Kysymys:
Tukimateriaalin ensimmäisen kerroksen tarttuvuusongelmat
AndrewP
2018-03-28 17:13:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen 3D-tulostuksessa aivan uusi ja minulla on vaikeuksia tulostaa ensimmäisen objektikerroksen tuki. Kohteessa on muutama kaareva pinta, jotka koskettavat tulostuspatjaa, joten ei iso aloituskuvio.

Tulostan aidolle Prusa i3 mk2s -levylle PLA: lla, 210 ° C (puhdista kaikesta, mitä pystyn kerro) suutin, 60 ° C (puhdas, hyvässä kunnossa) lämpöpatja. Mallini on Thingiversen STL, ja leikkasin sen Prusa Controlilla. Asetukset: 0,3 mm kerrokset, 30% täytettä, tuki levyltä, reunus päällä. Olen suorittanut tulostimen kalibroinnin, z-akselin kalibroinnin jne. Ainoa asia, joka saattaa olla vähän ulkona, on z-akselini murtoluku liian matala. Minulla ei ole ongelmia tulostettaessa objekteja ilman tukea, ja yleensä ei ole ongelmia objektien tulostuksessa tuen kanssa (vaikka tyypillisesti niillä on myös suurempi objektin kosketuspinta myös tulostusalustalle)

Tulostuksen jälkeen reunan (joka tarttuu hyvin), se yrittää tulostaa tukikerrokset "varsinaisille" kerroksille, jotka tulostetaan ensin. Nämä kerrokset eivät koske ulompaa reunaa. Ne menevät alas hieman "puristamalla", kun tulostin kääntyy 180 astetta. (tämä näkyy ensimmäisen kuvan oikeassa reunassa).

Sitten se yrittää tulostaa koko alustan tukirakenteen (katso lisätietoja kuvista 3 ja 4). Jos nämä tukikerrokset koskettavat ulkoreunaa, ne tarttuvat hyvin. Kun he koskettavat alkuperäisiä tukikerroksen osia, se repii ne ylös ja jättää suuren sotkun.

Minusta näyttää tapahtuvan, ovatko pienet osiot, jotka tulostetaan ensin (ympyröity punaisina), eivät ole tarttuu riittävän hyvin tai jotenkin "rypistyy" tai ne tulostetaan liian lähelle muun tukikerroksen seuraavia, laajempia vetoja, niin että kun loput tukikerroksesta tulostetaan, se repii alkuperäisen pienen osiot. 2 tukikerroksen tiheyttä kerrosta kohden näyttää aiheuttavan ongelmia.

Tulostus epäonnistui, vielä sängyssä. Oikealla on osa "hienoa" tukimateriaalia, joka säilyi tavallaan.

failed first layer

Lähikuva epäonnistuneesta ensimmäisestä kerroksesta . Leveät viivat näyttävät tarttuvan hyvin paitsi silloin, kun ne kohtaavat hienon kerroksen - sen jälkeen se on vain iso sotku.

failed first layer close up

Viipalointi Prusa-ohjauksessa (osa 1): näyttää erilaiset tukirakenteet ja varsinaisen kohteen erittäin pienen kosketuksen sänkyyn (oranssi)

prusa control first layer 1

Lähikuva PC-viipaloinnin muusta ongelma-alueesta. Ei todellista kosketusta esineeseen sänkyyn täällä. Miksi sivuhuomautuksena, miksi hauska lävistäjä viiva leikkaa läpi muun tukirakenteen täällä?

Prusa control first layer 2

Näyttää enemmän siltä, ​​että z-nollasi on liian korkea, ei liian matala, ja siten tukirakenteet ovat "tyytymättömiä" lyhyillä, terävillä käännöksillä.
Näyttää tarttuvuusongelmalta. Myös PLA: n 210 on melko korkea, ehkä se on liian kuuma eikä jäähty tarpeeksi nopeasti, kuin se repäisi sängystä, kun se on pehmeää.
@0scar Tulostan tulostimelleni joitain PLA-keloja 230 ° C: lla, muuten kerrokset eivät tartu kunnolla - joten lämpötila on tulostin- / materiaalikohtainen. Haluaisin mieluummin leikkiä sängyn tasoituksella ja lämpötilalla kyseisessä tapauksessa
Neljä vastused:
gbe
2018-04-09 11:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nopea ja matalan teknologian ratkaisu:

Kysymyksessäsi voi olla useita asioita, mutta sängyn tarttuvuuden suhteen jaan yhden hyödyllisimmistä vinkeistä Toivon, että joku olisi kertonut minulle aloittaessani: Levitä liimapuita tulostettavan alueen päälle .

