Kysymys:
Laiteohjelmiston valinta: Marlin vs Repetier vs Other
Mtl Dev
2016-11-21 23:56:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakennamme mukautetun suorakulmaisen 3D-tulostimen käytettäväksi 3D-tulostusympäristössä seuraavien vaatimusten mukaisesti:

  • aiottu Z-tarkkuus 0,13 mm;
  • kaksi suulakepuristimet (ensisijainen + tukimateriaali);
  • neljä kelaa (kaksi per materiaali y-liittimellä, ehkä lisää automaattisen vaihtotoiminnon myöhemmin);
  • kamera;
  • Sisäinen 11 "kosketusnäyttö &-vuorovaikutuksen ohjaamiseen, Raspberry Pi 3: n ylläpitämä;
  • ATMega2560: een perustuva mukautettu piirilevy tulostimen ohjaamiseen;
  • Tulostimen tulee käsitellä sulavasti sellaisia ​​olosuhteita kuin" out of materiaali "jne.

Kysymys: Kuinka laiteohjelmisto valitaan?

Onko ensisijaisten laiteohjelmistovaihtoehtojen (Marlin / Repetier) välillä huomattavia eroja tässä asennuksessa? google-koodiryhmät, ymmärrän, että Repetierillä on paljon puhtaampi koodipohja ja se antaa ilmeisesti sujuvamman fyysisen suorituskyvyn. Silti siitä, mitä voin kerätä, 95% yhteisöstä käyttää Marlinia - onko se oikein?

Koska että tämä tulostin w ei ole Pi3: ta hallitsemaan "korkeampia toimintoja", onko syytä harkita pienikokoista laiteohjelmistoa, kuten Teacup?

Muokkaa 12. huhtikuuta / 2017:

Muille, jotka haluavat: Paljon tarkasteltuaan, Klipper valittiin eteenpäin suuntautuvaksi laiteohjelmistoksi - kaikki kinemaattiset laskelmat tehdään isäntäkoneella mikroprosessorin sijasta, mikä johtaa huomattavasti nopeampaan / sujuvampaan askelmoottorin liikkeeseen.

Sanot, että tulostimen on tarkoitus olla _korkea_, joten mitä tarkoitat hyvällä nopeudella / tarkkuudella? Onko sinulla mielessäsi tiettyjä lukuja / alueita?
Joten sinulla on mukautettu ohjainkortti ... tiedätkö, että sinun on muutettava voimakkaasti laiteohjelmistoa saadaksesi sen toimimaan oikein? Joka tapauksessa äänestin sulkemisesta, koska et määritä, mitä etsit laiteohjelmistossa. Kaikki ne osuvat helposti tavallisiin tavoitteisiisi tässä vaiheessa.
Tuon huippuluokan tulostimen ja Atmega-äänen lisäksi, jotka sulkevat pois minua, monien, ellei kaikkien avoimen lähdekoodin laiteohjelmistojen, pitäisi toimia oikein määritettyään. Ainoa poikkeus on harvoin käytetty tulostinmekaniikka, kuten SCARA
Kiitos, olen muokannut Marlinia ja se toimii nyt mukautetulla levyllä. Vain yrittää ymmärtää, onko laiteohjelmistovaihtoehtojen välillä merkittävä ero - eli onko olemassa syytä, että huomattava enemmistö ihmisistä käyttää Marlinia Repetierissä?
@MikhailZ FYI se johtaa siihen, että jos käytät laiteohjelmistoa, joka suorittaa kaikki kinemaattiset laskelmat isännälle, ATmega on enemmän kuin riittävä: ~ 20% prosessorin käyttö @ 150 mm / s. Fysiikasta tulee nopeasti rajoittava tekijä prosessorin sijasta.
Tämä voi olla ratkaisu, mutta etkö ole tarkistanut kortteja, jotka perustuvat STM32-prosessoreihin? Useimmissa tapauksissa niillä on riittävästi kapasiteettia käsittelemään kaikki laskelmat myös monimutkaisemmille laitteille, kuten deltoille. Joka tapauksessa tuotantotulostimille saatat haluta venyttää nopeustavoitteesi kauas yli 150 mm / s.
Vain FYI 150mm / s @ 20% prosessori, Klipper voi juosta reilusti yli 400mm / s maksimoimatta prosessoria. Arvosta nopeammat levyt, vaikka näyttää siltä (mielestäni) paljon puhtaamman suunnittelun (ja nopeampi), kun etukäteen lasketaan isäntään (RPi on suuruusluokkaa + nopeampi kuin STM32), ja pidä reaaliaikaiset toiminnot reaaliajassa aikalaitteisto.
Kaksi vastused:
mogul
2017-02-10 01:15:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun otetaan huomioon, että tällä tulostimella on Pi3, jotta se voi hallita "korkeampia toimintoja", onko syytä harkita pienikokoista laiteohjelmistoa, kuten Teacup?

Muutama päivä sitten törmäsin klipper.

Vaikuttaa siltä, ​​että se tekee täsmälleen mainitsemasi toiminnallisuuden jaon

Kiitos jakamisesta, ei ollut nähnyt sitä, se on sellainen asia, jota etsin.
Päivitys: Kun olet tarkastanut Klipperin merkittävästi, olet huomannut sen olevan erinomainen, ensimmäinen valinta. Suunnittelu (kaikki isännälle tehdyt laskelmat) on merkittävä edistysaskel.
Hong
2016-11-24 03:07:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Firmware-valintasi riippuu monista tekijöistä, mutta muutamia tärkeitä ovat: ominaisuudet, ohjainkortti (RAMPS vs Sanguinololu vs Gen..etc) ja G-koodin tuki.

Tasainen / hiljainen toiminta riippuu moottoreista ja kuljettajan sirun mikroporrastusominaisuuksista. Tapa, jolla laiteohjelmisto on liitetty ohjainpiiriin, on siinä hyvin vähäinen.

Tarkista tältä sivulta luettelo laiteohjelmistoista, niiden ominaisuuksista ja yhteensopivasta elektroniikasta (ohjainkortti):

http://www.reprap.org/wiki/List_of_Firmware

Olisi hyödyllistä tarkistaa myös eri laiteohjelmien G-koodituet:

http://reprap.org/wiki/G-code

Huomaa myös, että suuri osa yhteisöstä käyttää Marlinia, mutta monille kaupallisille tulostimille koodi on muutettu hieman vastaamaan heidän tarpeitaan.

Tähän ei ole täydellistä vastausta. Tarkista linkit ja vertaa tarpeitasi. Marlin on turvallisin veto, koska sillä on eniten tukea, mutta saatat joutua muokkaamaan tai määrittelemään sen hieman omaa taulua varten.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...