Kysymys:
Kuinka maallikko saa 3D-tulostetun varaosan?
lejonet
2017-02-19 02:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanhemman DVD-soittimen muovivaihteisto rikkoutui. Olen aina lukenut 3D-tulostuksesta "korjausvallankumouksen". Etsin siis mallia, joka annettaisiin joillekin painopalveluille, mutta en löytänyt yhtään (eikä mitään sen läheisyyttä).

Voisitteko selittää minulle, mihin toimiin maallikon tulisi ryhtyä vaihdekappaleen vaihtamiseksi käytätkö 3D-tulostusta?

Vaihteen tulostaminen todennäköisesti hyvin pienelle on erittäin vaikeaa, jopa kokeneemmille tulostimille ja _mahdollisesti_ ei suoritettavissa. Vaihteet ovat todella hankalia ja DVD-soittimille ne ovat todella pieniä ja vaativat erittäin tiukkoja toleransseja. Tätä erityistä sovellusta varten on todennäköisesti parasta löytää varaosa.
Kolme vastused:
fred_dot_u
2017-02-19 04:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on jäljellä vaihteenpalat ja tarpeeksi jäljellä tiettyjen mittausten määrittämiseen, voidaan joko suunnitella vaihde käyttämällä useita vaihdemallinnusmalleja, tai voidaan tehdä mittauksia suoraan osista ja suunnitella raaka malli.

Jos vaihde ei ole erityisen erikoinen, voit tehdä vaihdeesi perustan käyttämällä vaihteistogeneraattorin laajennusta, mallia tai kirjastoa. Mallinnusohjelmistoa käytettäisiin sitten lisäämään sopivat päälliköt ja avaustavat, jotka tarvitaan suunnittelun loppuunsaattamiseen.

Jos aiot luoda osan itse, sinulla on laaja valikoima ohjelmia, joista valita. Rakastan OpenSCADia, ja sillä on useita vaihdekirjastoja. Yksinkertaiset pomot ja avaintavat saavutetaan helposti OpenSCAD: n avulla.

Thingiverse gear image

Toinen Internetissä saatavilla oleva paketti, joka sisältää Vaihteistogeneraattorin käyttömahdollisuus on Tinkercad, jonka maine on helppo käyttää. Löydät myös monia opetusohjelmia tälle ohjelmalle.

Tinkercad vaatii "ulkopuolisen" ohjelman ratasuunnittelun luomiseksi, joka tuodaan sitten mallityötilaan. Jopa niin yksinkertainen ohjelma kuin Inkscape voi luoda vaihdeprofiileja tuotavaksi moniin suunnittelupaketteihin.

Fusion360 on saatavana ilmaiseksi harrastuksiin tai ei-kaupalliseen käyttöön, mutta ei välttämättä ole helpoin oppia lyhyessä ajassa .

Niin monia muita. Käytä suosikkihakukonettasi " vaihdegeneraattorin mallinnusohjelmisto" tai vastaavaan sanamuotoon ja ole ylikuormitettu linkeillä.

Tom van der Zanden
2017-02-19 05:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Maallikko" ei voi tehdä tätä. Jos haluat vaihtaa varusteet 3D-tulostuksella, sinun on joko mentävä kanin reikään ja opittava joukko uusia taitoja tai palkattava joku tekemään se puolestasi.

Sinulla on oltava 3D-malli osasta, jonka haluat korvata. Vaikka 3D-skannaus on joissakin tapauksissa mahdollista, se ei anna sinulle tarvittavaa tarkkuutta, jotta vaihde voidaan toistaa riittävän tarkasti. Tämä tarkoittaa, että ainoa vaihtoehto on mallintaa vaihde manuaalisesti CAD-ohjelmistossa. Sinun on suoritettava joukko mittauksia (ulko- ja pikihalkaisija, paksuus, asennusreiän halkaisija) ja selvitettävä hampaan profiili ja rakennettava sitten malli näiden mittausten mukaan. Jarrusatula on erittäin hyödyllinen tätä tehdessä.

Siisti temppu, joka voi auttaa tasaisessa osassa, kuten vaihteessa, on skannata se tasoskannerilla ja seurata sitten CAD-luonnosta saadulla valokuvalla. (mutta sinun on silti viitattava siihen mittauksilla).

Valitettavasti useimmat CAD-ohjelmistot ovat melko monimutkaisia, eikä "Kuinka mallinnan vaihdetta" ole kysymys, johon voidaan vastata lyhyesti. @fred_dot_u tarjoaa useita ehdotuksia paketeista, jotka saattavat toimia, ja tarjoaa jopa moduuleja, jotka liittyvät nimenomaan vaihteiden tuottamiseen. Jos et kuitenkaan ole kiinnostunut oppimaan CAD: ää itsestään ja todella ryhdy 3D-tulostukseen, sen oppiminen pelkästään DVD-soittimen vaihdettavan vaihdon takia on aikaasi tehoton käyttö.

Sean Houlihane
2017-02-20 18:40:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa maallikon vaihtoehto on löytää olemassa oleva ratkaisu, joka ratkaisee ongelmasi. Jos olet onnekas ja tuotteellasi on yhteinen vikatila, joku muu saattaa olla a) ratkaissut saman ongelman ja b) lähettänyt suunnittelunsa verkkoon.

Sivustot, kuten thingiverse on paljon malleja, mutta oikean löytäminen voi olla vaikeaa. Jos löydät jotain, voit sitten etsiä jonkun, joka tulostaa sen sinulle. Ei ole selvää, jos olet kokeillut tätä jo, mutta ehkä vastaus auttaa joku muu.

Päivän loppu on tämä erittäin edistynyt ratkaisu korvaavan DVD-soittimen ostamiseen 40 dollarilla.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...