Käytin tavallista koulun / käsityön liimapuikkoa (jonka varastin tyttäreni koulun penaali) - sellainen paperin liimaamiseen. Käytän violettia, joten se on helppo nähdä ja helppo puhdistaa. Levitän vähän liimaa ja levitän sen sitten märällä sormella, jotta se olisi hieman yhtenäinen.

Minulla on lämmitetty sänky (FlashForge Creator Pro) ja olen käyttänyt tätä pientä temppua erilaisilla filamenteilla. Lähes kaikissa tapauksissa se auttaa tarttumista valtavasti. Osat ja tuet tarttuvat kuin hullu! Mutta ne silti irtoavat tarpeeksi helposti tavallisella tavalla. Se on heikko liima, joten se ei lukitse osaa sänkyyn. Kun osa on pois päältä, violetti liima on näkyvissä märkä, joten on helppoa puhdistaa osa ja sänky minuutissa tai kahdessa.

Tämä temppu on niin helppoa, että kannattaa kokeilla ensin tarttuvuusongelmista, ennen kuin kaivaa syvemmälle.

Hyvän sängyn pinnan (kuten mielestäni tällä tulostimella on) tämän ei pitäisi olla välttämätöntä - mutta olet oikeassa, se on hyödyllinen "nopea korjaus" samalla kun tutustut yksityiskohtiin.
@SeanHoulihane, Creator Pron kanssa alkuvaiheessa erittäin tehokas lämmitetty sänky sai toisinaan ABS-tulosteita kiinni niin kovasti, että vahingoitin sänkyä (tunkenut pinnan alla olevan alumiinin) saaden ne irti. Liimapuikko auttaa pitämään osat tukevasti paikoillaan tulostuksen aikana, mutta se myös estää niitä tarttumasta betoniin. Se näyttää olevan Goldilocks Zone ... ei liian heikko, ei liian vahva, mutta aivan oikein!
profesor79
2018-03-28 23:59:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On vaikea määrittää ongelman tarkkaa lähdettä, koska mahdollisuuksia on vähän (oletan, että sinulla on yksi suutin ja vain yksi filamentti käytössä):

  1. Yksi vaikeimmista ongelmista päästä tulostimelleni oli tosiasia, että automaattisen tasoanturini oli asennettu noin 0,5 mm liian korkealle - joten tarkista, että tämä antaa sinulle hieman odotettua suuremman Z-arvon.

  2. Tulostuksen nopeudella on merkitystä - joillekin tulosteille hidastin tulostinta 20%: iin nimellisnopeudesta tarttumisen aikaansaamiseksi

  3. hiuslakkas tai teipillä sängyssä voi olla apua tartunnan saamisessa.

  4. Voit myös leikkiä suuttimen lämpötilan vähentyessä / nousemalla 5 astetta ja nähdä miten se menee

PR90
2018-03-29 05:11:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää ensimmäisen kerroksen suulakepuristusleveyttä. Tämä varmistaa, että enemmän muovia puristetaan ja auttaa tarttumaan valtavasti. Katso lisätietoja tästä linkistä: https://www.simplify3d.com/support/print-quality-troubleshooting/#print-not-sticking-to-the-bed.

Prusa i3 mk2s tarjoaa mahdollisuuden "säätää reaaliajassa" Z-korkeutta tulostuksen aikana. Voit yrittää nostaa / laskea suutinta tällä toiminnolla nähdäksesi, mihin suuntaan se tarttuu paremmin, ja palauta sitten Z siihen arvoon, kun olet tyytyväinen tartuntaan ja laatuun.

Radiovan
2019-02-06 01:33:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen nähnyt tämän Prusa-kloonissani. Minusta näyttää siltä, ​​että suutin on vähän liian lähellä sänkyä, joten puristettaessa ei ole tarpeeksi muovia. Sain täydellisen PLA-painatuksen 215 ° C: ssa ja 0,2 mm ensimmäiselle kerrokselle ja 210 ° C: lle ja 0,15 mm muulle. Kun yritin 215 ° C / 0,3 mm: n ensimmäistä kerrosta ja 210 ° C / 0,2 mm: tä isolla painatuksella, sain heikon tarttuvuuden ja vääntyneen kulman. Käytin samaa Z-korkeuden siirtymää. En saanut kuvaa, mutta se näyttää olevan päinvastainen ongelma kuin sinulla; ei tarpeeksi squish alas ensimmäiseen kerrokseen. Tulostan hiuslakalla suoraan alumiinille ja saan yleensä hyviä tuloksia. Yritän uudestaan ​​negatiivisemmalla siirtymällä ja lähetän kuvia tuloksista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...