Kysymys:
Mikä voi aiheuttaa äkillisen ja dramaattisen menetyksen tulosteiden kerrosten välisessä rekisteröinnissä?
Tom van der Zanden
2016-01-13 12:35:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhtäkkiä tulostimeni on alkanut tuottaa tulosteita, joilla on erittäin voimakas kerrostus. Normaalisti tasojen välinen kohdistus on erittäin hyvä, ja tulosteet näyttävät erittäin tasaisilta. Yhtäkkiä tulosteet ovat pahentuneet ja kerrokset ovat väärin toisiinsa nähden.

enter image description here

Vasemmalla oleva osa on minun "normaali" laatu, kun taas oikealla oleva osa osoittaa heikkenemisen. Tässä on toinen kuva (jossa suuri osa on oikealla):

enter image description here

Molemmat osat on painettu 0,1 mm kerroksen korkeudella ja identtiset viipalointiasetukset / hehkulanka. Tulostan mittatilaustyönä valmistetulle FDM-tulostimelle; mekanismi on suunnilleen samanlainen kuin Ultimakerin.

Voitteko toimittaa saman mallin kuvat ennen ja jälkeen kahden eri mallin sijasta, toivottavasti keskittyen paremmin harjanteisiin itse?
Neljä vastused:
#1
+4
Adam Davis
2016-01-13 20:03:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On monia tekijöitä, tässä on muutama tarkistettava asia:

Epäilen ensin filamenttien syöttämistä. Tämän tyyppinen harjaus voi johtua ajoittain sitoutuvasta hehkulangasta tai hehkulangasta, jolla ei ole tasaista halkaisijaa tai tilavuutta pituutta kohden. Sidos hehkulangan syöttölaitteessa ja syöttöputkissa voi myös olla syy. Kuplat hehkulangassa tai joskus hehkulangan ihanteellisen lämpötilan ja pään lämpötilan välinen ristiriita voivat tuottaa tällaisia ​​tuloksia, mutta se ei todennäköisesti vaihtelisi niin paljon kerrosten välillä.

Seuraavaksi tarkastelen tulostuspää. Jos siinä on tukoksia tai huono lämpötilan säätö, tämä voi johtaa.

Lopuksi tarkistan mekanismit - irrota moottorit ja katso, liukuvatko kaikki vaunut tasaisesti ilman sidoksia, etenkin Z-akseli. Näyttää siltä, ​​että puuttuvat vaiheet, mutta sitominen tähän voi johtaa suurempaan vastahyökkäykseen, mikä voi johtaa samanlaisiin harjanteisiin. Varmista, että hihnat ja hammaspyörät ovat tiukalla.

Hieno vastaus, vaikka et ole tunnistanut ongelmaa oikein: s
@TomvanderZanden Onko tämä ABS ja painettu kotelossa ilman tuulettimia tai vedoksia?
Se on oikein. Ainoa puhallin puhaltaa E3D-kuumalevyn jäähdytysripoihin.
#2
+4
tbm0115
2016-01-14 01:19:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten monien 3D-tulostuksen aiheiden kohdalla, tämän tuloksen voi tuottaa monia muuttujia.

Kuvani saavat minut heti ajattelemaan, että koneesi vyöt eivät ole riittävän tiukat. Tämä voi aiheuttaa melua jokaiseen liikesuuntaan ja on näkyvämpi takaiskun alueilla. Ehdotan, että käydään läpi yleinen huoltotarkistuslista:

  • Vaihda rakennuslevyn teippi
  • tasainen rakennuslevy (epätasainen levy tai väärä korkeus voi tuottaa myös nämä tulokset)
  • Opeta akselihihnasi
  • Puhdista / voitele ohjainkiskot
  • Puhdista vetopyörät

Pysy ajan tasalla huollostasi (teen minun noin joka viides tulosteen) pitäisi vähentää melua liikkeessäsi ja varmistaa parempilaatuiset tulosteet mekaanisesti.

Kuten edellä mainittiin, tulokset saattavat johtua siitä, että verenpaineesi on tasattu liian matalalle (tai liian korkealle). Jos rakennuslevyn korkeus on pois päältä, filamentti ei tartu edellisiin kerroksiin kovin hyvin (jos se on liian matala) ja voi aiheuttaa tämän edestakaisen "spagettiniputuksen" vaikutuksen ulkokerroksiin. Jos rakennuslevy on liian korkea, saatat nähdä, että suutin "leviää" fyysisesti edellisen kerroksen ympärille, kun suutin kaivaa kerrokseen.

Toinen mahdollinen korjaus tähän olisi pelata laitteen asetuksilla. viipalointimoottori, joka edellyttää kuoren / katon / lattian kerrosten painamisen tilausta. eli aloita sisäänpäin tai aloita ulkopuolelta.

Ensimmäinen asia, jonka yritän lisätä, on lisätä suuttimen ja ensimmäisen kerroksen välistä etäisyyttä sängyn tasaamisen tai automaattisen koettelun avulla.
Oletan, että se voi tapahtua joko korkealla tai matalalla. Olen enimmäkseen nähnyt koneeni tulostavan näin, kun se on liian matala. Mutta olen nähnyt, että se oli liian korkea, ja näin suuttimen kaivavan edelliseen kerrokseen ja levittäneen sen ympäri.
@TormodHaugene Muutin selitystäni hieman. Kiitos huomiosta tähän yksityiskohtiin.
Hyviä parannuksia! Mielestäni vastauksesi on kaiken kaikkiaan erittäin hyvä.
#3
+3
Tom van der Zanden
2016-01-14 03:28:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että E3D-suuttimeni lämpövaurio oli työskennellyt irti jäähdytyselementistä, jolloin suuttimen heilui hieman. Koska suutin oli edelleen tiukka lämpötaukoa vastaan, en kokenut mitään ongelmia kuumailmapuhaltimessani, mutta koska lämpöerotus oli hieman löysä, suutinta ei ollut rajoitettu kunnolla ja se liikkui hieman.

Nopea käännös jäähdytyselementin kiristäminen takaisin lämpötaukoon riitti ongelman ratkaisemiseksi täysin. Tulokseni ovat yhtä sujuvia kuin koskaan nyt.

Ehdotan, että merkitään tämän vastaukseksi, jos näin tapahtuu jollekulle muulle. Se on jotain, jota en uskoisi tarkistaa heti. Hienoa, että tajusit sen!
#4
+1
Tormod Haugene
2016-01-14 03:04:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletko hiljattain tasoittanut tulostuspaperisi? Asettamalla suutin liian lähelle kerrosta ensimmäiselle kerrokselle, ensimmäinen kerros näyttää ylipuristetulta. Jos ensimmäisen kerroksen jälkeen ei ole täytekerroksia, nämä kerrokset näyttävät myös puristetuilta, koska ylimääräisellä filamentilla ei ole minne mennä.

Tyypillinen merkki liian läheisestä sängyn tasoituksesta on, että pohjakerrokset näyttävät olevan ylipuristettuja, kun taas kerrokset täytealueiden jälkeen näyttävät normaalisti puristetuilta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...