suulakepuristimen tarvitsema helpompi sulaminen ja pienempi voima.

Paitsi erikoistarkoituksiin, kuten pehmeän muovin työntämiseen Bowdenin putkien läpi, näyttää siltä, ​​että markkinapaikka, jossa 1,75 mm: n hehkulanka ohitti täysin 3 mm: n hehkulangan.

Mahdollinen toisen asteen haitta 1,75 mm: n hehkulangasta voi olla veden imeytyminen. Pinta-tilavuussuhde on suurempi - hehkulangan yksikköä kohti on enemmän pintaa, jonka läpi vesihöyry voidaan absorboida. On tärkeää pitää filamentti kuivana ja joskus välttämätöntä sekä 3 mm: n että 1,75 mm: n kanssa, jotta filamentti voidaan kuivata uunissa ennen käyttöä.

+1 historialliselle kontekstille. Massa tuotettujen tulostimien ilmestymisestä (2010-2012?) 1,75 mm: n filamentista tulossa normi uusille tulostimille (2017?) Osoittaa kuinka kauan tämä iterointi kesti. Perustan nämä päivämäärät Prusaan, mutta en todellakaan tiedä historiaa.
#6
-1
Dimitri Modderman
2016-01-17 03:58:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä kaikista yllä olevista vastauksista, mutta haluaisin lisätä vain, jos haluat rakentaa erittäin suuren tulostimen 0,8 mm: n tai 1,2 mm: n suuttimella, suosittelen, että valitset 3 mm. 1,75 mm: n filamenttia ei silloin voida syöttää tarpeeksi nopeasti.

Itse asiassa päinvastoin, koska 1,75 mm on helpompi lämmetä, koska se on ohuempi. Mutta se on ongelma vain suurilla nopeuksilla, joita tarvitset 1,2 mm: n suuttimille.
#7
-1
Tony Hansen
2016-01-18 02:52:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jota en ole vielä nähnyt kenenkään mainitsevan, on kysymys lopullisen painoksen koosta suhteessa visioon. 3 mm: n hehkulangan ansiosta tulostin pystyy sylkemään erän muovia kerralla, mikä antaa sinun rakentaa korkeampia tulosteita paljon nopeammin. Suurempi filamentti voi myös tarjota paljon laajemman pohjan seuraavalle kerrokselle levätä; pienemmän hehkulangan on tulostettava useita kertoja vierekkäin saadakseen saman leveyden.

Tietenkin kerrosten hienous kärsii, mutta voit mennä noin kaksi kertaa korkeammaksi yhdellä kertaa kuin silloin, kun käytä pienempää filamenttia. Kääntöpuolella pienempi hehkulanka tulostaa helpommin erittäin hienoja kerroksia kuin isompi hehkulanka. Joten se on kaupanvaihto.

Harkitse tulostimia, jotka rakentavat esineitä jalkojen tai kymmenien jalkojen korkeuteen. He käyttävät "filamentteja", jotka mitataan senttimetreinä tai desimetreinä a millimetrien sijaan.

Itse asiassa tämä on melko yleinen väärinkäsitys. Olen tehnyt melko vähän testejä, ja hehkulangan halkaisija on periaatteessa merkityksetön. Tärkeimmät tekijät sen määrittämisessä, kuinka paljon materiaalia tulostimesi voi sylkeä ulos tietyn ajanjakson aikana (tilavuuspuristusnopeus, yleensä mitattuna mm ^ 3 / s), ovat suulakepuristimen suuttimen halkaisija ja nopeus, jolla lämmityselementtisi voi siirtää lämpöä sulamaan hehkulanka. Itse asiassa, jos pystyt pitämään kaiken muun vakiona, 3 mm: n filamentti ei yleensä pysty tulostamaan yhtä nopeasti kuin 1,75 mm: n filamentti, koska hehkulangan lämmittäminen ytimeen kestää kauemmin.
Lisäten edelliseen kommenttiini, että käytännössä hehkulangan syöttönopeus on yleensä rajoitettu (johtuen laiteohjelmistosta, suuttimen paineen mekaniikasta tai muusta) siten, että harvoin saavutat pisteen, jossa et voi lämmitä materiaali tarpeeksi nopeasti, joten suuttimen halkaisija on yleensä rajoittava tekijä, koska se on yleensä melko pieni.
@PostEpoch - IMHO, sinun tulisi muuttaa nämä kaksi kommenttia vastaukseksi - tarvittaessa palauttaa tämä vastaus tai lisätä kommentti tähän viitataksesi uudelle vastauksellesi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...